TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
05:58 MAX Geheugentrainer
Train uw brein. Naarmate iemand ouder wordt, wil het geheugen nog wel eens iets minder scherp worden. Dit programma geeft u de kans om het geheugen te trainen.
«
»
08:01 De Oude Wereld, de dingen die voorbijgaan
Kefah is in Stockholm, de schoonste stad van de wereld. Daar wonen burgers in de meest klimaatvriendelijke wereld. Toch is Zweden nog lang niet zo klimaatneutraal als je zou denken, ontdekt Kefah.
«
»
08:37 EO Metterdaad
Overdag zit Gabi alleen thuis, omdat zijn ouders werken om rond te komen. Gabi heeft een beperking, waardoor het eigenlijk niet veilig voor hem is om alleen te zijn.
«
»
08:47 Tot kafri's en koelies gemaakten
Rajiv Bhagwanbali zoekt uit hoe sentimenten van racisme en discriminatie zijn ontstaan bij Nederlanders met een Hindoestaanse en met een Afro-Surinaamse achtergrond.
«
»
09:44 Tijl en de Negende van Beethoven
Tijl Beckand maakt enorme sprongen in het leren dirigeren van de Negende Symfonie. Hij staat zelfs al even op de bok voor het Toonkunstkoor Amsterdam.
«
»
10:32 Podium Witteman
De muzikale relatie tuseen violist Maxime Gulikers en pianist Andrea Vasi is ondanks een periode van verwijdering verdiept. Ze halen het beste in elkaar naar boven.
«
»
11:34 Nu te Zien!
Constant Nieuwenhuijs, beter bekend als gewoon Constant, was één van de belangrijkste oprichters van Cobra. Hij had revolutionaire ideeën over een utopische wereld.
«
»
11:46 Nieuwe Meesters
Saad Bin Rabi, alias SaadMUA, een non-binaire visagist in Bangladesh, probeert mannen die als visagisten werken door de gemeenschap als 'normaal' te laten beschouwen.
«
»
12:18 Het verhaal van Abdelkrim
Karim Amghar reist terug naar geboortestreek Alhoceima, waar hij jongeren opzoekt om te onderzoeken wat de nalatenschap van Abdelkrim El Khattabi is.
«
»
13:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
13:11 Koude Oorlog
Voorlichtingsfilmpjes uit de jaren 50 spreken boekdelen: de angst voor het Rode Gevaar is groot. Oost en West houden elkaar gevangen in een wapenwedloop. Dat merken we ook in Nederland.
«
»
14:08 Meldpunt
De boosheid over de kabinetsplannen om de AOW los te koppelen van het minimumloon is nog niet voorbij. Elles de Bruin praat erover met Anneke Sipkens van ANBO en SP-Tweede Kamerlid Bart van Kent.
«
»
14:38 De tranen van Tito
De Montenegrijnen worden vaak omschreven als de knapste mensen van voormalig Joegoslavië, maar ook als strijders. Ze hielden de Ottomanen buiten de deur.
«
»
15:32 Fryslân DOK
'Jan Machientje' (Jan K. Elzinga, 1882-1947) uit Sumar trok begin 20e eeuw in het hele land bekijks met zijn zelfgebouwd mechanisch kunstwerk, dat Salomo's rechtspraak verbeeldde.
«
»
16:05 Kruispunt
Breinprofessor Erik Scherder weet met zijn aanstekelijk enthousiasme Nederland in beweging te krijgen en gelooft heilig in zijn missie.
«
»
16:30 Roderick Zoekt Licht
Met kapelaan Jochem van Velthoven fietst Roderick door Terneuzen en ontdekt de rijke geschiedenis en de enthousiaste toekomstplannen in de stad van de Vliegende Hollander.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:05 Politieke Partijen
Informatief programma.
«
»
17:11 Petrus in het land
In Groningen gaan we op zoek naar het bijzondere in gewone mensen. Dominee Pieter Versloot heet ons welkom in de Martinikerk. Deze oudste kerk van de stad is vernoemd naar Sint Maarten.
«
»
17:32 BinnensteBuiten
Guusje woont in haar yurt in de buurt van Utrecht. In de winter is het soms een uitdaging, maar ze genieter enorm. Ze heeft een duurzame leefstijl met een lage energierekening.
«
»
17:56 Nederland zingt
Speciaal voor de Week van Gebed zijn liederen geselecteerd die alles te maken hebben met bidden. Deze liederen kunnen helpen wanneer het lastig is om gedachten en gevoelens onder woorden te brengen.
«
»
18:22 EO Metterdaad
Overdag zit Gabi alleen thuis, omdat zijn ouders werken om rond te komen. Gabi heeft een beperking, waardoor het eigenlijk niet veilig voor hem is om alleen te zijn.
«
»
18:39 De verandering
Vanaf zijn veertiende is Jos Klaassen al in de greep van seks en gaat hij regelmatig naar prostituees. Met zijn obsessie voor seks stapt hij al op jonge leeftijd in het huwelijksbootje.
«
»
18:55 Ik mis je
Nabestaanden vertellen over het verlies van een dierbare op begraafplaatsen door heel Nederland.
«
»
19:17 Crux
Crux volgt elke week iemand waarbij de actualiteit persoonlijk aanklopt en vraagt om een reactie. Verschillende mensen in uiteenlopende situaties maar met één ding gemeen: ze zijn christelijk.
«
»
19:50 De Oude Wereld, de dingen die voorbijgaan
Kefah is in Duitsland, het land van de auto-industrie. Wat gaat de autofabrikant en de automonteur merken van die transitie naar een groener Europa? En hoe zit dat in Zwitserland?
«
»
20:34 Gort over de grens
In een mysterieus land vol grotten en kastelen vindt Ilja Gort een drankje dat hem eeuwig jong houdt en drinkt hij de dikste wijn ter wereld. In een oude watermolen scoort hij walnoten voor Eekie.
«
»
21:15 Nu te Zien!
Alles draait om beweging en evenwicht bij de Amerikaanse kunstenaar Alexander Calder. In de jaren 40 stond hij met zijn mobiles en stabiles aan de wieg van de kinetische kunst.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
22:09 Midsomer murders
De repetities voor een concert ter ere van het eeuwfeest zijn in volle gang. Het amateur-operagezelschap kampt met de nodige obstakels, maar niemand had rekening gehouden met een lijk in het theater.
«
»
23:47 El silencio de otros
Twee jaar na de dood van Franco is er in Spanje een amnestiewet aangenomen. Misdaden van het regime kunnen zo worden weggestopt en veel Spanjaarden lijden onder het onverwerkte verleden.
«
»
01:17 De Nachtzoen
Deze Fotograaf des Vaderlands leert scrollend de mensensoort op dieper niveau kennen. Een nachtzoen van Jan Dirk van der Burg.
«
»
01:27 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
02:01 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers