TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
ťťnCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:38 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
06:56 Andries
Ron van der Spoel geeft de indruk een druk baasje te zijn. Hij was gemeentepredikant, raadslid voor de ChristenUnie en trainde voorgangers in landen waar christenen vervolgd worden.
«
»
07:26 Ik mis je
Presentator Arjan Lock praat met Johan Provoost, Joke Brouwer-Niesthoven en Maaike de Wolf-Mol, drie overlevenden van de echte Slag om de Schelde.
«
»
07:58 Petrus in het land
We zijn in de Spieghelkerk in Bussum en zien hoe kinderen uit de kerk en het dorp samenkomen om te zingen en te dansen, en ontdekken het belang van gezamenlijk eten tijdens de Kerst EetIn van de kerk.
«
»
08:25 De Verwondering
Dominee Bas van der Graaf vindt het leven soms zinloos. Zijn intense gevoelswereld neemt hij ook mee op de kansel, waardoor hij dicht bij de mensen in zijn gemeenschap komt.
«
»
09:20 Zie je zondag!
Marleen bevindt zich in het schitterende Zuid-Limburg, op bezoek in de gemeente Parkstad. Ze ontmoet onder anderen de eigenzinnige Erik. Hij heeft pas tien jaar geleden de diagnose autisme gekregen.
«
»
09:59 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Antoniuskathedraal, Breda. Celebrant: Pastoor Norbert Schnell.
«
»
11:04 EO BEAM Kerkdienst
Vanuit studio 61 in het EO-gebouw organiseert BEAM, de jongerenafdeling van de EO, een live-kerkdienst. Presentator Joram Kaat ontvangt de BEAM Worshipband en een spreker.
«
»
11:35 Metterdaad
Dorina bedelt om geld, zodat ze melk voor de kleinste kan kopen. Dorina is een Roma-vrouw, voor wie in AlbaniŽ weinig perspectief is. Degene die zich wel om haar bekommert, is Blerta.
«
»
11:46 Nederland Zingt Dichtbij
Rivelino Rigters neemt Jurjen ten Brinke mee naar de gesloten jeugdinstelling Harreveld. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar met gedragsproblemen krijgen hier begeleiding.
«
»
12:42 Andries
Annemarie van Heijningen is moeder, columniste en schrijfster. Haar laatste boek is nogal ernstig. Ze vindt dat wij te weinig nadenken over de dood en daarna.
«
»
13:14 Frysl‚n DOK
Weekend at Waikiki was onderdeel van de Friese Bries in de jaren 80. Als een van de eerste westerse bands ging de band op tournee in het Oostblok. Een terugblik op de successen van de Friese popscene.
«
»
13:42 Brainwash Talks
Lange wachtlijsten, zorgmedewerkers die al voor de coronacrisis overbelast waren en mantelzorgers met een burn-out. De gezondheidszorg kraakt. Ondertussen sporten en yogaŽn we ons suf.
«
»
14:00 Sterren op het doek
Voor actrice en voormalig model Anna Drijver is het altijd een droom geweest om mee te doen aan 'Sterren op het doek'. ÷zcan Akyol laat die droom in haar geboortestad Den Haag in vervulling gaan.
«
»
14:46 Andere tijden
Dolblij is Nederland begin jaren 60 met de vondst van het Groningse gas. Meer dan in welke land ook worden huizen aangesloten op het gas. Het brengt Nederland welvaart. Maar ooit is het gas op.
«
»
15:19 De boeddhistische blik: De natuurlijke mens
De ecologische crisis heeft volgens Matthijs Schouten vooral te maken met de vragen wie wij denken te zijn op deze planeet en wat we moeten worden om een duurzame toekomst op deze aarde te creŽren.
«
»
16:23 De Nieuwe Buur
De Kroatische aflevering gaat over de stad Sisak. Steeds meer mensen trekken hier weg omdat alle fabrieken de afgelopen jaren sloten. De achterblijvers krijgen nieuwe buren uit o.a. SyriŽ.
«
»
16:51 Socutera
Hart voor Kinderen biedt wereldwijd hulp aan arme, verlaten en kwetsbare kinderen. Speerpunten zijn kinderopvang, armoedebestrijding, onderwijs en zelfredzaamheid.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:09 Jacobine op 2
Door corona zijn we ons veel meer bewust geworden van de impact van gezondheid en ziekte. Dat ziekte niet alleen een defect is in je 'machinerie', maar ook iets met je psyche doet.
«
»
17:43 De reis van de IndiŽrs
De reis van Narsingh gaat verder naar Suriname. De IndiŽrs die met de boot in Suriname arriveerden, werden eerst in een depot ondergebracht. Van daaruit gingen ze naar de plantage.
«
»
18:16 Podium Witteman
Matthias Havinga, organist van de Oude Kerk in Amsterdam, legt uit waarom Sweelinck, aartsvader van het Noord-Duitse orgel, meer aandacht verdient.
«
»
19:24 Brommer op Zee
Tommy Wieringa en Roxane van Iperen nemen ieder twee boeken mee met hoopgevende en troostrijke thema's. Lieke Marsman blikt terug op haar eerste jaar als Dichter des Vaderlands.
«
»
20:22 Rauw CuraÁao
Het leven was voor veel CuraÁaoŽnaars het afgelopen coronajaar heftig. Maar wie familie heeft in Nederland en geld heeft voor een ticket, heeft ook altijd een uitweg.
«
»
21:08 Pointer data
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden Joodse huizen onteigend en doorverkocht. Leidse oorlogskopers, vaak NSB'ers, probeerden financieel te profiteren van de handel in het geroofde Joodse vastgoed.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
22:00 Kort
Jongeren, opgegroeid in de sloppenwijken rond Nairobi, portretteren met toewijding, overtuiging en enthousiasme hun wijken in het tweewekelijkse 'African Slum Journal'.
«
»
22:20 Bewaarders
Justitieel Complex Zaanstad is een nieuwe, hypermoderne inrichting die meer gevangenen moet huisvesten met minder personeel. Daarnaast re-integreren gedetineerden al binnen de muren.
«
»
23:46 Brommer op Zee
Tommy Wieringa en Roxane van Iperen nemen ieder twee boeken mee met hoopgevende en troostrijke thema's. Lieke Marsman blikt terug op haar eerste jaar als Dichter des Vaderlands.
«
»
00:45 Jacobine op 2
Door corona zijn we ons veel meer bewust geworden van de impact van gezondheid en ziekte. Dat ziekte niet alleen een defect is in je 'machinerie', maar ook iets met je psyche doet.
«
»
01:16 Naches
Lien Braaf heeft een eigenzinnige winkel in Meppel. Ze is ooit begonnen met sieraden en kleding, maar algauw stond er van alles en nog wat in de etalage.
«
»
01:29 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
02:08 Buitenhof
Interviewprogramma met maatschappelijke en politieke debatten, gesprekken en opinies.
«
»
03:03 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Johny Voners als Xavier in 'F.C. De Kampioenen' (foto: Eén - © VRT 2020)

Doortje zit rustig een kruiswoordraadsel in te vullen als Ma DDT binnenkomt. Zij wordt op staande voet ontslagen. Ma DDT zal zelf haar plaats wel innemen. Oscar verwacht bezoek van zijn vader: een vrolijke man die voortdurend met goocheltrucs bezig is, maar die het weinige gezag dat Oscar heeft, ondermijnt. Het blijkt goed te klikken tussen Ma DDT en de vader van Oscar. Zo goed zelfs dat DDT en Oscar vrezen binnenkort samen als stiefbroers aan ťťn familietafel te moeten zitten...

'F.C. De Kampioenen', om 20.10 uur op Eťn.

Dossiers