TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:20 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag legt Sarah Puozzo een stukje van de wereld op het bord. Een ode aan haar roots. Die liggen in Veneto, waar iedereen watertandt bij een goeie spaghetti alla busara en die maakt ze nu.
«
»
02:45 De Garde van Gert
Gert Verhulst maakt er deze keer een soepje van, samen met Dagny Ros Asmundsdottir. En dat mag je letterlijk nemen. Het duo bereidt een kruidige pastinaaksoep, ideaal om je aan te warmen op koude dagen.
«
»
03:15 Ainsley Eats The Streets
In Barbados proeft Ainsley pittige sauzen, bezoekt hij rumwinkels en probeert hij indruk te maken op Barbadanen met zijn kookkunsten.
«
»
04:05 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden gaat naar Sunshine Coast en begint in het achterland bij Maleny Dairies. Via de geweldige ambachtelijke bierscène van de Sunny Coast, flanst hij uiteindelijk een verse garnaalschotel op het strand van Mooloolaba in elkaar.
«
»
04:25 BBQ Vanavond?!
Chef Bart Desmidt bereidt een heerlijke pizza calzone, asperges en moelleux au chocolat van de BBQ.
«
»
04:40 De Zomerkeuken
Welkom in de Zomerkeuken van Jeroen. Als het zomert, steekt hij de grill aan. Vandaag legt hij sardienen en ook kippenbrochettes op hete kolen die hij combineert met een zalige crème. Zelfs zijn dessert van gevulde appel legt hij op de BBQ.
«
»
05:05 Open Vuur
Dit keer maken de grillmasters een 'kapsalon' Open Vuur Style klaar. Ook de visliefhebber komt aan zijn trekken met een portie zeeduivel. Tot slot wordt een kwartel met veel liefde op de barbecue gezwierd.
«
»
05:40 Beach Barbecue
Chef Bart Desmidt grilt een sappige lamsbout en combineert die met groene groenten en gremoulata. Ook op het menu: een turkse pizza met lamsgehakt en een zeebaarsspies. De chef poft verse kokkels op de barbecue en maakt er een oosters sausje bij.
«
»
06:00 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Op Mallorca trekt Yotam het binnenland in op zoek naar authentieke lokale gerechten. Hij ontdekt een prachtige voorraadkast met lokale ingrediënten, waaronder geroosterd speenvarken dat langzaam wordt gekookt in een broodoven.
«
»
06:45 Roger van Damme: Bakken
Roger maakt frambozentaartjes met een crumble-bodem, banketbakkersroom en amandel crème.
«
»
07:00 Peppe's Toscane
Panzano is de thuisbasis van slager Dario Cecchini. Dario legt samen met Peppe de Florentijnse biefstuk op de grill. Met een glas wijn in hand en een poëzie brengen de heren hulde aan het symbool van de Toscaanse gastronomie: de bistecca fiorentina.
«
»
07:20 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag legt Sarah Puozzo een stukje van de wereld op het bord. Een ode aan haar roots. Die liggen in Veneto, waar iedereen watertandt bij een goeie spaghetti alla busara en die maakt ze nu.
«
»
08:00 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag kookt de man met de looks van een stouterik, maar met het hart van een braverik: Persoone Dominique. Hij vult tomaten op met gehakt en serveert een aardappel bij. Meer moet dat niet zijn: lekker en vooral: klaar in 20 minuten.
«
»
08:30 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden gaat naar Sunshine Coast en begint in het achterland bij Maleny Dairies. Via de geweldige ambachtelijke bierscène van de Sunny Coast, flanst hij uiteindelijk een verse garnaalschotel op het strand van Mooloolaba in elkaar.
«
»
09:00 Pasta & Risotto
Steffi maakt een courgette-brocolipannetje met boekweitnoedels en Peppe maakt risotto met roodbaars.
«
»
09:20 Sarah's Sweet Table
Vandaag krijgt Sarah's Sweet Table een goudkleurig randje, want Sarah gaat aan de slag met abrikoos en citroen. Eerst maakt ze een luchtige chocolademousse met abrikoos klaar en daarna ook nog een overheerlijke citroencake met gouden glans.
«
»
09:50 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Op Mallorca trekt Yotam het binnenland in op zoek naar authentieke lokale gerechten. Hij ontdekt een prachtige voorraadkast met lokale ingrediënten, waaronder geroosterd speenvarken dat langzaam wordt gekookt in een broodoven.
«
»
10:45 Foodies & The City
Diest, een onontdekte parel, maar met het zoetste straatje, een wijnbar slash kapperszaak én geweldige handtassenwinkel. Kortom, dé place to be voor Lynn, Tess en Maud. Met alle opgedane culinaire inspiratie, gaan ze later ook zelf aan de slag.
«
»
11:20 Karola's Kitchen
Karolien is dol op groenten en het leuke is dat ze zo kleurrijk zijn. Eén van haar favorieten is de wortel. Als ode aan deze groente, maakt ze er een ovengerecht mee dat tegelijkertijd ook een heerlijk en voedzame snack is: de carrot cake.
«
»
11:50 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag de chef die zweert bij puur natuur, dat is zijn spirit: Bart Desmidt. Hij maakt kalfsrug klaar en serveert er een smeuïge pastasalade bij van burrata. De Italiaanse Parmaham is de kers op het kalfsvlees. Geniet ervan.
«
»
12:20 Open Vuur
Dit keer maken de grillmasters een 'kapsalon' Open Vuur Style klaar. Ook de visliefhebber komt aan zijn trekken met een portie zeeduivel. Tot slot wordt een kwartel met veel liefde op de barbecue gezwierd.
«
»
12:55 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Kreta heeft een rijke en complexe culinaire geschiedenis. In de oude hoofdstad van Heraklion maakt Yotam een variatie op dakos, een Kretenzische meze: een combinatie van tomaten, verkruimelde feta, olijven en oregano.
«
»
13:50 Beach Barbecue
Chef Michaël Vrijmoed verwent de hongerige surfers en strandgangers met heerlijk gegrild buikspek met een avocadosalade, bruschetta's met mosselen en aubergines, en een sappige lamskroon met gegrilde asperges en zelfgemaakte pesto.
«
»
14:20 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden gaat naar Sunshine Coast en begint in het achterland bij Maleny Dairies. Via de geweldige ambachtelijke bierscène van de Sunny Coast, flanst hij uiteindelijk een verse garnaalschotel op het strand van Mooloolaba in elkaar.
«
»
14:50 De Sterrenkaart
Het Gebaar in Antwerpen van Roger Van Damme heeft al dertien jaar een Michelinster achter zijn naam staan. Van Damme vertelt hoe hij na al die jaren dat niveau heeft kunnen behouden behouden.
«
»
15:30 Veldvers
Rauw, gekookt, in sapjes en zelfs in desserts. De beste groentechef van België Nicolas Decloedt is grote fan van de rode biet, net omdat die zo multifunctioneel is. Vandaag poft hij hem en maakt hij er zalige yoghurtcrème bij en gemarineerde tempeh.
«
»
16:00 Beach Barbecue
Voor Bart Desmidt is het strand van Knokke-Heist zijn dagelijkse habitat. Met een grote glimlach en de zon op zijn gezicht, tovert de chef mosselen, pladijs, entrecôte en vogelnestjes op de grill. Een zomers topmenu.
«
»
16:25 Ainsley Eats The Streets
Chef-kok Ainsley Harriott is in Madrid, waar zeer uiteenlopende Spaanse smaken te vinden zijn. In de tapasbars en restaurants met een menú del día, woont Ainsley het eerste streetfoodfestival bij.
«
»
17:20 De Garde van Gert
Deze keer rock-'n-rollt Gert Verhulst in de keuken met Dominique Persoone. De chef is in een zoete bui en bakt amandelsigaren. Die doopt hij in warme honing, en maakt er een sausje met zwarte olijven bij.
«
»
18:00 Foodies & The City
Diest, een onontdekte parel, maar met het zoetste straatje, een wijnbar slash kapperszaak én geweldige handtassenwinkel. Kortom, dé place to be voor Lynn, Tess en Maud. Met alle opgedane culinaire inspiratie, gaan ze later ook zelf aan de slag.
«
»
18:35 Open Vuur
Dit keer maken de grillmasters een 'kapsalon' Open Vuur Style klaar. Ook de visliefhebber komt aan zijn trekken met een portie zeeduivel. Tot slot wordt een kwartel met veel liefde op de barbecue gezwierd.
«
»
19:15 Ainsley Eats The Streets
Chef-kok Ainsley Harriott is in Madrid, waar zeer uiteenlopende Spaanse smaken te vinden zijn. In de tapasbars en restaurants met een menú del día, woont Ainsley het eerste streetfoodfestival bij.
«
»
20:10 The Art of Making Cocktails
Manuel Wouters bedient de liefhebbers van geraffineerde drankjes op hun wenken. Hij maakt telkens drie verrassende cocktails klaar en vertelt hierbij gepassioneerd over de verschillende ingrediënten en smaken van de drankjes.
«
»
20:40 De Garde van Gert
Deze keer kookt Gert Verhulst met Italiaans keukentalent Peppe Giacomazza. Vergeet de klassieke pasta met pesto, chef Peppe serveert ravioli met pesto van amandelen en pistache. Even eenvoudig maar met net dat tikkeltje meer, buon appetito amici.
«
»
21:15 De Gezonde Goesting
Healthy foodie Steffi trakteert haar vriendin Aminata op worteltaartjes. Ze bewijst ook dat soep met een hartige granola super simpel en lekker is en maakt zalm met quinoa voor het diner. Ze trekt ook naar de yoga en begint haar dag bij de bijtjes.
«
»
22:00 BBQ Vanavond?!
Chef Bart Desmidt maakt voor de barbecue met vrienden vandaag een pastasalade met gehakt en courgette, een kaasbroodje met mostarda van peer en kip op bierblik.
«
»
22:20 Open Vuur
Dit keer maken de grillmasters een 'kapsalon' Open Vuur Style klaar. Ook de visliefhebber komt aan zijn trekken met een portie zeeduivel. Tot slot wordt een kwartel met veel liefde op de barbecue gezwierd.
«
»
23:00 De Zomerkeuken
Welkom in de Zomerkeuken van Bart. Vandaag zwiert hij zeeduivel op de grill, maakt hij een leuke variant op vitello tonnato en hij begint met pizza met een lekkere brok Stilton kaas. Ideaal om te delen, want 'sharing is caring'.
«
»
23:30 Sarah's Sweet Table
Vandaag krijgt Sarah's Sweet Table een goudkleurig randje, want Sarah gaat aan de slag met abrikoos en citroen. Eerst maakt ze een luchtige chocolademousse met abrikoos klaar en daarna ook nog een overheerlijke citroencake met gouden glans.
«
»
00:00 De Zomerkeuken
Dagny Ros duwt de temperatuur nog meer de hoogte in, met zalige makreel op de grill en een verfrissende bietensalade. Ze start met een pittige mocktail en een hapje van tonijn.
«
»
00:30 Foodies & The City
Diest, een onontdekte parel, maar met het zoetste straatje, een wijnbar slash kapperszaak én geweldige handtassenwinkel. Kortom, dé place to be voor Lynn, Tess en Maud. Met alle opgedane culinaire inspiratie, gaan ze later ook zelf aan de slag.
«
»
01:10 Streetfood
Mexicaanse taco's en mini tostada's én Vietnamese rijstvelbakjes met garnalen. Dat kan men vandaag krijgen bij Lynns Tilburgse streetfoodkraampje. Ze helpt verder ook nog een handje bij haar Braziliaanse en Caraïbische collega's.
«
»
01:55 Veldvers
De ster van de dag is de bloemkool. Echt een gouwe ouwe. Topchef Nicolas Decloedt serveert de geroosterde kool vandaag met pickles en parelgerst. Een keertje iets anders dan de klassieker bloemkool met witte saus én volledig plantaardig.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

'TOTZ' trok in de jaren 90 en 2000 wekelijks tienduizenden liefhebbers naar Blankenberge. Nostalgie en een stevige dosis knaldrang na de coronalockdown zorgden voor een comeback van de show in 2021. Camille liet voor het eerst haar single 'Vuurwerk' los op een livepubliek, Kathleen Aerts had een droom en de jongens van Get Ready! bewezen dat ze het nog steeds in zich hadden.

'Tien om te zien: De zomer van', om 20.35 uur op VTM.

Dossiers