TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM lifeVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVnjam!BBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:00 De Gastentafel
Roger van Damme bereidt verschillende gerechtjes die je enkel af hoeft te werken op het moment dat de gasten binnen zijn. De rest van de avond is het ook voor de gastvrouw- of heer alleen nog maar genieten.
«
»
02:50 Lekker Messy
De lunch van Jelle en Hans is een variatie op de klassieke pasta putanesca, met een crumble van halloumi en hartige granola. Daarna kruipen de broers achter de barbecue voor smokey lamskoteletjes, gepofte zoete aardappel en chimichurri.
«
»
03:10 Loïc: Zot van Koken
Loïc serveert falafel met Belgische smaken. Kikkererwten worden vervangen door witte bonen en in de salade duiken lekkere gekaramelliseerde appeltjes op. Hij serveert zijn gerecht met een sausje met Luikse stroop.
«
»
03:25 Chris Cooks Cymru
In Brecon ontmoet Chris de Nepalese gemeenschap, laat zich inspireren door kruiden en vuur, en serveert een eerbetoon aan thuis en traditie.
«
»
03:55 Foodies & The City
Lynn Tess en Maud ontdekken vanop de Vespa de parel van Haspengouw. Het mooie Sint-Truiden dat genesteld ligt tussen de fruitteelt en Aprilse bloemsems. Ze proeven er vers appelsap en een lokaal bier.
«
»
04:25 De Dagschotel
Smaakacrobaat Dominique Persoone staat achter het fornuis en maakt een kabeljauw klaar met een lekker korstje van tuinkruiden. Ernaast serveert hij nog enkele gekookte krielaardappeltjes.
«
»
04:35 Lekker Messy
De lunch van Jelle en Hans is een variatie op de klassieke pasta putanesca, met een crumble van halloumi en hartige granola. Daarna kruipen de broers achter de barbecue voor smokey lamskoteletjes, gepofte zoete aardappel en chimichurri.
«
»
04:55 Ainsley Eats The Streets
Ainsley reist naar Taiwan en ontdekt dat het een van de beste eetbestemmingen ter wereld is. Hij vindt geurige gesmoorde vis en chilivarkensroerbakgerechten en kookt Taiwanese garnalen met knoflook en chili.
«
»
05:40 Peppe's Toscane
Peppe trekt naar San Casciano Val di Pesa, een dorpje enkele kilometers onder Firenze. Daar vindt hij de beste pecorinokaas (schapenkaas) van de regio. Het brein achter de pecorino luistert naar de naam Toni Ballarin.
«
»
06:00 Hidden Gems
Ko Kae erfde een eeuwenoud recept voor geroosterd varkensvlees van zijn voorouders en Ko Tin leerde het geheim van oude kruidenmengsels. Samen streven ze om het geroosterde varkensvlees tot een van de beste Zuid-Thaise gerechten te maken.
«
»
06:45 Lekker Messy
De lunch van Jelle en Hans is een variatie op de klassieke pasta putanesca, met een crumble van halloumi en hartige granola. Daarna kruipen de broers achter de barbecue voor smokey lamskoteletjes, gepofte zoete aardappel en chimichurri.
«
»
07:05 De Gastentafel
Roger van Damme bereidt verschillende gerechtjes die je enkel af hoeft te werken op het moment dat de gasten binnen zijn. De rest van de avond is het ook voor de gastvrouw- of heer alleen nog maar genieten.
«
»
08:00 Open Vuur
De dag begint stevig met de Bananarama hardshake van Jord. Een milkshake met een 'scheutje' drank in. Daarna staat er nog gevulde pasta 'Culurgiones' en Mexicaanse 'Barbacoa' op het menu. Tom en Dominique proberen ook een visje te vangen.
«
»
08:45 Lekker Messy
De lunch van Jelle en Hans is een variatie op de klassieke pasta putanesca, met een crumble van halloumi en hartige granola. Daarna kruipen de broers achter de barbecue voor smokey lamskoteletjes, gepofte zoete aardappel en chimichurri.
«
»
09:10 Snel, Makkelijk & Lekker
Topchef Bert Meewis is vandaag te gast voor een snel, makkelijk en lekker vleesgerecht. Hij toont de perfecte cuisson voor varkensmedaillon en serveert er een romig pepersausje bij. Een restaurantwaardig bordje op het weekmenu.
«
»
09:40 Hidden Gems
Ko Kae erfde een eeuwenoud recept voor geroosterd varkensvlees van zijn voorouders en Ko Tin leerde het geheim van oude kruidenmengsels. Samen streven ze om het geroosterde varkensvlees tot een van de beste Zuid-Thaise gerechten te maken.
«
»
10:35 Sarah's Sweet Table
Sarah zet vandaag twee desserts op tafel die perfect bij haar bakfilosofie aansluiten: een simpel maar lekker karamel-notentaartje en een tropische variant op de traditionele eton mess met rood fruit.
«
»
11:00 Lekker Messy
De lunch van Jelle en Hans is een variatie op de klassieke pasta putanesca, met een crumble van halloumi en hartige granola. Daarna kruipen de broers achter de barbecue voor smokey lamskoteletjes, gepofte zoete aardappel en chimichurri.
«
»
11:30 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag is het de beurt aan Bert Meewis. Deze bourgondiër weet als geen ander hoe je snel, makkelijk en lekker een mooi stukje vis op het weekmenu zet. Hij doet dat vandaag met gestoomde pladijs, witte wijnsaus, tomaten en aardappeltjes.
«
»
12:00 Ainsley Eats The Streets
Ainsley reist naar IJsland, waar hij kennismaakt met visrecepten en de cuisine van de Vikingen.
«
»
12:50 Ellemieke's KIDchen
Ellemieke toont hoe kinderen op een leuke manier al die broodnodige vitamientjes kan binnenlepelen. Samen met haar kinderen maakt ze een heerlijke groentesoep, met een sidedish van slacrackers en heerlijke dips.
«
»
13:20 De Sterrenkaart - Nederland
Jonnie Boer is één van de peetvaders van de Nederlandse topgastronomie. Hij onthult, samen met zijn vrouw Thérèse, hoe het eraan toegaat in zijn succesvolle driesterrenrestaurant in Zwolle.
«
»
13:55 Het Weekmenu
Jeroen de Pauw bereidt preirolletjes met gerookte zalm en bieslookpuree, kalfslapjes in citroensaus met Griekse rijst, een pasta pesto van edamamebonen met groene groenten en eenr isotto van champigons met pancetta en rucola.
«
»
14:45 Snel, Makkelijk & Lekker
Jeroen De Pauw staat vandaag paraat om het weekmenu smaak te geven met een vleesgerecht. Hij kiest voor gebakken hoevekip met een warme salade van witlof, aardappel en een picklessaus.
«
»
15:10 Lekker Messy
De lunch van Jelle en Hans is een variatie op de klassieke pasta putanesca, met een crumble van halloumi en hartige granola. Daarna kruipen de broers achter de barbecue voor smokey lamskoteletjes, gepofte zoete aardappel en chimichurri.
«
»
15:40 Loïc: Zot van Koken
Loïc serveert lamsschenkel in Marsalasaus op de barbecue, met een bereiding van tomaten als condiment. Een gepoft aardappeltje erbij en je weet dat je gaat scoren! Een beetje geduld is wel een vereiste, maar meer dan de moeite waard.
«
»
16:00 Sarah's Sweet Table
Sarah bakt vandaag zelfgebakken brood. Ze maakt een luchtig briochebrood met crème patissière en een laagje karamel. Daarna bakt ze de klassieke flantaart, een echte bestseller in haar patisseriezaak. De sleutel tot succes: keep it simple!
«
»
16:25 De Zomertafel
Lore en Dominique maken samen zomerse gerechten en bereiden aardappelsalade met tuinbonen, hummus met merguezgehakt, gevulde kwartels, een taboulehsalade met wortel, een gelei van verveine en limoen met vanille-ijs en aardbei.
«
»
17:10 Foodies & The City
Een boottochtje, een glaasje Kombucha, een kraakverse croissant met sterallures én een workshop keramiek draaien. Dat heeft Gent vandaag in de aanbieding voor de Nederlandse foodies Lynn, Tess en Maud.
«
»
17:50 Foodies & The City
De meiden bezoeken dé fancy badstad van België: Knokke. Ze leren er strandbloemen maken, proeven de lekkerste garnaalkroketten ooit en ontdekken ook een Knoks biertje. Inspiratie genoeg voor een gezellige avond.
«
»
18:35 De Smaaktoerist
Jeroen trekt erop uit in het Dijleland en ontdekt er eerlijk rundvlees, pikante waterkers uit de IJsevallei en hoevebier waar zelfs het trekpaard aan meewerkt. Ze vormen de perfecte ingrediënten voor een BBQ.
«
»
19:10 BBQ Vanavond?!
Bart Desmidt maakt vanavond Chinese kool met worst en aardappeltjes, meloen met gorgonzola en lamsvlees met gegrilde aubergine op de barbecue.
«
»
19:35 Open Vuur
Dat je ook met zalm avontuurlijk kan uitpakken op open vuur bewijzen de vrienden van Zouterover met hun Asado style zalm en knapperige aardappelen en groenten vanuit het open vuur.
«
»
20:40 Lekker Messy
Jelle en Hans slapen lekker lang uit en houden daarna een brunch met gekaramelliseerde croissants, gebakken perzik en een flinke toef slagroom. 's Avonds mag het wat gezonder zijn met gegrilde kip, orzo en gezonde green goddess dressing.
«
»
21:05 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden wordt wakker in Carnarvon Gorge, gaat een veebedrijf bekijken, en dan eindigen bij Lake Maraboon voor een super zondagondergang met T-Bone Steak op de BBQ.
«
»
21:35 De Zomertafel
Jan Buytaert en Johan Segers maken samen allerlei zomerse gerechten. Op het menu staat onder andere varkensspiering met gegrilde ananas, een stoofpotje met makreel, papillot van kabeljauw en een salade met doperwtjes en croutons.
«
»
22:10 Foodies & The City
Een boottochtje, een glaasje Kombucha, een kraakverse croissant met sterallures én een workshop keramiek draaien. Dat heeft Gent vandaag in de aanbieding voor de Nederlandse foodies Lynn, Tess en Maud.
«
»
23:00 Lekker Messy - Weekmenu
Van smokey gamba's en Thais broodje pulled chicken tot XL kipschnitzels en romige fettucine met steak. Barbecue, exotische touches en comfort staan centraal - perfect onder de zon.
«
»
23:45 Toasted on wheels!
Dominique en Dagny Ros openen hun foodtruck vandaag in het hartje van Gent. Vandaag staan bloemkooltortilla's, fish sticks met humus en havermoutwafels op het menu.
«
»
00:15 Chris Cooks Cymru
In Brecon ontmoet Chris de Nepalese gemeenschap, laat zich inspireren door kruiden en vuur, en serveert een eerbetoon aan thuis en traditie.
«
»
00:50 Puur Oosters - Japans
Perfecte sushi maken is een vak apart. Chef Ivan Verhelle laat samen met zijn sushi-chef Ayako zien hoe je de ideale sushi maakt. Van het koken en afsmaken van de rijst, tot het vormen van de perfecte sushi.
«
»
01:15 Veldvers
De ster van de dag is de bloemkool. Echt een gouwe ouwe. Topchef Nicolas Decloedt serveert de geroosterde kool vandaag met pickles en parelgerst. Een keertje iets anders dan de klassieker bloemkool met witte saus én volledig plantaardig.
«
»
01:35 Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu
Een marathon van het beste van Snel, Makkelijk & Lekker.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play5 logo

Steven Taylor is een geslaagde zakenman in de financiële wereld van New York. Hij heeft alles wat hij wil, behalve de liefde en trouw van zijn vrouw Emily Bradford Taylor. Emily wil meer dan enkel Stevens vrouw zijn. Ze begint een affaire met kunstenaar David Shaw en probeert op die manier de leegte in haar huwelijk op te vullen. Wanneer Steven dit ontdekt, bedenkt hij een plan voor de perfecte moord, met Emily als doelwit.

'A Perfect Murder', film uit 1998 met oa. Michael Douglas, om 20.35 uur op Play5.

Dossiers