TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:50 Hidden Gems
Oom Tue is een doorgewinterde chef-kok die eigenaar is van een klein streetfood-restaurant in Petchaburi dat 's nachts echt tot leven komt. Hij verwerkt diverse culinaire vaardigheden uit het hele land.
«
»
03:35 Vietnjam, met Quyên
Quyên reist door culinair Vietnam, van noord naar zuid. Deze keer gaat ze naar de zuidelijke stad Hoi An. Onderweg maakt ze kennis met plaatselijke specialiteiten en ingrediënten waarmee ze heerlijke gerechten maakt.
«
»
03:55 Open Vuur
De dag begint stevig met de Bananarama hardshake van Jord. Een milkshake met een 'scheutje' drank in. Daarna staat er nog gevulde pasta 'Culurgiones' en Mexicaanse 'Barbacoa' op het menu. Tom en Dominique proberen ook een visje te vangen.
«
»
04:35 Veldvers
Rauw, gekookt, in sapjes en zelfs in desserts. De beste groentechef van België Nicolas Decloedt is grote fan van de rode biet, net omdat die zo multifunctioneel is. Vandaag poft hij hem en maakt hij er zalige yoghurtcrème bij en gemarineerde tempeh.
«
»
04:50 Foodies & The City
Hasseltse jenever, Hasseltse speculaashoempen en verse Hasseltse bloemen van bij de bloemencowboy. Tess, Maud en Lynn stranden vandaag in de Limburgse hoofdstad voor een inspirerende, culinaire ontdekkingstocht.
«
»
05:15 Sarah's Sweet Table
Vandaag krijgt Sarah's Sweet Table een goudkleurig randje, want Sarah gaat aan de slag met abrikoos en citroen. Eerst maakt ze een luchtige chocolademousse met abrikoos klaar en daarna ook nog een overheerlijke citroencake met gouden glans.
«
»
05:35 De Garde van Gert
Gert Verhulst kookt deze keer met chef Bart Desmidt. Gert leert van de chef hoe je gremolata maakt, een sausje van citroen, look en peterselie. De gremolata past goed bij de couscous met kokkels en bloemkool die de heren er bij bereiden.
«
»
06:05 Beach Barbecue
Op het menu staan heel wat barbecuehapjes, waaronder Barts variatie op een hotdog: een 'heten hond'. Ook zijn gevulde aardappel met gerookte paling, pita op z'n Vlaams en taco met gemarineerde wijting zorgen voor culinair genot op het strand.
«
»
06:30 Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu
Een marathon van het beste van 'Snel, Makkelijk & Lekker'.
«
»
08:00 KLAAR IN 20 minuten
Chef Bart Desmidt kiest voor een rode kerrie met een goed stuk varkensvlees uit België. En zelfs de kerrie maakt hij vers en dat weet hij allemaal voor elkaar te krijgen binnen 20 minuten.
«
»
08:30 Foodies & The City
Hasseltse jenever, Hasseltse speculaashoempen en verse Hasseltse bloemen van bij de bloemencowboy. Tess, Maud en Lynn stranden vandaag in de Limburgse hoofdstad voor een inspirerende, culinaire ontdekkingstocht.
«
»
09:00 Ainsley Eats The Streets
In Amman, Jordanië, duikt Ainsley in de streetfoodscene. Het is een samenkomst van keukens.
«
»
09:50 Urban Barbecue
Michael Vrijmoed en z'n sous-chef gaan voor het betere kluifwerk. De chef grilt Oosterscheldekreeft met vadouvanboter. Verder zijn er ribbekes en voor de liefhebbers sardientjes. Als hapje vooraf krijgen de gasten een ijsgekoelde gazapacho.
«
»
10:20 Ware Delicatessen
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van krab.
«
»
10:50 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam Ottolenghi's reis gaat verder in Istanbul, de meest historische en culturele stad van Turkije. Hier proeft hij vis uit het prachtige water van de Bosporus, staat hij versteld van prachtige lokale groenten en proeft hij verrukkelijke streetfood.
«
»
11:45 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag in de keuken de chef die kookt met veel boter in de dis: Bert Meewis. Hij gaat voor een klassiek varkenshaasje met mosterdsaus, vergezeld door een krokante en zelfgemaakte aardappelrösti. De culinaire hemel bestaat.
«
»
12:15 Sarah's Sweet Table
Sarah zet vandaag twee desserts op tafel die perfect bij haar bakfilosofie aansluiten: een simpel maar lekker karamel-notentaartje en een tropische variant op de traditionele eton mess met rood fruit.
«
»
12:35 Foodies & The City
Diest, een onontdekte parel, maar met het zoetste straatje, een wijnbar slash kapperszaak én geweldige handtassenwinkel. Kortom, dé place to be voor Lynn, Tess en Maud. Met alle opgedane culinaire inspiratie, gaan ze later ook zelf aan de slag.
«
»
13:15 BBQ Vanavond?!
Deze keer gaat Bart aan de slag met varkenskotelet met gegrilde romanesco, erwtenpeulen met parmaham en tarbot op de BBQ.
«
»
13:30 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden staat vroeg op voor de lokale garnalen in Evans Head. Om daarna naar Blue Fattoria te gaan om John's gras-gevoerde wagyu-boerderij in actie te zien. Het is een prachtige plek.
«
»
13:55 Toasted!
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Chocochoc, Cappucino Domencino en Krakkebrood.
«
»
14:25 De Zomertafel
Lore en Dominique maken samen zomerse gerechten en bereiden aardappelsalade met tuinbonen, hummus met merguezgehakt, gevulde kwartels, een taboulehsalade met wortel, een gelei van verveine en limoen met vanille-ijs en aardbei.
«
»
15:05 Ottolenghi - Jerusalem on a Plate
De bekende chef-kok Yotam Ottolenghi keert terug naar zijn geboorteplaats Jeruzalem om de verborgen schatten van de bijzonder rijke en gevarieerde eetcultuur van de stad te ontdekken.
«
»
16:03 Chef In Eigen Tuin
Haal die barbecue tevoorschijn. Onze chef in eigen tuin, Jeroen De Pauw, maakt vandaag mosseltjes op de plancha klaar. Voor extra veel smaak mengt hij die met een groentenmix en een sausje van dragon, sjalot en azijn.
«
»
16:05 Peppe's Sicilië
Peppe's tafelgast vandaag is Gerlando. Hij is de beste vriend van zijn vader, een geweldige kok en hij is vooral verliefd op de zee Gerlando en Peppe maken samen mosselen en zee-egels.
«
»
16:30 Beach Barbecue
Chef Bart Desmidt grilt een sappige lamsbout en combineert die met groene groenten en gremoulata. Ook op het menu: een turkse pizza met lamsgehakt en een zeebaarsspies. De chef poft verse kokkels op de barbecue en maakt er een oosters sausje bij.
«
»
16:55 Foodies & The City
Hasseltse jenever, Hasseltse speculaashoempen en verse Hasseltse bloemen van bij de bloemencowboy. Tess, Maud en Lynn stranden vandaag in de Limburgse hoofdstad voor een inspirerende, culinaire ontdekkingstocht.
«
»
17:30 De Garde van Gert
Gert Verhulst kokkerelt met chef Piet Huysentruyt. Met verschillende soorten champignons en wat spek prepareert Piet een lekkere vulling voor zijn ravioli. Hij overgiet zijn pasta daarna met een schuimig sausje.
«
»
18:05 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden geniet van het warme water bij Millie Bore. Legende Dick Estens ontvangt Hayden in Moree om verbazingwekkende kunst te bekijken. En tenslotte is de lammerenboerderij van Sam en Emma Rose aan de beurt en overnacht Hayden op hun boerderij.
«
»
18:30 Het Weekmenu
Peppe Giacomazza bereidt gevuld kalfsgebraad met aardappelsalade, zwaardvis met mediterraanse tomatensalsa, vegetarische pastarolletjes met spinazie en ricotta en een lasagne van risottorijst, tomaat en ragu.
«
»
19:05 Op de Rooster
Johan bereidt samen met Annelien Coorevits côte à l'os, ribbekes, wilde gamba's en krabbenpoten.
«
»
19:35 DIY
Er wordt américain, partynootjes, vijgencompote en speculaaspasta gemaakt.
«
»
19:55 Streetfood
Rotterdam, de mooiste rotstad die er is. Of dat zeggen ze toch zelf, volgens Lynn. Én ze hebben er ook ontzettend lekker streetfood. Ze gaat op ontdekking bij De Foodhallen en vindt er zelfs een portie authentiek Hollands streetfood.
«
»
20:40 De Garde van Gert
Presentator en foodie Gert Verhulst roert vandaag in de potten met de wandelende encyclopedie van njam!, namelijk Jan Buytaert. Jan heeft pladijs mee en samen met Gert maakt hij het visje klaar in een groentesoep.
«
»
21:15 BBQ Vanavond?!
Bart Desmidt maakt vanavond Chinese kool met worst en aardappeltjes, meloen met gorgonzola en lamsvlees met gegrilde aubergine op de barbecue.
«
»
21:30 Hidden Gems
Tante Tid en haar drie zussen koken kleverige bamboerijst op een traditionele manier. Ondanks de modernisering blijft tante Tid vastberaden. Voor haar gaat het niet alleen om geld verdienen, maar is het ook een band met haar wortels.
«
»
22:20 Nuances
Thierry Theys laat zien hoe Yellowfin tonijn op verschillende manieren klaargemaakt kan worden.
«
»
22:45 Soep!
De chefs maken een witlofsoep en een goulashsoep.
«
»
23:00 De Garde van Gert
Gert Verhulst verwelkomt deze keer Steffi Vertriest. Taco's van bakbananen met kip en avocadodressing staan op het menu.
«
»
23:35 Ainsley Eats The Streets
Ainsley reist naar IJsland, waar hij kennismaakt met visrecepten en de cuisine van de Vikingen.
«
»
00:25 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden geniet van het warme water bij Millie Bore. Legende Dick Estens ontvangt Hayden in Moree om verbazingwekkende kunst te bekijken. En tenslotte is de lammerenboerderij van Sam en Emma Rose aan de beurt en overnacht Hayden op hun boerderij.
«
»
00:50 Foodies & The City
Hasseltse jenever, Hasseltse speculaashoempen en verse Hasseltse bloemen van bij de bloemencowboy. Tess, Maud en Lynn stranden vandaag in de Limburgse hoofdstad voor een inspirerende, culinaire ontdekkingstocht.
«
»
01:25 De Wereldkeuken
Chef José Polonio laat ons kennismaken met de authentieke smaken van zijn Spanje. Dit culinaire avontuur resulteert in een tafel vol heerlijke tapas.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

Koala Buster Moon en zijn talentvolle groep van artiesten bereiden hun meest extravagante optreden ooit voor in een wereldstad vol entertainment, glitter en glamour. Er is echter één probleem: de show kan alleen doorgaan als Clay Calloway, 's werelds grootste rockster die al jaren een teruggetrokken leven leidt, bereid is om mee te doen aan het spektakel.

'Sing 2', film uit 2021 ùet oa. Reese Witherspoon, om 20.30 uur op VTM.

Dossiers