TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM lifeVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVnjam!BBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
01:00 Vlaamse Klassiekers
Vandaag staan er twee rasechte klassiekers uit grootmoeders keuken op het menu. Lynn bezoekt Père et Mère in Diksmuide voor konijn met pruimen en proeft voor de eerste keer kalfstong in madeirasaus bij chef 'Bolle' van Steendam 66 in Gent.
«
»
01:50 Guillaume's Paris
Guillaume bezoekt het Nature Urbaine, de grootste daktuin van Europa, en gebruikt hun producten om een lentesalade te maken. Hij nodigt de Australische rugbyspeler Kurtley Beale uit voor een maaltijd.
«
»
02:20 Winterse Kost
Bart is een man van de zee en dus ook fan van een lekker stukje vis in de winter. Zijn Winterse Kost is vandaag een brandade van kabeljauw met hutsepotgroenten en een heerlijke visjus.
«
»
02:40 De Gezonde Goesting
Healthy foodie Steffi kookt voor iedereen die wil afkicken van de suikerverslaving, die op zoek is naar makkelijke manieren om meer groenten en fruit te eten en voor allen die gezonde alternatieven voor de cheeseburger en aanverwanten zoekt.
«
»
03:10 Karola's Kitchen
Het is tijd voor een heerlijke avondmaal waar alle gasten blij mee zijn. Karolien maakt een courgettelasagne. Dit zit boordevol groenten en smaak. Als dessert is er een luchtige kaastaart in een potje.
«
»
03:40 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag staat Vanja van der Leeden in de keuken voor een heerlijk visgerecht. Ze maakt haar groene curry helemaal zelf én binnen de twintig minuten. Daar gaat nog kabeljauw en een patatje bij.
«
»
04:05 Soep!
De chefs maken cowboy wrangler soep en een zoete aardappelsoep.
«
»
04:20 De Eregast
Peppe heeft de rock 'n roll van de keuken uitgenodigd: Sergio Herman. De mannen verwennen de Zeeuwse sterrenchef met traditionele, Indische tandoori, verse tagliatelle met Siciliaanse gamba's én een herfst Eton Mess als dessert.
«
»
05:05 Karola's Kitchen
Helemaal Belgische kost. Helemaal veggie. Absoluut comfy en vooral: echt goed. Dat is wat Karolien vandaag maakt: balletjes in tomatensaus. Ze gebruikt vegan gehakt en veel pompoen en paprika. Die roostert ze en verwerkt ze ook in zacht-zoete hummus.
«
»
05:30 De Garde van Gert
Gert Verhulst kookt deze keer met chef Peppe Giacomazza in de keuken. Het duo maakt een verse pasta vongole, ook bekend als pasta met venusschelpen.
«
»
06:00 Ware Delicatessen
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van krab.
«
»
06:25 Vlaamse Klassiekers
Lynn laat zich vandaag verrassen door de steak tartaar van chef Vadim, hét signatuurgerecht bij Monroe in Antwerpen. Daarna vertoeft ze aan 't zeetje voor de verse garnaalkroketten of 'Noordzeeklompjes' van chef Stijn in De Kruidenmolen.
«
»
07:05 Vlaamse Klassiekers
Vandaag staan er twee rasechte klassiekers uit grootmoeders keuken op het menu. Lynn bezoekt Père et Mère in Diksmuide voor konijn met pruimen en proeft voor de eerste keer kalfstong in madeirasaus bij chef 'Bolle' van Steendam 66 in Gent.
«
»
07:45 Winterse Kost
Bart is een man van de zee en dus ook fan van een lekker stukje vis in de winter. Zijn Winterse Kost is vandaag een brandade van kabeljauw met hutsepotgroenten en een heerlijke visjus.
«
»
08:00 Ellemieke's KIDchen
Ellemieke toont hoe kinderen op een leuke manier al die broodnodige vitamientjes kan binnenlepelen. Samen met haar kinderen maakt ze een heerlijke groentesoep, met een sidedish van slacrackers en heerlijke dips.
«
»
08:25 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag kookt de man die uitblinkt in het spijzen van onze vetmassa: Peppe Giacomazza. Hij maakt de Belgische klassieker steak tartaar, maar steekt hem in een Italiaans jasje. Dat doet hij met parmigiano, balsamico en een frisse artisjok.
«
»
08:55 Bal National
Wim verklapt een slagersgeheim. Hij maalt gemengd gehakt en rolt er balletjes van die garen in een zijdezachte tomatensaus. Zo zet de chef dé ultieme Belgische balletjes-klassieker op de tafel.
«
»
09:30 Loïc: Zot van Koken
Zelfgemaakte malse sandwiches worden gevuld met een lekkere kreeftensalade, afgewerkt met mosterdzaadkaviaar en bieslook. Resultaat is een verleidelijk voorgerecht of een over-the-top snackbroodje.
«
»
09:50 de Chalet, 3 chefs, een feest
Dominique Persoone, Peppe Giacomazza en Roger van Damme trekken naar de Ardennen voor een culinaire vakantie. Samen bereiden ze feestgerechten voor het ontbijt, de lunch en het diner. Hun bereidingen zijn culinair, origineel en overheerlijk.
«
»
10:30 Veldvers
Witloof wordt wel eens het witte goud van bij ons genoemd. En dat vindt chef Nicolas Decloedt echt niet overdreven. Hij maakt van witloof uit volle grond verrassende cannelloni en serveert het met een pittige looksaus en zelfgemaakte crackers.
«
»
10:55 Vlaamse Klassiekers
Lynn laat zich vandaag verrassen door de steak tartaar van chef Vadim, hét signatuurgerecht bij Monroe in Antwerpen. Daarna vertoeft ze aan 't zeetje voor de verse garnaalkroketten of 'Noordzeeklompjes' van chef Stijn in De Kruidenmolen.
«
»
11:45 De Wereldkeuken
Chef Mounir Toub legt zich toe op de bereiding van een lekkere kruidige Harira en Kip Bastilla. Om dit heerlijke menu af te sluiten tovert Mounir een duizend-en-één-gatenpannenkoek met Tahini-chocoladeijs uit zijn mouw.
«
»
12:35 Over (h)eerlijke groenten
Vandaag is Johan Segers op zoek naar verse bloemkool en die vindt hij bij Linda Van Dessel. Met deze kraakverse bloemkool maakt hij eerst een bloemkoolsoep met stilton en daarna een brandade van bloemkool met cipolata en een spiegeleitje.
«
»
13:10 A la carte
Johan Segers houdt van de eenvoudige en de dagelijkse keuken, maar speciaal voor de jonge hobbykok Kevin mag het vandaag wel eens wat meer zijn. Want Kevin is gek op oesters en hij wil ze graag op drie verschillende manieren leren klaarmaken.
«
»
13:40 LOÏC ZOT VAN KOKEN WEEKMENU
Loïc maakt een soort salade met kort aangebakken zalm, een reuze vol-au-vent met zwezerikken en garnalen, serveert een feestelijke pasta met mosselen en kaviaar en maakt tenslotte de tiramisu-trifle om te sharen.
«
»
14:30 Peppe's Toscane
Federico Fazzuoli kweekt als hobby witte Toscaanse bonen en maakt daar heerlijke maaltijden mee.
«
»
15:00 De Chalet aan de Semois
De boys maken het vandaag extra feestelijk met een ontbijt van kaviaar, een lunch met oesters en kreeft als hoofdgerecht. Voor het dessert staan én dansen Jeroen en Peppe in de keuken. Een wilde kajaktocht en zelfs yoga helpen verteren.
«
»
15:55 Vlaamse Klassiekers
Lynn laat zich vandaag verrassen door de steak tartaar van chef Vadim, hét signatuurgerecht bij Monroe in Antwerpen. Daarna vertoeft ze aan 't zeetje voor de verse garnaalkroketten of 'Noordzeeklompjes' van chef Stijn in De Kruidenmolen.
«
»
16:40 Streetfood
Spicy taco's, loaded fries, bakjes vol Oosterse goodies: dat is streetfood. Vandaag start streetfoodie Lynn in haar Hometown Amsterdam en gaat ze bij de hippe Market 33 heerlijk food from the streets ontdekken en ook zelf klaarmaken.
«
»
17:30 Snel, Makkelijk & Lekker
Topchef Bert Meewis is vandaag te gast voor een snel, makkelijk en lekker vleesgerecht. Hij toont de perfecte cuisson voor varkensmedaillon en serveert er een romig pepersausje bij. Een restaurantwaardig bordje op het weekmenu.
«
»
18:00 De Smaaktoerist
In het Hageland zijn heerlijke streekproducten te vinden. Dat weet ook Smaaktoerist Jeroen. Denk maar aan de pensen van Vangramberen en de pikante saus van Hilko. De perfecte ingrediënten voor streetfood. En: nog lekkerder met bier uit Bierbeek.
«
»
18:35 Karola's Kitchen
Helemaal Belgische kost. Helemaal veggie. Absoluut comfy en vooral: echt goed. Dat is wat Karolien vandaag maakt: balletjes in tomatensaus. Ze gebruikt vegan gehakt en veel pompoen en paprika. Die roostert ze en verwerkt ze ook in zacht-zoete hummus.
«
»
19:05 Apero - Dining
Jeroen de Pauw en Andy de Brouwer bundelen hun fantasie en serveren kleine gerechten en opmerkelijke dranken voor een eigentijds avondje eetplezier. Andy bereidt een icetea en Jeroen maakt een Pan Catalan klaar.
«
»
19:50 Streetfood
Een Mengelmoes aan streetfood keukens, dat belooft Minglemush in Den Haag. Straatvoedsel fan Lynn neemt er een kijkje achter de schermen bij enkele kraampjes en gaat ook zelf aan de slag in haar eigen streetfoodkraam.
«
»
20:40 Snel, Makkelijk & Lekker
Topchef Bert Meewis is vandaag te gast voor een snel, makkelijk en lekker vleesgerecht. Hij toont de perfecte cuisson voor varkensmedaillon en serveert er een romig pepersausje bij. Een restaurantwaardig bordje op het weekmenu.
«
»
21:10 Comfort Food
Binnenblijfweer vraagt om Comfort Food. Dat weet Jeroen de Pauw als de beste. Vandaag maakt hij balletjes in tomatensaus die ook kort in de oven gaan. En er is ook een dessert. Dat wordt een chocoladeroompap met petit-beurrekoekjes.
«
»
21:30 Foodies & The City
Hasseltse jenever, Hasseltse speculaashoempen en verse Hasseltse bloemen van bij de bloemencowboy. Tess, Maud en Lynn stranden vandaag in de Limburgse hoofdstad voor een inspirerende, culinaire ontdekkingstocht.
«
»
22:05 A la carte
Njam!-chef Thierry Theys laat zien hoe je een duif kunt bereiden.
«
»
22:35 Vietnjam, met Quyên
Quyên reist door culinair Vietnam, van noord naar zuid. Deze keer gaat ze naar hoofdstad Hanoi. Onderweg maakt ze kennis met plaatselijke specialiteiten en ingrediënten waarmee ze heerlijke gerechten maakt.
«
»
23:00 De Garde van Gert
Gert Verhulst kookt deze keer samen met chef Johan Segers. Op het menu staat gebakken pladijs met zelfgemaakte tartaarsaus. Een groene salade en puree maken dit gerechtje helemaal af.
«
»
23:35 Guillaume's Paris
Guillaume verkent het derde en vierde arrondissement van Parijs, waar hij culinaire legendes uit de stad ontmoet. Ook bezoekt hij Marche des Enfants Rouges, de oudste overdekte markt van Parijs.
«
»
00:10 Vlaamse Klassiekers
Lynn laat zich vandaag verrassen door de steak tartaar van chef Vadim, hét signatuurgerecht bij Monroe in Antwerpen. Daarna vertoeft ze aan 't zeetje voor de verse garnaalkroketten of 'Noordzeeklompjes' van chef Stijn in De Kruidenmolen.
«
»
00:55 Vlaamse Klassiekers
Vandaag staan er twee rasechte klassiekers uit grootmoeders keuken op het menu. Lynn bezoekt Père et Mère in Diksmuide voor konijn met pruimen en proeft voor de eerste keer kalfstong in madeirasaus bij chef 'Bolle' van Steendam 66 in Gent.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VRT Canvas logo

8 december 2024. Na meer dan 50 jaar komt er een einde aan de dictatuur van de Assad-familie in Syrië. President Bashar al-Assad moet wegvluchten, verdreven door rebellengroepen. Die onverwachte machtswissel zorgt voor een immense ontlading bij miljoenen Syriërs. Wie sinds het begin van de oorlog in 2011 is gevlucht, droomt van een terugkeer naar zijn geboorteland, naar de familie die ze vele jaren hebben moeten missen. Journalist Inge Vrancken gaat terug naar Syrië, samen met Turkieh Allour en Salah Jaradeh, een jong koppel dat zo’n tien jaar geleden moest vluchten en nu in Gent woont. Salah komt uit Harasta. Zijn stad is grotendeels verwoest. Een schril contrast met het redelijk gespaarde Damascus, op minder dan een kwartier rijden. Terug ‘thuis’ zijn is een pijnlijke confrontatie.

'VRT NWS DOC', om 20.10 uur op VRT Canvas.

Dossiers