TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:25 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
06:55 Andries
Efraim Hart is arts, adviseur bij medische opleidingen, promovendus en ook duo-raadslid voor de ChristenUnie in Amsterdam. Het geloof heeft hij van jongs af meegekregen.
«
»
07:25 De verandering
Het leven van de kleine Kira Geers gaat niet over rozen. Haar ouders hebben vaak ruzie en ook ontpopt haar vader zich als een extreem veeleisende man.
«
»
08:00 Petrus in het land
Elke zaterdag opent een Protestantse kerk haar deuren voor ons. We maken kennis met lokale kerkgemeenschappen in Nederland en ontmoeten inspirerende voorgangers.
«
»
08:25 De Verwondering
Op de vroege zondagmorgen ontvangt Annemiek Schrijver een gast die ons inspireert met zijn of haar inzicht. Levensbeschouwing en nabijheid.
«
»
08:55 Ik mis je
Nabestaanden vertellen over het verlies van een dierbare op begraafplaatsen door heel Nederland.
«
»
09:20 Zie je zondag!
Marleen Stelling duikt in de wereld van protestantse gemeenten; van conservatief tot vrijzinnig, van ingetogen tot uitbundig, van traditionele dorpskerk tot migrantenkerk. Hoe geven kerken zichzelf vorm om in deze tijd relevant te zijn?
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Je hele leven vrijgezel en dan als 50-plusser de liefde van je leven vinden. Marc Moens is als koster en vrijwilliger verbonden aan de kerk in Aardenburg, maar hij doet meer.
«
»
10:00 Eucharistieviering
De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien.
«
»
11:00 EO BEAM Kerkdienst
Vanuit studio 61 in het EO-gebouw organiseert BEAM, de jongerenafdeling van de EO, een live-kerkdienst. Presentator Joram Kaat ontvangt de BEAM Worshipband en een spreker.
«
»
11:35 Metterdaad
EO Metterdaad helpt mensen in armoede of onrechtvaardige omstandigheden te overleven en hun leven weer op te bouwen. Via televisie en radio werft Metterdaad geld voor hulpverleningsprojecten wereldwijd.
«
»
11:45 Nederland Zingt Dichtbij
De bij veel kijkers geliefde samenzang blijft. Nieuw is de ontmoeting met een gelovige Nederlander in het land.
«
»
12:35 Andries
Ron van der Spoel geeft de indruk een druk baasje te zijn. Hij was gemeentepredikant, raadslid voor de ChristenUnie en trainde voorgangers in landen waar christenen vervolgd worden.
«
»
13:01 Wilde Ganzen
Met de uitbreiding van hun vakschool, een nieuw voorlichtingsprogramma en trainingen voor de docenten kunnen in Sri Lanka meer kinderen en jongeren met een beperking goed onderwijs krijgen.
«
»
13:05 Fryslân DOK
Jentsje Popma (95) verdiende na de oorlog zijn boterham met het maken van monumentale kunstwerken. Later besloot hij het Friese landschap vast te leggen op doek.
«
»
13:35 Brainwash Talks
Journalisten, schrijvers, wetenschappers en filosofen buigen zich over de grote persoonlijke en maatschappelijke vragen anno 2020.
«
»
13:50 In de voetsporen van de Wederopbouw
Amerika ziet de situatie in Europa met lede ogen aan. De bezetting van Duitsland kost handenvol geld. In Frankrijk, Italië en Griekenland dreigen de communisten aan de macht te komen.
«
»
14:40 Oases in de Lage Landen
Verscholen in de Vlaamse Ardennen ligt de enige protestantse enclave van België: Korsele. Kefah Allush gaat op zoek naar de onzekere toekomst van deze oude, protestante oase.
«
»
15:25 Moeder & Grunberg
Arnon Grunberg verlaat zijn ouderlijk huis in Amsterdam-Zuid wanneer hij achttien is. Inmiddels is hij 44 en keert hij terug naar zijn ouders.
«
»
16:22 Naches
Esther Erwteman is haar droom achterna gegaan. Ze heeft een manier gevonden om mensen bij elkaar te brengen en gezelligheid te bieden. Ze snoept er zelf ook van mee en geeft dat door aan haar dochter.
«
»
16:30 De nieuwe meesters
Tattoo-artiest Moon Belhaj laat zich inspireren door de duistere kanten van het leven. Haar levensstijl botst met de normen en waarden van haar culturele achtergrond.
«
»
16:56 Socutera
HandicapNL ondersteunt iedereen met een handicap om sterker te staan en minder eenzaam te zijn. Daarnaast betrekt HandicapNL de samenleving bij het creëren van eerlijke kansen.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:10 Jacobine op 2
Schrijver en columnist Stephan Sanders schreef het boek Godschaamte. Een aantal jaren geleden besloot hij in God te geloven en begon zijn zoektocht. Jacobine Geel praat met hem.
«
»
17:45 Voor de vorm
Ontwerpster Christien buigt zich over de sneaker. De schoen voor iedereen: van ouderen tot peuters, echt iedereen loopt op sportschoenen.
«
»
18:15 Podium Witteman
De Engelse meesterpianist Paul Lewis heeft plannen om alle 62 pianosonates van Joseph Haydn op te nemen. Als Pauls Jonge Held is de jonge pianist en organist Alexander de Bie te gast.
«
»
19:25 Brommer op Zee
De programmatitel verwijst naar het verhaal van J.M.A. Biesheuvel. Online gaat 'Brommer op zee' verder als leesclub. Samen met een maandelijks wisselende host lezen kijkers een boek.
«
»
20:25 Brieven aan de rest van Spanje
In Spanje worden vraagtekens gezet bij de erfenis van Columbus.Wat vinden de Spanjaarden eigenlijk van de donkere kanten van hun koloniale verleden?
«
»
21:05 Metropolis
Tarwi uit Indonesië ziet zijn fiets als zijn grote liefde. De Mexicaanse Marianna ziet fietsen door de drukke en vervuilde stad als een principekwestie.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
22:10 VPRO Tegenlicht
De nieuwste cijfers over verlies aan biodiversiteit drukken het gemoed. Kunnen we de natuur nog herstellen of is het al te laat?
«
»
23:05 Smoeder
In een intiem gesprek haalt schrijfster en theatermaakster Maria Goos met acteur Marcel Musters bij hem thuis herinneringen op aan zijn ouders.
«
»
23:45 Last days
In Ghana is een begrafenis de 'place to be'. Elk weekend schuimen de Ghanezen begrafenissen af, op zoek naar het beste feestje. Begrafenissen zijn hier uitgegroeid tot grote spektakels.
«
»
00:40 Brommer op Zee
De programmatitel verwijst naar het verhaal van J.M.A. Biesheuvel. Online gaat 'Brommer op zee' verder als leesclub. Samen met een maandelijks wisselende host lezen kijkers een boek.
«
»
01:35 Jacobine op 2
Schrijver en columnist Stephan Sanders schreef het boek Godschaamte. Een aantal jaren geleden besloot hij in God te geloven en begon zijn zoektocht. Jacobine Geel praat met hem.
«
»
02:10 Naches
Saskia Weishut is niet zomaar een oude oma met een naaimachine. Op 5 augustus 2018 viert ze haar tachtigste verjaardag en laat verschillende technieken zien.
«
»
02:20 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
03:00 Buitenhof
Interviewprogramma met maatschappelijke en politieke debatten, gesprekken en opinies.
«
»
04:00 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 4 logo

Paul verdiept zich in de manier van frauderen waarbij mensen investeringen worden aangepraat die niet bestaan en waardoor velen van hen al hun spaarcenten zijn kwijtgeraakt. Hij praat ook met een ex-oplichter over deze manier van frauderen.

'Undercover: Fighting the Fraudsters', om 22.35 uur op VTM 4.

Dossiers