TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP DoktersVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstSTAR ChannelNPO 1NPO 2NPO 3
01:15 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden is in Brisbane en gaat op jacht naar epische paddenstoelen die in de stad worden gekweekt, leert over de wijngeschiedenis van Brisbane bij City Winery en praat bij met chef-kok Louis Tikaram.
«
»
01:40 De Wereldkeuken
Chef Vanja van der Leeden geeft haar authentieke keukentips voor de perfecte Nasi Goreng. Verder neemt ze ons mee in een bad van vloeibaar goud voor een heerlijke Soto Ayam, die ze afwerkt met een Es Alpukat.
«
»
02:25 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag gaat onze queen of the veggies Steffi Vertriest voor een groenterijk recept. Ze maakt kokosrijst. Dat is - yes - rijst gekookt in kokos en ze voegt nog quorn, veel groenten toe.
«
»
02:50 Wild van Wild
Chef Jan Buytaert gaat op zoek naar wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan vandaag een tocht door het Vlaamse landschap op zoek naar eend.
«
»
03:10 Comfort Food
Jeroen gaat helemaal terug naar zijn kindertijd en bereidt gebakken vis met melksaus en puree. Maar eerst maakt hij nog een heerlijk nostalgisch appelgebakje met marsepein klaar, die heel simpel te bereiden is.
«
»
03:25 De Chalet aan de Semois
Terwijl Dominique en Jeroen hun innerlijke cowboy loslaten op hun paard, maakt Peppe een magistrale pasta in een kaasbol. Maar ook het zoete taco-ontbijt en aperitief van rillettes met gincocktail vallen enorm in de smaak bij de boys.
«
»
04:05 De Garde van Gert
Gert Verhulst heeft deze keer de jonge chef Michaël Vrijmoed op bezoek. Ze vertrekken op een figuurlijke kooktrip die hen langs de Oosterse en Mediterrane keuken leidt. Het resultaat is een kruidige wrap met kip.
«
»
04:40 Ainsley Eats The Streets
Ainsley reist naar Taiwan en ontdekt dat het een van de beste eetbestemmingen ter wereld is. Hij vindt geurige gesmoorde vis en chilivarkensroerbakgerechten en kookt Taiwanese garnalen met knoflook en chili.
«
»
05:25 Ainsley Eats The Streets
Ainsley reist naar Palermo op het Italiaanse eiland Sicilië en bereidt zeevruchtenpasta op het strand, met vers gevangen tonijn. Ainsley proeft lokale delicatessen zoals gebakken calamares, gevulde sardines en het recept voor pesto van het eiland.
«
»
06:10 Tot op het Bot: Het Rund
Jaren geleden heeft iedereen het ongetwijfeld gegeten, maar de laatste tijd is het niet meer zo populair: de uier. Johan Segers is een grote fan van dit onderdeel van de koe.
«
»
06:30 Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu
Een marathon van het beste van Snel, Makkelijk en Lekker.
«
»
08:00 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag gaat Mounir Toub voor een zalig gerecht uit de wereldkeuken. Hij vult een tajine met kabeljauw en zoete aardappel. Een ode aan zijn Arabische roots.
«
»
08:30 Ainsley Eats The Streets
Ainsley reist naar Taiwan en ontdekt dat het een van de beste eetbestemmingen ter wereld is. Hij vindt geurige gesmoorde vis en chilivarkensroerbakgerechten en kookt Taiwanese garnalen met knoflook en chili.
«
»
09:20 Ainsley Eats The Streets
Ainsley reist naar Palermo op het Italiaanse eiland Sicilië en bereidt zeevruchtenpasta op het strand, met vers gevangen tonijn. Ainsley proeft lokale delicatessen zoals gebakken calamares, gevulde sardines en het recept voor pesto van het eiland.
«
»
10:10 De Chalet aan de Semois
Terwijl Dominique en Jeroen hun innerlijke cowboy loslaten op hun paard, maakt Peppe een magistrale pasta in een kaasbol. Maar ook het zoete taco-ontbijt en aperitief van rillettes met gincocktail vallen enorm in de smaak bij de boys.
«
»
10:55 Wild van Wild
Chef Jan Buytaert gaat op zoek naar wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan vandaag een tocht door het Vlaamse landschap op zoek naar eend.
«
»
11:20 Comfort Food
Jeroen gaat helemaal terug naar zijn kindertijd en bereidt gebakken vis met melksaus en puree. Maar eerst maakt hij nog een heerlijk nostalgisch appelgebakje met marsepein klaar, die heel simpel te bereiden is.
«
»
11:40 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag vult Bart Desmidt een bord met zijn grote liefde: vis. Hij combineert een lekker stukje pieterman met spitskool en maakt het lekker pittig met groene pepertjes en gember. Bartman gaat voor pieterman én voor Snel, Makkelijk en Lekker.
«
»
12:05 Hidden Gems
Oom Tue is een doorgewinterde chef-kok die eigenaar is van een klein streetfood-restaurant in Petchaburi dat 's nachts echt tot leven komt. Hij verwerkt diverse culinaire vaardigheden uit het hele land.
«
»
12:55 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden is in Brisbane en gaat op jacht naar epische paddenstoelen die in de stad worden gekweekt, leert over de wijngeschiedenis van Brisbane bij City Winery en praat bij met chef-kok Louis Tikaram.
«
»
13:20 Het Weekmenu
Dominique Persoone maakt een vierdaags weekmenu dat perfect is voorbereid. Hij bereidt viscurry met naanbrood, lamsgehakt met tzatziki, koolsla en pitabrood, Mexicaanse pulled chicken en een Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh.
«
»
14:05 Feest van Eigen Bodem
Een Belgische pizza van aardappel, of een galette - zoals Bart Desmidt het zo mooi zegt - daar krijg je jong en oud mee rond de feesttafel. Belegd met prei en filet d'Anvers, maakt hij elke Italiaan jaloers met deze Belgische lekkernijen.
«
»
14:35 Streetfood
Een Mengelmoes aan streetfood keukens, dat belooft Minglemush in Den Haag. Straatvoedsel fan Lynn neemt er een kijkje achter de schermen bij enkele kraampjes en gaat ook zelf aan de slag in haar eigen streetfoodkraam.
«
»
15:20 Karola's Kitchen
Minimaal gedoe, maximale smaak. Dat wil iedereen Daarom maakt Karolien vandaag een eenpansgerecht met orzo, massa's kruiden en witte vis. Ze sluit af met eetbare pretpakketjes: artisjok en geitenkaas in een jasje van brickdeeg.
«
»
15:50 Peppe e Carluccio
Peppe Giacomazza maakt kennis met de peetvader van de italiaanse keuken, Antonio Carluccio.
«
»
16:25 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden is in Brisbane en gaat op jacht naar epische paddenstoelen die in de stad worden gekweekt, leert over de wijngeschiedenis van Brisbane bij City Winery en praat bij met chef-kok Louis Tikaram.
«
»
16:55 Nuances
Elke keer opnieuw weet Thierry Theys pure smaken te combineren. Vandaag zit er een friszure toets in zijn gerecht. Hij combineert immers de volle, vette smaak van Oosterchelde paling met een kommetje helder appelsap.
«
»
17:25 De Garde van Gert
Gert Verhulst verwelkomt chef en levensgenieter Bert Meewis. Bert roert normaal gezien in de potten van restaurant Slagmolen in Opglabbeek, maar komt nu dus Gert vergezellen. Samen maken ze grietfilet met witloof en mosterdsaus.
«
»
17:55 Bal National - FEEST
Wim Ballieu maakt feestelijke gerechtjes, zoals pistache rolls, ravioli en piekkuiken.
«
»
18:35 Vietnjam, met Quyên
Quyên reist door culinair Vietnam, van noord naar zuid. Deze keer gaat ze terug naar haar roots in Qui Nhon. Onderweg maakt ze kennis met plaatselijke specialiteiten en ingrediënten waarmee ze heerlijke gerechten maakt.
«
»
18:55 Comfort Food
Jeroen kan enorm genieten van een gezellig avondje met vrienden. Speciaal voor die avonden maakt hij heerlijke comfort food klaar. Eerst bereidt hij taco's met lamsburgers en vervolgens nog een heerlijke camembert met brochette van peperkoek.
«
»
19:15 Comfort Food
Binnenblijfweer vraagt om Comfort Food. Dat weet Jeroen de Pauw als de beste. Vandaag maakt hij balletjes in tomatensaus die ook kort in de oven gaan. En er is ook een dessert. Dat wordt een chocoladeroompap met petit-beurrekoekjes.
«
»
19:35 de Chalet, 3 chefs, een feest
Dominique Persoone, Peppe Giacomazza en Roger van Damme trekken naar de Ardennen voor een culinaire vakantie. Samen bereiden ze feestgerechten voor het ontbijt, de lunch en het diner. Hun bereidingen zijn culinair, origineel en overheerlijk.
«
»
20:20 Tot op het Bot: Het Rund
Johan Segers maakt één van de duurste stukjes van het rund klaar: de filet pure of ossenhaas. De chef kiest voor een bekende bereiding van dit edele stuk: filet pure au poivre, heerlijk in een jasje van geplette peperbolletjes en pittige pepersaus.
«
»
20:40 De Garde van Gert
Gert Verhulst krijgt het gezelschap van Alain Indria van restaurant Lombardia. Alain vertelt honderduit over quinoa. Hij maakt er een smakelijke én gezonde quinoasalade met feta mee. Gezond en lekker, en klaar op een halfuur tijd.
«
»
21:20 Hidden Gems
Oom Tue is een doorgewinterde chef-kok die eigenaar is van een klein streetfood-restaurant in Petchaburi dat 's nachts echt tot leven komt. Hij verwerkt diverse culinaire vaardigheden uit het hele land.
«
»
22:05 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden is in Brisbane en gaat op jacht naar epische paddenstoelen die in de stad worden gekweekt, leert over de wijngeschiedenis van Brisbane bij City Winery en praat bij met chef-kok Louis Tikaram.
«
»
22:35 Soep!
De chefs maken een wortel-pompoensoep en een koude Spaanse looksoep.
«
»
22:55 De Garde van Gert
Gert Verhulst staat zij aan zij met Italiaanse chef Peppe Giacomazza. Het keukenduo bakt een lekkere zeebaars en gevulde courgette. Een saus met kikkererwten is de Italiaanse kers op de taart van dit gerecht.
«
»
23:30 De Chalet, Hollandse Maatjes
De laatste weekenddag van de mannen begint ongezien productief op het strand. De boys vangen grote zeebaarzen die meteen in de stamppot mogen. En terwijl Peppe oesterzwammen op koffieprut oogst, zorgt voor Dominique voor zoet op een stokje.
«
»
00:20 Winters Grillen
Chef Jeroen de Pauw gaat winters grillen. Hij kookt buiten in een gezellig winterse tuin en probeert alles op maar één barbecue te bereiden. Dit keer maakt hij tonijn en papillot van rood fruit.
«
»
00:40 De Eregast
Van Mowgli in de Braziliaanse Jungle tot sterrenchef in Gent: het verhaal van eregast Marcelo Balardin lijkt wel een film. Peppe, Dominique en Jeroen zetten hem vandaag gastronomisch in de bloemen met een driegangenreis door zijn leven.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play Crime logo

Jaarlijks lopen er bij de politie in Groot-Brittannië duizenden meldingen binnen over kindermisbruik. Heel vaak speelt het misbruik zich af binnen de familiekring. De slachtoffers, veelal jonge kinderen, zijn getekend voor het leven. Bij Natasha (28) begon het misbruik toen ze amper vier jaar oud was. En ook Maya (35) werd aangerand door haar eigen vader. Hij filmde ook alles en noteerde elk detail zorgvuldig in een dagboek. Maya daagde haar vader voor de rechtbank, waarna hij werd veroordeeld voor een celstraf van tien jaar. Schokkende verhalen waar de meeste slachtoffers niet mee naar buiten durven te komen. De vrouwen in deze documentaire vonden de moed om er openlijk over te praten in de hoop zo andere slachtoffers te kunnen helpen.

'My Dad the Paedophile', om 20.35 uur op Play Crime.

Dossiers