TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:00 Peppe's Toscane
Peppe gaat langs op een van de belangrijkste Chianti producerende landgoederen in Toscane.
«
»
02:25 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag gaat Steffi Vertriest voor groen. Ze maakt slawraps die ze vult met quinoa, champignons en zelfgemaakte teriyakisaus. Want zelfgemaakt wordt altijd goed gesmaakt. Zeker als het snel, makkelijk en lekker te bereiden is.
«
»
02:50 De Garde van Gert
Gert Verhulst staat vandaag achter het fornuis met chef Jan Tournier. Ze vieren een halfuur kookplezier met een lekker gerecht van gerookte paling met couscous. Een echte smaakbom.
«
»
03:20 De Chalet aan zee
De heren maken het vandaag extra feestelijk, met een bijzondere bereiding van oesters en een zotte kerststronk van pannenkoeken. Het hoofdgerecht is pasta in de vorm van een cadeautje, op basis van rog, vers uit de Vismijn van Nieuwpoort.
«
»
04:10 Beach Barbecue
Chef Michaël Vrijmoed verwent de hongerige surfers en strandgangers met heerlijk gegrild buikspek met een avocadosalade, bruschetta's met mosselen en aubergines, en een sappige lamskroon met gegrilde asperges en zelfgemaakte pesto.
«
»
04:35 De Eregast
Jeroen nodigt zijn mentor en topchef Christer Elfving uit. De boys plannen een smakelijk driegangenmenu met zelfgerookte zalm van Dominque, verse pasta met porcini van Peppe en Jeroen gaat voor een Libanees getinte barbecue.
«
»
05:15 Het Weekmenu
Jan Buytaert bereidt tartaarsteak, kippengoulash, gegratineerde pasta en schartongrolletjes.
«
»
05:55 Roger van Damme: Bakken
Elke oma heeft wel een recept voor pruimentaart, en dan zeker de Limburgse grootmoeders. Roger van Damme heeft ook zijn eigen recept en deelt het vandaag. Het resultaat is zoals gewoonlijk top.
«
»
06:15 Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu
Een marathon van het beste van Snel, Makkelijk & Lekker.
«
»
08:00 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag de Limburgse schoonheid die de keuken opfleurt in één, twee, drie: Brysem Anne-Sophie. Ze gaat voor pasta vongole, maar dan op haar manier. Ze combineert de schelpjes met miso, zeekraal en asperges. Italiaans, Belgisch én Japans.
«
»
08:30 Bal National
Er is een creatieve toepassing van de aardappel. Wim vult ballen van een stevige aardappelpuree met kruidig rundergehakt en lepelt er een appelsaus bij. Hij serveert ook aardappelwafeltjes bij een veggie ovenschotel.
«
»
09:00 Ottolenghi's Mediterranean Feast
In de prachtige vissershaven van Bosa kookt Yotam een van de grootste maaltijden van de Middellandse Zee: vers gevangen kreeft op open vuur. Vervolgens laat Yotam de kust achter zich en reist hij diep het ruige binnenland van Sardinië in.
«
»
09:50 Sarah's Sweet Table
Vandaag maakt Sarah haar topdessert klaar: verse bokkenpootjes. Ze laat zien hoe die in de patisseriezaak zo krokant én smeuïg gebakken worden. In het weekend zijn pannenkoeken haar go to, zoals haar kruidige versie van de klassieke Crêpe Suzette.
«
»
10:15 Hidden Gems
Het verhaal van een man genaamd Jok, die ernaar streeft de erfenis van zijn grootvader voort te zetten. Hij liet hem een verborgen juweel in Thailand na, een succesvol restaurant met slechts één tafel.
«
»
11:00 De Sterrenkaart
Het Gebaar in Antwerpen van Roger Van Damme heeft al dertien jaar een Michelinster achter zijn naam staan. Van Damme vertelt hoe hij na al die jaren dat niveau heeft kunnen behouden behouden.
«
»
11:35 De Chalet aan zee
De heren maken het vandaag extra feestelijk, met een bijzondere bereiding van oesters en een zotte kerststronk van pannenkoeken. Het hoofdgerecht is pasta in de vorm van een cadeautje, op basis van rog, vers uit de Vismijn van Nieuwpoort.
«
»
12:25 KLAAR IN 20 minuten
De Italiaanse chef Peppe Giacomazza maakt overheerlijke kippendijtjes die hij opvult met natuurham en mozzarella. Heerlijk in combinatie met zijn klassieke groene asperges. Buon appetito.
«
»
12:55 Soep!
Geen bloemkool of broccoli, maar een soep met romanesco. Ook een soep met gerookte zalm en dille.
«
»
13:10 Beach Barbecue
Op het menu staan heel wat barbecuehapjes, waaronder Barts variatie op een hotdog: een 'heten hond'. Ook zijn gevulde aardappel met gerookte paling, pita op z'n Vlaams en taco met gemarineerde wijting zorgen voor culinair genot op het strand.
«
»
13:40 Beach Barbecue
Chef Michaël Vrijmoed verwent de hongerige surfers en strandgangers met heerlijk gegrild buikspek met een avocadosalade, bruschetta's met mosselen en aubergines, en een sappige lamskroon met gegrilde asperges en zelfgemaakte pesto.
«
»
14:05 De Eregast
Jeroen nodigt zijn mentor en topchef Christer Elfving uit. De boys plannen een smakelijk driegangenmenu met zelfgerookte zalm van Dominque, verse pasta met porcini van Peppe en Jeroen gaat voor een Libanees getinte barbecue.
«
»
14:55 Tot op de Graat
De Saint-Pierre, of Zonnevis, is Johans favoriete Noordzeevis en een echte delicatesse.
«
»
15:15 Roger van Damme: Bakken
Elke oma heeft wel een recept voor pruimentaart, en dan zeker de Limburgse grootmoeders. Roger van Damme heeft ook zijn eigen recept en deelt het vandaag. Het resultaat is zoals gewoonlijk top.
«
»
15:35 De Sterrenkaart - Nederland
Jonnie Boer is één van de peetvaders van de Nederlandse topgastronomie. Hij onthult, samen met zijn vrouw Thérèse, hoe het eraan toegaat in zijn succesvolle driesterrenrestaurant in Zwolle.
«
»
16:10 Ainsley Eats The Streets
In Amman, Jordanië, duikt Ainsley in de streetfoodscene. Het is een samenkomst van keukens.
«
»
17:00 Sarah's Sweet Table
Vandaag maakt Sarah haar topdessert klaar: verse bokkenpootjes. Ze laat zien hoe die in de patisseriezaak zo krokant én smeuïg gebakken worden. In het weekend zijn pannenkoeken haar go to, zoals haar kruidige versie van de klassieke Crêpe Suzette.
«
»
17:27 Chef In Eigen Tuin
Jeroen De Pauw is vandaag chef in eigen tuin, want hij zwiert gerijpt rundsvlees op de barbecue en serveert er een kleurrijke kaviaar, bereid met gegrilde paprika en aubergine bij.
«
»
17:30 De Garde van Gert
Gert Verhulst kokkerelt met jonge chef Jan Tournier. Jan bakt een prachtig stuk zeebaars mooi goudbruin. En hij toont hoe je een crème van kastanjes en een smeuïge aardappelpuree met veel boter klaarmaakt.
«
»
18:05 Hidden Gems
Het verhaal van Michelin Cotton Candy, dat slechts twee keer per maand verkocht wordt.
«
»
18:55 De Wereldkeuken
Chef Merijn Tol presenteert alle tips en trics om het overheerlijke Midden-Oosten op tafel te zetten. Labneh, Sambousek en Tabouleh hebben na deze aflevering ook voor de kijker geen geheimen meer.
«
»
19:45 Ainsley Eats The Streets
In Amman, Jordanië, duikt Ainsley in de streetfoodscene. Het is een samenkomst van keukens.
«
»
20:40 De Garde van Gert
Presentator en foodie Gert Verhulst kookt vandaag met jonge wolf Thierry Theys. De heren maken een rundertartaar met rode bietensalade en hoe kan het ook anders: frietjes. De Garde van Gert is met Thierry ook meteen 2 sterren rijker.
«
»
21:15 De Gezonde Goesting
Steffi begint de dag met een pittige work-out en beloont zichzelf met spinaziepannekoekjes. Haar mama komt langs met zelfgemaakte tomatenpuree die meteen wordt verwerkt in de linzencurry. Ook koopt ze gezonde planten en maakt ze haar eigen wasmiddel.
«
»
21:55 BBQ Vanavond?!
Bart Desmidt maakt vanavond Chinese kool met worst en aardappeltjes, meloen met gorgonzola en lamsvlees met gegrilde aubergine op de barbecue.
«
»
22:17 Chef In Eigen Tuin
Jeroen De Pauw is vandaag chef in eigen tuin, want hij zwiert gerijpt rundsvlees op de barbecue en serveert er een kleurrijke kaviaar, bereid met gegrilde paprika en aubergine bij.
«
»
22:20 De Dagschotel
Chef Chiara van Emrik tovert een verrassend bord op tafel. Ze maakt dorade met een tapenadekorstje in de oven en daarnaast serveert ze een stoemp van witlof en ui.
«
»
22:30 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden is in de hoofdstad van Australië- Canberra. Mountainbiken op Mount Stromlo, een uitstapje naar het National Arboretum en koken chef-kok Mark Glenn.
«
»
23:00 De Garde van Gert
Deze keer krijgt Gert Verhulst het gezelschap van Dominique Persoone in de keuken. De chef maakt zijn eigen huisgemaakte frikandellen met een andalousesaus.
«
»
23:35 Sarah's Sweet Table
Vandaag maakt Sarah haar topdessert klaar: verse bokkenpootjes. Ze laat zien hoe die in de patisseriezaak zo krokant én smeuïg gebakken worden. In het weekend zijn pannenkoeken haar go to, zoals haar kruidige versie van de klassieke Crêpe Suzette.
«
»
00:00 Guillaume's Paris
Guillaume bezoekt het Nature Urbaine, de grootste daktuin van Europa, en gebruikt hun producten om een lentesalade te maken. Hij nodigt de Australische rugbyspeler Kurtley Beale uit voor een maaltijd.
«
»
00:30 De Chalet aan de Semois
Terwijl Dominique en Jeroen hun innerlijke cowboy loslaten op hun paard, maakt Peppe een magistrale pasta in een kaasbol. Maar ook het zoete taco-ontbijt en aperitief van rillettes met gincocktail vallen enorm in de smaak bij de boys.
«
»
01:15 Streetfood
Lynn houdt halt in de Downtown Gourmet market voor het lekkerste streetfood van Eindhoven. Ze ontdekt er Indisch en Libanees straatvoedsel en gaat zelf aan de slag met een portie Spaanse tapas en een Amerikaanse pulled chicken burger.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VRT CANVAS logo

Jan Ullrich wordt al snel het gouden kind van het wielrennen. In 1997 wint hij de Ronde van Frankrijk en klimt hij naar de hoogste regionen van de sportelite. Rode lopers worden voor hem uitgerold en televisiezenders vechten om zijn aandacht. Maar succes heeft een prijs. Dat geldt niet alleen voor Jan Ullrich, maar ook voor zijn rivalen, zoals Marco Pantani. De moeder van de Italiaan praat over zijn eenzame en drugsgerelateerde dood. Wie op het hoogste niveau wil presteren, moet door het moeras van de doping, op dat moment het meest besproken onderwerp in het wielrennen. En Jan Ullrich zit er middenin.

'Jan Ullrich, de opgejaagde', om 21.20 uur op VRT CANVAS.

Dossiers