
TVgids - njam!
Andere zender »
02:15 | A la carte |
Christine is gek op Sint-Jakobsvruchten. Johan heeft voor haar twee heel pure manieren uitgewerkt om de Sint-jakobsvrucht te serveren: gebakken in de pan met een beetje sjalot en lichtjes gegaard in een bouillon met groentjes in brunoise.
«
»
02:40 | De Garde van Gert |
Presentator en foodie Gert Verhulst staat aan de zijde van kwieke vos Jan Buytaert. De twee heren maken vandaag een oerdegelijk kalfgebraad met een hartverwarmend sausje met peren. En dit allemaal binnen een half uur tijd.
«
»
03:20 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag gaat Sarah Puozzo voor veggie. Ze maakt orzo - dat is een super kleine pasta - in tomatensaus en serveert die met kaas/quornballetjes. Het is zonder vlees en erg lekker.
«
»
03:50 | Sweet & Cosy |
Het is simpel: volgens Wim Ballieu is dit hét recept voor de lekkerste cheesecake die je ooit gegeten hebt. Een heerlijk plakje smeuige cheesecake met creamy pindapasta?
«
»
04:00 | De Zomertafel |
Steffi en Roger bereiden samen zomerse gerechtjes en maken freekeh salade met vijgen en geitenkaas, salade met sinaasappel en burrata, groentenspiesjes met pindasaus, salade Niçoise à la Roger, kip cordon bleu en een ijstaart met aardbei en merengue.
«
»
04:30 | De Wereldkeuken |
Chef Mounir Toub legt zich toe op de bereiding van een lekkere kruidige Harira en Kip Bastilla. Om dit heerlijke menu af te sluiten tovert Mounir een duizend-en-één-gatenpannenkoek met Tahini-chocoladeijs uit zijn mouw.
«
»
05:15 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag gaat Sarah Puozzo voor veggie. Ze maakt orzo - dat is een super kleine pasta - in tomatensaus en serveert die met kaas/quornballetjes. Het is zonder vlees en erg lekker.
«
»
05:45 | Foodies & The City |
Foodies Lynn, Tess en Maud stranden in het centrum van West-Vlaanderen, in Roeselare. Ze ontdekken er de lokale likeur én de lokale natuur op een prachtige plukboerderij. De meiden maken ook hun eigen houten tapasplanken.
«
»
06:15 | Sarah's Sweet Table |
Vandaag maakt Sarah haar topdessert klaar: verse bokkenpootjes. Ze laat zien hoe die in de patisseriezaak zo krokant én smeuïg gebakken worden. In het weekend zijn pannenkoeken haar go to, zoals haar kruidige versie van de klassieke Crêpe Suzette.
«
»
06:35 | Indian Summer |
De bandleden van Goose schuiven aan voor een American style barbecue met jalapeño pickle bags, krab New Orleans style, USA-style BBQ en pulled pork. En Dominique daagt hen ook nog uit voor een rondje lassowerpen.
«
»
07:10 | Puur Oosters - Japans |
Ook in Japan houden ze ervan om allerlei ingrediënten in een luchtig deegje te dippen en dan lekker goudbruin te frituren. Vandaag laat chef Ivan Verhelle samen met zijn tempura-specialist Yoko zien hoe je de perfecte knapperige tempura moet bakken.
«
»
07:25 | De Garde van Gert |
Presentator en foodie Gert Verhulst staat aan de zijde van kwieke vos Jan Buytaert. De twee heren maken vandaag een oerdegelijk kalfgebraad met een hartverwarmend sausje met peren. En dit allemaal binnen een half uur tijd.
«
»
08:00 | Chris Cooks Cymru |
In Swansea ontdekt Chris vurige smaken van Jamaicaanse kip, vlamgrilt hij verse vis aan het strand en kookt hij met jonge culinaire talenten.
«
»
08:35 | De Gezonde Goesting |
Het is girls only vandaag ten huize Steffi Vertriest. Samen met haar vriendin Gaëlle maakt ze roze wraps en skinfood dat meteen wordt getest. Steffi trekt ook naar haar dakmoestuin en met de oogst maakt ze een gezonde variant op nasi goreng.
«
»
09:20 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag is het visje op het weekmenu van de Italiaanse chef Peppe Giacomazza. Hij maakt zwaardvis alla pizzaiola klaar en doet dat bovendien snel, makkelijk en lekker.
«
»
09:45 | Chris Cooks Cymru |
Chris reist naar Caerffili en ontdekt een bruisende foodscene in Ffos Caerffili, een moderne foodhall in de schaduw van het middeleeuwse kasteel. Hij proeft o.a. bao buns van seitan en Mexicaans-Persische birria tacos van Bab Haus.
«
»
10:25 | Peppe's Toscane |
Panzano is de thuisbasis van slager Dario Cecchini. Dario legt samen met Peppe de Florentijnse biefstuk op de grill. Met een glas wijn in hand en een poëzie brengen de heren hulde aan het symbool van de Toscaanse gastronomie: de bistecca fiorentina.
«
»
10:50 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag heeft Jelle Beeckman zin in een snel, makkelijk en lekker vleesgerecht. Hij maakt spaghetti met malse kip in tandoorisaus klaar. Een aanrader voor op je weekmenu.
«
»
11:20 | Indian Summer |
De bandleden van Goose schuiven aan voor een American style barbecue met jalapeño pickle bags, krab New Orleans style, USA-style BBQ en pulled pork. En Dominique daagt hen ook nog uit voor een rondje lassowerpen.
«
»
12:00 | Sweet & Cosy |
Deze zachte, warme en heerlijk zoete kaneelbroodjes gevuld met creamy pindakaas met cacao smelten als boter op je tong. Volgens Wim het ideale comfort food voor een druilerige dag!
«
»
12:10 | Sarah's Sweet Table |
Sarah is dol op karamel! Vandaag staan er twee zalig zoete desserts met karamel op haar Sweet Table te blinken: een luchtige cake met gekaramelliseerde ananas en chocoladetoffees in een nostalgische snoepverpakking. Een heerlijke plakboel!
«
»
12:35 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc zet een zonnesalade met gegrilde halloumi op het menu. Daarbij maakt hij goddelijk lekkere msemen, een Marokkaans platbrood. Afgewerkt met gegrilde aardbeien en geroosterde hazelnootjes proef je de zomer.
«
»
12:55 | Hidden Gems |
Tante Tid en haar drie zussen koken kleverige bamboerijst op een traditionele manier. Ondanks de modernisering blijft tante Tid vastberaden. Voor haar gaat het niet alleen om geld verdienen, maar is het ook een band met haar wortels.
«
»
13:45 | Toasted! |
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Blue Happiness, Bello Pesto en XXX Hot Bali.
«
»
14:15 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag op het weekmenu: een stevige portie girlpower en een heerlijk visgerecht van chef Francesca Sterckx. Ze maakt een gerecht klaar van puree met venkel, gerookte paling en sla.
«
»
14:50 | Uit de Schelp |
"Het goud uit de zee". Zo noemt chef Johan Segers de schaal- en schelpdieren waarmee hij in dit programma aan de slag gaat. Net zoals we Johan kennen, zorgt hij ook deze keer voor toegankelijke gerechten waarin de pure smaken tot hun recht komen.
«
»
15:05 | Indian Summer |
De bandleden van Goose schuiven aan voor een American style barbecue met jalapeño pickle bags, krab New Orleans style, USA-style BBQ en pulled pork. En Dominique daagt hen ook nog uit voor een rondje lassowerpen.
«
»
15:45 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc zet een zonnesalade met gegrilde halloumi op het menu. Daarbij maakt hij goddelijk lekkere msemen, een Marokkaans platbrood. Afgewerkt met gegrilde aardbeien en geroosterde hazelnootjes proef je de zomer.
«
»
16:05 | Ainsley Eats The Streets |
In Amman, Jordanië, duikt Ainsley in de streetfoodscene. Het is een samenkomst van keukens.
«
»
17:00 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag legt Sarah Puozzo een stukje van de wereld op het bord. Een ode aan haar roots. Die liggen in Veneto, waar iedereen watertandt bij een goeie spaghetti alla busara en die maakt ze nu.
«
»
17:30 | Het Weekmenu |
Dagný Rós Asmundsdottir bereidt IJslandse brandade, ribbetjes op Koreaanse wijze met zoete aardappel, gemarineerde aubergines met couscous en minestrone met gevuld brood.
«
»
18:15 | Sweet & Cosy |
Deze zachte, warme en heerlijk zoete kaneelbroodjes gevuld met creamy pindakaas met cacao smelten als boter op je tong. Volgens Wim het ideale comfort food voor een druilerige dag!
«
»
18:30 | Chris Cooks Cymru |
In Swansea ontdekt Chris vurige smaken van Jamaicaanse kip, vlamgrilt hij verse vis aan het strand en kookt hij met jonge culinaire talenten.
«
»
19:05 | Guillaume's Paris |
Chef Guillaume Brahimi rondt zijn tour door Parijs af met een boheemse en artistieke wandeling doorheen de stad, inclusief een lokale bierdegustatie en de intrigerende buurt waar Edith Piaf verbleef.
«
»
19:40 | Piet Patron |
Dit keer wordt Anthony gevold. Hij is de jonge keukenchef van Likoké, de sterrenzaak van Piet Huysentruyt in de Ardèche. Het restaurant is zijn leven en hij leidt de keuken dan ook met veel passie en toewijding.
«
»
20:10 | Panklaar |
Jan Buytaert maakt vandaag Magret van eend in een Oosters jasje.
«
»
20:40 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag zet Bart Desmidt een lekker stukje varkenskotelet in jagersaus op tafel.
«
»
21:10 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc maakt yakisoba met een royale hoeveelheid groenten op de teppanyaki. Luikse siroop en asperges voegen een verrassende Belgische toets toe aan dit Japanse noedelgerecht.
«
»
21:30 | Indian Summer |
De bandleden van Goose schuiven aan voor een American style barbecue met jalapeño pickle bags, krab New Orleans style, USA-style BBQ en pulled pork. En Dominique daagt hen ook nog uit voor een rondje lassowerpen.
«
»
22:05 | Foodies & The City |
Turnhout: hoofdstad van de Kempen en de speelkaartenstad van Vlaanderen én vandaag ook de culinaire speeltuin van onze Foodies Lynn, Tess en Maud. Op het menu? Kaviaar, bier én een fietstochtje!
«
»
23:00 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag zet Bart Desmidt een lekker stukje varkenskotelet in jagersaus op tafel.
«
»
23:30 | Ainsley Eats The Streets |
In Amman, Jordanië, duikt Ainsley in de streetfoodscene. Het is een samenkomst van keukens.
«
»
00:25 | Peppe's Toscane |
Stefano behoort tot de achtste generatie van de Falorni slagerij, waar de beste salami vandaan komt.
«
»
00:45 | Hidden Gems |
Tante Tid en haar drie zussen koken kleverige bamboerijst op een traditionele manier. Ondanks de modernisering blijft tante Tid vastberaden. Voor haar gaat het niet alleen om geld verdienen, maar is het ook een band met haar wortels.
«
»
01:35 | Sweet & Cosy |
Deze zachte, warme en heerlijk zoete kaneelbroodjes gevuld met creamy pindakaas met cacao smelten als boter op je tong. Volgens Wim het ideale comfort food voor een druilerige dag!
«
»
01:45 | Indian Summer |
De bandleden van Goose schuiven aan voor een American style barbecue met jalapeño pickle bags, krab New Orleans style, USA-style BBQ en pulled pork. En Dominique daagt hen ook nog uit voor een rondje lassowerpen.
«
»