TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
03:29 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
07:08 Voor wie steek jij een kaarsje op?
De jaarlijkse herdenking van mensen die we missen komt vanuit Amersfoort. Anita Witzier brandt samen met nabestaanden een kaars om zo de herinnering levend te houden.
«
»
08:03 Blauw bloed
Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zover; het huwelijk van prinses Mako en haar grote liefde Kei Komuro. Prinses Margriet opende maandag in het Gelderse Beek een nieuw gebouw van Kalorama, een centrum waar doofblinde mensen een thuis vinden.
«
»
08:46 Vroege Vogels
Vroege Vogels is op de Veluwe, in Planken Wambuis, een gebied dat onlosmakelijk verbonden is met de wolf. Willemijn Veenhoven kijkt door de ogen van de wolf.
«
»
09:34 Brommer op Zee
Schrijver en journalist Dick Wittenberg spreekt over zijn boek 'Wat doen we met de spullen?' De Nederlands-Oekraïense schrijver Lisa Weeda spreekt over haar debuutroman 'Alexandra'.
«
»
10:30 Podium Witteman
Pianist Alexander Jansen speelt zijn eigen stuk When classic meets jazz. Zangeres Amira Medunjanin, harpiste Beate Loonstra en Cappella Amsterdam voeren het lied U Stambolu na Bosforu uit.
«
»
11:38 Iedereen Verlicht
Patricia Pattinama houdt waterceremonies met vrouwen. Van Djilani Sprang-Purperhart is van een jongetje met obesitas uitgegroeid tot yogameester, theatermaker en coach. Jose Mendoza loopt grote kans op termijn blind te worden.
«
»
12:10 De Sociëteit
Jonge klimaatambassadeurs volgen klimaattop Glasgow. Te gast: Ilyes Machkor en Laura de Vries. * Gerda Havertong en Jetty Mathurin, eerste zwarte vrouwelijke rolmodellen. Tijdens de Black Achievement Awards 2021 ontving Gerda Havertong de Lifetime Achievement Award.
«
»
12:51 Politieke Partijen
Informatief programma.
«
»
13:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
13:10 2 voor 12
De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord, dat uiteindelijk de oplossing van de quiz is.
«
»
13:49 Meldpunt
Elles de Bruin behandelt kleine en grote consumentenzaken en duikt o.a. in onderwerpen als oplichting bij (internet)aankopen, gesteggel bij digitalisering en schimmigheden binnen pensioenfondsen.
«
»
14:15 Max Maakt Mogelijk - Special
Ondanks de jarenlange hulp aan ouderen in Moldavië leven er nog steeds veel mensen in diepe armoede en krotten. Maar helpen, helpt! Dat bewijzen de ouderen die dankzij donateurs in een opgeknapt huisje wonen.
«
»
14:30 Tegenwind - Het verdriet van de Veenkoloniën
De komst van een mega windturbinepark in de veenkoloniën (Groningen/Drenthe) drijft mensen uit elkaar waar ze eerder in harmonie samenleefden.
«
»
15:31 Fryslân DOK
Pier Gerlofs Donia, oftewel Grote Pier, staat bekend als een heldhaftige krijger en een belangrijke figuur voor Friesland. Vijfhonderd jaar na zijn dood trekken historici zijn reputatie in twijfel.
«
»
16:05 Ziel en zaligheid
God wil behalve in kerken en kathedralen ook in ons wonen. Maar hoe zorgen we ervoor dat wij zijn als een Godshuis? Pater Hugo geeft antwoord.
«
»
16:13 Geloofsgesprek
Antoine Bodar kijkt, als nieuwe rector van de Kerk der Friezen in Rome op een steenworp afstand van de Sint Pieter, vooruit naar Allerheiligen en Allerzielen.
«
»
16:28 Roderick Zoekt Licht
Roderick vervolgt zijn reis door Frankrijk en ontdekt in de Auvergne de schoonheid van eeuwenoude kapelletjes, de stilte en de rust van de natuur.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:10 Petrus in het land
Elke zaterdag opent een Protestantse kerk haar deuren voor ons. We maken kennis met lokale kerkgemeenschappen in Nederland en ontmoeten inspirerende voorgangers.
«
»
17:39 Metterdaad
EO Metterdaad helpt mensen in armoede of onrechtvaardige omstandigheden te overleven en hun leven weer op te bouwen. Via televisie en radio werft Metterdaad geld voor hulpverleningsprojecten wereldwijd.
«
»
18:12 Nederland zingt
In het Oude Kerkje van Kortenhoef ontvangt Henk van Steeg musicus Ralph van Manen. Ralph timmert al dertig jaar aan de muzikale weg en is inmiddels een bekende naam in de christelijke muziekwereld. Zijn lied Testify to Love is wereldwijd bekend en zal niet ontbreken.
«
»
18:44 MAX Maakt Mogelijk
Op de boot gaat de wens van Ron in vervulling: nog één keer met zijn geliefde vrouw Mattie naar Urk varen. Iets dat ze vroeger vaak deden met hun eigen boot, maar wat niet meer kan sinds Mattie alzheimer heeft en in een verzorgingshuis woont.
«
»
19:18 Ik mis je
Dansdocent Geraldine van de Griend voert samen met haar dansgroep een choreografie uit ter nagedachtenis aan leerling Indy Verhallen (17). Zij overlijdt in 2018 na een ernstig verkeersongeval.
«
»
19:52 Blauw bloed
Royaltyprogramma waarin leden van ons koninklijk huis van dichtbij gevolgd worden. Verder is er aandacht voor de andere vorstenhuizen van Europa.
«
»
20:35 Sterren op het doek
Özcan ontvangt oud-voetballer, oud-hoofdredacteur van Voetbal International en televisiepersoonlijkheid Johan Derksen in het stadion van Go Ahead Eagles, de club waar de profcarrière van Johan begon.
«
»
21:16 Nu te Zien!
Pablo Picasso en Alberto Giacometti, twee van de belangrijkste kunstenaars van de twintigste eeuw, hadden ondanks hun leeftijdsverschil van twintig jaar een bijzondere band.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
22:09 The Beast Must Die
Frances ontdekt dat George zware pijnstillers slikt voor een blessure die hij naar eigen zeggen heeft opgelopen bij een val. Ze weet nu zeker dat hij de dader is.
«
»
23:46 Grâce à Dieu
Alexandre Guérin leidt een rustig leven met zijn gezin in Lyon. Op een dag ontdekt hij per toeval dat de priester die hem in zijn jeugd heeft misbruikt, nog steeds met kinderen werkt.
«
»
01:56 De Nachtzoen
Het repertoire van deze operazangeres bevat vele wiegeliedjes. Verrassend genoeg legt Francis van Broekhuizen ons op bed met een lied waar je niet bepaald slaperig van wordt.
«
»
02:11 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
02:49 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play5 logo

Maikel belt naar 112 omdat een uitbater gewond in zijn snackbar ligt. Maikel wil zo snel mogelijk weg, maar centralist Bilal draagt hem op om te blijven. De wond moet meteen behandeld worden. Maikel stemt alleen in als Bilal akkoord gaat met een vreemd verzoek: er mag absoluut geen politie gestuurd worden.

'NOOD', om 22.55 uur op Play5.

Dossiers