TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:25 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag gaat Christer Elfving voor een makkelijk gerecht uit de wereldkeuken. Hij maakt een lauwe salade met gestoomde zalm in een mosterd-kruidenjasje. Op weg naar Zweden, naar zijn roots en koken Snel, Makkelijk en Lekker.
«
»
02:50 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden is in Brisbane en gaat op jacht naar epische paddenstoelen die in de stad worden gekweekt, leert over de wijngeschiedenis van Brisbane bij City Winery en praat bij met chef-kok Louis Tikaram.
«
»
03:10 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam Ottolenghi's reis gaat verder in Istanbul, de meest historische en culturele stad van Turkije. Hier proeft hij vis uit het prachtige water van de Bosporus, staat hij versteld van prachtige lokale groenten en proeft hij verrukkelijke streetfood.
«
»
04:00 De Garde van Gert
Gert Verhulst kookt met de jonge chef Jan Tournier van sterrenrestaurant Cuchara in Lommel. De chef tovert een eenvoudig stukje spiering om in een echte smaakbom. Daarvoor combineert hij het vlees met portosaus en pompoencrème.
«
»
04:30 Open Vuur
Tom is al vroeg uit de veren om deeg te kneden, want hij serveert straks drunken cinnamon rolls als 4-uurtje. Sam kiest voor een Oosterse touch met gelakte Peking Duck en Dominique houdt de meatlovers gelukkig met entrecote en mergpijpen.
«
»
05:15 Foodies & The City
De meiden bezoeken dé fancy badstad van België: Knokke. Ze leren er strandbloemen maken, proeven de lekkerste garnaalkroketten ooit en ontdekken ook een Knoks biertje. Inspiratie genoeg voor een gezellige avond.
«
»
05:50 BBQ Vanavond?!
Vanavond BBQ?! Ceviche van zeebaars / Pizza van aubergines / Gegrilde cote à l'os.
«
»
06:10 Open Vuur
Voor de laatste dag heeft Dominique het grote geschut ingeschakeld: een bird cage. Deze levensgrote kooi wordt van onder tot boven volgehangen met allerlei soorten vlees en verse groenten.
«
»
06:50 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden is in de hoofdstad van Australië- Canberra. Mountainbiken op Mount Stromlo, een uitstapje naar het National Arboretum en koken chef-kok Mark Glenn.
«
»
07:15 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam Ottolenghi's reis gaat verder in Istanbul, de meest historische en culturele stad van Turkije. Hier proeft hij vis uit het prachtige water van de Bosporus, staat hij versteld van prachtige lokale groenten en proeft hij verrukkelijke streetfood.
«
»
08:00 KLAAR IN 20 minuten
Deze keer maakt Meewis Bert, een echte gastronomische expert, zijn opwachting. Hij gaat voor een klassieker uit de Franse keuken: canard à l'orange. Dat wordt gas geven. Het is dan ook de vraag of het hem lukt binnen twintig minuten.
«
»
08:25 Foodies & The City
De meiden bezoeken dé fancy badstad van België: Knokke. Ze leren er strandbloemen maken, proeven de lekkerste garnaalkroketten ooit en ontdekken ook een Knoks biertje. Inspiratie genoeg voor een gezellige avond.
«
»
09:05 Over (h)eerlijke groenten
Johan Segers bezoekt vandaag doperwtenteler Maarten De Wit. Daarna gaat hij aan de slag in de keuken en maakt hij een erwtensoep met spek, beenham en rookworst. Daarna serveert hij een bord vol erwtjes met broodcroutons en zilveruitjes.
«
»
09:40 Open Vuur
De laatste dag van de barbecue-vijfdaagse sluiten de chefs af in schoonheid met plateau fruits de mer geheel in Open Vuur stijl. Op één been kan je uiteraard niet staan, dus staat er ook nog Adana kebab en kip op blik op het menu.
«
»
10:30 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam Ottolenghi's reis gaat verder in Istanbul, de meest historische en culturele stad van Turkije. Hier proeft hij vis uit het prachtige water van de Bosporus, staat hij versteld van prachtige lokale groenten en proeft hij verrukkelijke streetfood.
«
»
11:20 De Sterrenkaart
De ambiance in Restaurant Cuines 33 is mondain en kosmopolitisch, het eten speels, lekker en vol frisse smaken en de bediening is vlot. Fleur Boussy werkt als gastvrouw en echtgenoot Edwin Menue en Fleurs broer Frederik Boussy staan in de keuken.
«
»
11:50 De Zomertafel
Lore en Dominique maken samen zomerse gerechten en bereiden aardappelsalade met tuinbonen, hummus met merguezgehakt, gevulde kwartels, een taboulehsalade met wortel, een gelei van verveine en limoen met vanille-ijs en aardbei.
«
»
12:30 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag kookt de leading lady van de Limburgse gastronomie: Breysem Anne-Sophie. Ze maakt op basis van kastanjechampignons en soja een hartverwarmende noedelsoep. Afwerken doet ze met oesterzwam en gefrituurde glasnoedels.
«
»
12:55 Op de Rooster
Johan Segers en Vlaams Minister President Kris Peeters leggen zalm, mosselen en tarbot op de grill.
«
»
13:20 De Sterrenkaart - Nederland
Sergio Herman zag in Syrco Bakker een groot talent en zette hem in 2010 achter de potten van Pure C in Cadzand. In 2011 werd hij bekroond met één ster, in 2018 met een tweede. Een blik achter de schermen van het vernieuwde Pure C.
«
»
13:55 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam Ottolenghi's reis gaat verder in Istanbul, de meest historische en culturele stad van Turkije. Hier proeft hij vis uit het prachtige water van de Bosporus, staat hij versteld van prachtige lokale groenten en proeft hij verrukkelijke streetfood.
«
»
14:45 Sarah's Sweet Table
Vandaag tovert Sarah een echte klassieker op haar Sweet Table: de bananentaart. Maar wel eentje met een baktwist door Bretoens zanddeeg en een karamelmousse.
«
»
15:05 Sarah's Sweet Table
Sarah zet vandaag twee desserts op tafel die perfect bij haar bakfilosofie aansluiten: een simpel maar lekker karamel-notentaartje en een tropische variant op de traditionele eton mess met rood fruit.
«
»
15:30 Guillaume's Paris
Guillaume verkent het derde en vierde arrondissement van Parijs, waar hij culinaire legendes uit de stad ontmoet. Ook bezoekt hij Marche des Enfants Rouges, de oudste overdekte markt van Parijs.
«
»
16:00 De Zomerkeuken
Welkom in de Zomerkeuken van Roger. Hij duwt de temperatuur nog meer de hoogte in, met een zalig stuk gelakte zalm op de grill en een verfrissende Thai beef salad. Roger sluit af met een zomers dessertje van aardbeien en een bolleke ijs.
«
»
16:25 Ainsley Eats The Streets
Ainsley komt vlak voor het festival van Eid aan in Marokko, waar hij de kleurrijke, chaotische en dromerige stad Fes bezoekt. Ainsley ontdekt een lokale keuken die veel meer omvat dan de bekende couscous en tajines.
«
»
17:15 Urban Barbecue
Michael Vrijmoed en z'n sous-chef gaan voor het betere kluifwerk. De chef grilt Oosterscheldekreeft met vadouvanboter. Verder zijn er ribbekes en voor de liefhebbers sardientjes. Als hapje vooraf krijgen de gasten een ijsgekoelde gazapacho.
«
»
17:45 De Garde van Gert
Deze keer deelt Gert Verhulst de keuken met chef Peppe Giacomazza. Peppe maakt een pizza veloce.
«
»
18:20 Open Vuur
De laatste dag van de barbecue-vijfdaagse sluiten de chefs af in schoonheid met plateau fruits de mer geheel in Open Vuur stijl. Op één been kan je uiteraard niet staan, dus staat er ook nog Adana kebab en kip op blik op het menu.
«
»
19:10 Open Vuur
Tom is al vroeg uit de veren om deeg te kneden, want hij serveert straks drunken cinnamon rolls als 4-uurtje. Sam kiest voor een Oosterse touch met gelakte Peking Duck en Dominique houdt de meatlovers gelukkig met entrecote en mergpijpen.
«
»
20:00 Tot op de Graat
Volgens Johan heeft het goud uit de Noordzee, de kreeft, weinig nodig om tot zijn recht te komen.
«
»
20:20 BBQ Vanavond?!
Bart Desmidt maakt vanavond Chinese kool met worst en aardappeltjes, meloen met gorgonzola en lamsvlees met gegrilde aubergine op de barbecue.
«
»
20:40 De Garde van Gert
Gert Verhulst staat aan het fornuis met chef Michaël Vrijmoed. Ze wanen zich even in Marokko wanneer ze beginnen aan een pittige chermoula, in een topcombinatie met gebakken aubergine en gehakt.
«
»
21:10 De Zomertafel
Lore en Dominique maken samen zomerse gerechten en bereiden aardappelsalade met tuinbonen, hummus met merguezgehakt, gevulde kwartels, een taboulehsalade met wortel, een gelei van verveine en limoen met vanille-ijs en aardbei.
«
»
21:50 Sarah's Sweet Table
Vandaag tovert Sarah een echte klassieker op haar Sweet Table: de bananentaart. Maar wel eentje met een baktwist door Bretoens zanddeeg en een karamelmousse.
«
»
22:15 Tot op het Bot: Het Rund
De onglet of longhaas is een geheimzinnig stukje rundvlees, en net dat stukje wil chef Johan Segers vandaag klaarmaken. Het is een heel beweeglijke spier die binnenin de koe verscholen ligt. Johan bereidt een onglet 'bordelaise', met rode wijnsaus.
«
»
22:35 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden is in de hoofdstad van Australië- Canberra. Mountainbiken op Mount Stromlo, een uitstapje naar het National Arboretum en koken chef-kok Mark Glenn.
«
»
23:00 Beach Barbecue
Chef Bart Desmidt grilt een sappige lamsbout en combineert die met groene groenten en gremoulata. Ook op het menu: een turkse pizza met lamsgehakt en een zeebaarsspies. De chef poft verse kokkels op de barbecue en maakt er een oosters sausje bij.
«
»
23:25 Het Weekmenu
Steffi Vertriest bereidt zalm met bloemkoolcouscous, falafel met vegan mayonaise, ratatouille met zoete aardappel en gevulde courgette.
«
»
00:05 Open Vuur
De laatste dag van de barbecue-vijfdaagse sluiten de chefs af in schoonheid met plateau fruits de mer geheel in Open Vuur stijl. Op één been kan je uiteraard niet staan, dus staat er ook nog Adana kebab en kip op blik op het menu.
«
»
00:55 Foodies & The City
De meiden bezoeken dé fancy badstad van België: Knokke. Ze leren er strandbloemen maken, proeven de lekkerste garnaalkroketten ooit en ontdekken ook een Knoks biertje. Inspiratie genoeg voor een gezellige avond.
«
»
01:35 De Wereldkeuken
Chef Vanja van der Leeden geeft haar authentieke keukentips voor de perfecte Nasi Goreng. Verder neemt ze ons mee in een bad van vloeibaar goud voor een heerlijke Soto Ayam, die ze afwerkt met een Es Alpukat.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'FERRY: de serie' (Netflix

Ferry Bouman probeert als beginnende xtc-producent voet aan grond te krijgen in de Brabantse onderwereld. Wanneer Arie Tack - de koning van de xtc - wordt opgepakt, ziet Ferry zijn kans om Tacks deal met motorbende Pusaka over te nemen. Een plan dat niet zonder gevaar is.

'Ferry', om 20.50 uur op VRT 1.

Dossiers