TVgids - njam!

Andere zender »
x
nCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
05:30 Het weekmenu
Gevulde tomaat met stro-aardappelen // Videe met puree // Broodje kip curry met groentjes // Macaroni met gehaktballen (met Jan Tournier)
«
»
06:05 Toasted on Wheels!
Het is nog vroeg maar Dominique en Dagny Ros zijn helemaal klaar om de Antwerpenaar te soigneren met spannende streetfood gerechten.
«
»
06:25 Tot op het Bot: Het Rund
Aan zijn gehakt kan je een goede beenhouwer herkennen. Dat zijn de woorden van chef Johan Segers, die vandaag chili con carne wil maken en hiervoor lekker vers rundergehakt nodig heeft.
«
»
06:45 Bal National
Wim Ballieu verovert met zijn gehaktballenrestaurant 'Balls & Glory' het hele land. In 'Bal National' geeft hij zijn geheimen prijs voor de lekkerste gehaktballen, op verschillende wijzen.
«
»
07:10 Bal National
Wim Ballieu verovert met zijn gehaktballenrestaurant 'Balls & Glory' het hele land. In 'Bal National' geeft hij zijn geheimen prijs voor de lekkerste gehaktballen, op verschillende wijzen.
«
»
07:35 Wild van wild
Vandaag staat er een zeldzaam stukje wild op het menu van chef Jan Buytaert: de patrijs, een kleine akkervogel die vooral in West-Vlaanderen voorkomt.
«
»
08:00 Toasted!
Chocolatier Dominique Persoone kan meer dan pralines maken alleen.
«
»
08:25 De Sterrenkaart - Nederland
We zijn te gast bij Rijks, het restaurant van Het Rijksmuseum in Amsterdam. Joris Bijdendijk kookt er sinds 2016 met 1 ster. Met zijn keuken eert hij de Lage Landen. Hij vertelt over de ruwe weg richting top en onthult zijn keukengeheimen.
«
»
09:00 Het weekmenu
Gevulde tomaat met stro-aardappelen // Videe met puree // Broodje kip curry met groentjes // Macaroni met gehaktballen (met Jan Tournier)
«
»
09:45 Ware delicatessen
Chef Bart Desmidt maakt in deze aflevering 4 gerechten waarbij truffel de hoofdrol spelt. Een verse truffel wel te verstaan!
«
»
10:25 Johan Segers - Tot op het bot: Het Varken
Wie houdt er nu niet van een stevige hutsepot, met daarin alle lekkerste groenten en vleessoorten van het moment.
«
»
10:52 It's Aperotime Somewhere in the World
Bartender Hannah Van Ongevalle verzoent Belgi & Nederland en maakt in deze aflevering vooral gebruik van Belgische en Nederlandse producten.
«
»
11:00 Klaar in 20 minuten
Vandaag in de keuken n en al plezier met: Toub Mounir! Hij gaat voor kalkoenragout en gebruikt hiervoor een auberginepizzabodem. Met zijn Arabische kruiding maakt hij zijn zalige reputatie helemaal waar. Ideale dagelijkse kost!
«
»
11:30 Klaar in 20 minuten
Vandaag in onze keuken de spil van de Limburgse showbizz: Bert Meewis! Hij verrast ons met een vegetarische maaltijdsalade. Maar zoals we van hem gewoon zijn, ook heerlijk klassiek: gebakken champignons, frise, boontjes en sloten room.
«
»
12:00 Klaar in 20 minuten
Vandaag kookt de man met "liever messy dan spic & span" als slogan: Jelle Beeckman! Nog zo'n favoriete uitspraak van hem is: "Pasta is life". Daarom gaat hij voor smeuge penne met goed veel room en chorizo. De pangrattato geeft de crunch.
«
»
12:25 Tot op de graat
Vandaag staat er een echte vis 'van bij ons' op het menu van Johan Segers: de pladijs. Deze populaire platvis is een van de meest verkochte vissen uit de Noordzee en dat is niet zomaar.
«
»
12:50 De hofleverancier
In 'De Hofleverancier' keert driesterrenchef Gert De Mangeleer terug naar de basis van zijn keuken: kraakverse groenten.
«
»
13:20 Over (h)eerlijke groenten
Johan Segers maakt eerst een bloemkoolsoep met stilton en daarna een brandade van bloemkool met cipolata en een spiegeleitje.
«
»
14:00 De Garde van Gert
Gert Verhulst kookt vandaag op en top Italiaans met zijn goede vriend Peppe Giacomazza.
«
»
14:40 Peppe's Toscane
Speciaal voor de liefhebbers van de Italiaanse keuken en het glooiende landschap van Toscane, trekt Peppe naar San Casciano Val di Pesa, een dorpje enkele kilometers onder Firenze.
«
»
15:05 Klaar in 20 minuten
Vandaag in onze keuken de numero uno, niet due van de kook-tv: Giacomazza Peppe! Hij maakt een frittata di pasta met pancetta. Een eiergerecht dat perfect kan dienen als restjesverwerker.
«
»
15:35 Pasta & risotto
Dagny Ros maakt een prachtig groene risotto met gerookte zalm en pesto van erwten en spinazie. Steffi maakt deze lekkere speltpasta met bloemkoolsaus uit de oven.
«
»
16:00 Klaar in 20 minuten
Vandaag in de keuken de koning van de bulderlach, een echte expert: Meewis Bert. Hij maakt een klassieker uit de Franse keuken: ossenhaas bordelaise. Voor wanneer het wat meer n nostalgisch mag zijn. En daar horen natuurlijk frietjes bij!
«
»
16:25 Klaar in 20 minuten
Vandaag kookt de chef met een charisma zo bruisend als de Etna: Peppe Giacomazza! Hij gaat de uitdaging aan en maakt zelf orecchiette met een heerlijk sausje van ansjovis erbij. Lukt het hem in 20 minuten? Ontdek het samen met Jef!
«
»
16:55 Klaar in 20 minuten
Vandaag in onze keuken de man die kookt met passie n zijn hart: Desmidt Bart! Hij gaat voor een Vlaamse klassieker die ook op en top comfort food is: worst met verse zuringstoemp. Heerlijk old school n Bart kennende: klaar in 20 minuten.
«
»
17:25 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam Ottolenghi viert in Ottolenghi's Meditterranean Feast de oneindige mogelijkheden van lokale producten.
«
»
18:20 De Wereld op je Bord
Voor n keer staan er geen tapas op het menu, maar wel een minstens even smakelijke klassieker: Zarzuela.
«
»
18:45 Tot op de graat
Johan Segers heeft in deze aflevering de eer om te koken met een parel uit de Noordzee: de kabeljauw. Deze prachtige grote vis is bij ons immens populair en dat is natuurlijk niet zomaar.
«
»
19:10 Peppe's Sicili
Siculiana is niet groot, maar herbergt wel ongelooflijk veel mooie plekjes.
«
»
19:35 De gastentafel
Vandaag met Peppe Giacomazza.
«
»
20:25 It's Aperotime Somewhere in the World
Bartender Hannah Van Ongevalle neemt ons mee naar Parijs, voor een Death in the Afternoon - de favoriete cocktail van Hemingway op basis van absint en champagne.
«
»
20:40 Het weekmenu
Preirolletjes met gerookte zalm en bieslookpuree // Kalfslapjes in citroensaus met Griekse rijst // Pasta pesto van edamamebonen met groene groenten // Risotto van champigons met pancetta en rucola
«
»
21:30 Vietnjam met Quyn
In Vietnjam neemt Quyn ons mee door culinair Vietnam, van noord naar zuid, van Hanoi tot aan haar roots in Quy Nhon.
«
»
21:55 Panklaar
Vandaag: Hartig en hartverwarmend pannenkoekenfeestje met langoustines.
«
»
22:15 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam Ottolenghi viert in Ottolenghi's Meditterranean Feast de oneindige mogelijkheden van lokale producten.
«
»
23:05 Klaar in 20 minuten
Vandaag in uw dis, de tweesterrenchef die bulkt van de vakkennis: Bert Meewis! Niet meer dan 20 minuten heeft hij nodig om een stoofpotje van zeetong te maken. De jonge prei en aardappeltjes maken het gerecht compleet. Vis van Meewis!
«
»
23:35 Klaar in 20 minuten
Vandaag de chef die zweert bij puur natuur, dat is zijn spirit: Bart Desmidt! Hij maakt kalfsrug klaar en serveert er een smeuge pastasalade bij van burrata. De Italiaanse Parmaham is de kers op... het kalfsvlees. Geniet ervan!
«
»
00:00 Klaar in 20 minuten
Vandaag de Limburgse schoonheid die onze keuken opfleurt in n, twee, drie: Brysem Anne-Sophie! Ze gaat voor pasta vongole, maar dan op haar manier. Ze combineert de schelpjes met miso, zeekraal en asperges. Italiaans, Belgisch n Japans!
«
»
00:30 Lekker lang leven
Ditist en chef Michal Sels bereidt in 'Lekker Lang Leven' heerlijke, evenwichtige recepten. Volgens Michal staat gezond gelijk aan lekker. Hij geeft al zijn tips en tricks prijs over voeding.
«
»
01:00 Het weekmenu
Fish sticks met spinaziepuree en tartaar // Pasta met gegrilde groenten en spekjes // Pompoengratin met feta en noten // Lamsstoverij met couscous
«
»
01:51 Nuances
In het programma 'Nuances' wil Thierry Theys elke gepassioneerde hobbykok laten kennismaken met een keuken die buiten de lijntjes kleurt zonder in extremen te vervallen.
«
»
02:15 Tot op de graat
Johan Segers heeft de eer te werken met het goud uit de Noordzee: de kreeft. Voor Johan heeft een topproduct als de kreeft niet veel nodig om volledig tot zijn recht te komen.
«
»
02:35 De gastentafel
Vandaag met Jan Tournier.
«
»
03:20 Meesterlijke klassiekers
Sterrenchef Peter Goossens doet de grootste klassiekers uit onze keuken alle eer aan doen.
«
»
03:50 Panklaar
Vandaag: traditie ten top.
«
»
04:00 Het weekmenu
Preirolletjes met gerookte zalm en bieslookpuree // Kalfslapjes in citroensaus met Griekse rijst // Pasta pesto van edamamebonen met groene groenten // Risotto van champigons met pancetta en rucola
«
»
04:45 Vietnjam met Quyn
In Vietnjam neemt Quyn ons mee door culinair Vietnam, van noord naar zuid, van Hanoi tot aan haar roots in Quy Nhon.
«
»
05:05 Panklaar
Vandaag: Hartig en hartverwarmend pannenkoekenfeestje met langoustines.
«
»
05:15 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam Ottolenghi viert in Ottolenghi's Meditterranean Feast de oneindige mogelijkheden van lokale producten.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Zonder vulkanen zou er nooit leven op aarde zijn geweest. Ze zijn verantwoordelijk voor de zuurstof in de atmosfeer en voor onze oceanen. Regelmatige uitbarstingen zorgen voor mineraalrijke assen die het land bevruchten. Het zijn de architecten van onze planeet; meer dan tachtig procent van het aardoppervlak is het resultaat van magma dat uit het gesmolten binnenste naar boven komt en dat zorgt voor een platform voor leven.

'A Perfect Planet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers