TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
01:17 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
07:05 De kist
Kefah Allush ontmoet illusionist Hans Klok bij zijn loods, zijn 'huis der mysteries'. Hij bereidde er veel shows voor, maar hier vond ook het afscheid van zijn overleden vader plaats.
«
»
07:34 Crux
Mensen die drie maanden nadat ze covid kregen nog steeds last hebben, hebben officieel long covid, ook wel post-covid genaamd. Ze moeten hun leven anders inrichten.
«
»
08:06 Petrus in het land
We zijn op landgoed het Hydepark in het Utrechtse Doorn. Op deze bijzondere locatie maken we kennis met de vakantiegasten van deze week. Vaak zijn het mensen met een zorgbehoefte.
«
»
08:32 De verwondering
Aaltje van Zweden en haar man, dirigent Jaap van Zweden, zijn ouders van Benjamin. Benjamin is autistisch en hij heeft een verstandelijke beperking. Benjamin is een leermeester voor zijn moeder.
«
»
09:03 Ik mis je
Claudia Meuleman is 19 jaar als haar vader uit het leven stapt. Lange tijd worstelt ze met schuldgevoelens en onbeantwoorde vragen.
«
»
09:20 Bid, bedank, bewonder
De associatie van Lucille met het woord bidden is 'vragen' en 'hoop'. Als ze 's avonds een kruisje slaat, heeft ze een persoon in haar gedachten. Dat kan ook een persoon zijn die haar die dag het leven zuur heeft gemaakt.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
In een tijd dat we meer dan ooit verlangen naar vrede spreekt bisschop Hans van den Hende van Rotterdam over de vrede van Franciscus van Assisi.
«
»
09:59 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Bonifatiuskerk in Rijswijk. Hoofdcelebrant: mgr. Hans van den Hende.
«
»
11:05 Nederland zingt op zondag
Israël is niet onomstreden. Er zijn berichten van oorlogen en geweld. Toch blijft de Kerk van Jezus verbonden met Israël, met het joodse volk met wie God Zijn eerste verbond sloot.
«
»
11:31 EO Metterdaad
De droogte in Kenia is de ergste in veertig jaar tijd. Overal liggen karkassen van koeien en geiten die zijn omgekomen door honger en dorst. Door hun dode vee lopen de mensen inkomsten mis.
«
»
11:42 De verandering
Hoe is het voor een kind om een geheime last met zich mee te dragen? Christy Noppen leeft al sinds haar jeugd in twee werelden. Ze is spontaan en vrolijk, maar ook angstig en depressief.
«
»
11:58 Songs of Praise
Begin vorige eeuw legde kunstschilder Lowry vele stadgezichten van Salford vast. In een eeuw tijd is er veel veranderd. Ook wordt er prachtig gezongen in de parochiekerk Saint Peter.
«
»
12:34 Wilde Ganzen
Kinderen met albinisme of een verstandelijke beperking zijn in Burundi ontzettend kwetsbaar.
«
»
12:41 De Geknipte Gast
Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over het werk en het privéleven van de gast.
«
»
13:01 BinnensteBuiten
De eerste woontoren ter wereld met een verticaal bos in Eindhoven en een omgedraaide pruimencake van Rosah.
«
»
13:27 Fryslân DOK
Het ministerie van de Toekomst, een gruttoboer, een filosoof, een wandelend bos, een ecokathedraal en een 'earth advocate' willen mensen bewust maken van de gevolgen van de keuzes die ze nú maken.
«
»
14:03 Dwars door België
In de bossen van Beernem botst Arnout op een duister geheim: honderd jaar geleden wordt de grootoom van koningin Mathilde hier in de rug geschoten en levend begraven.
«
»
14:55 Over Leven
Filosoof en jurist Jurriën Hamer houdt zich als filosoof vooral bezig met de vrije wil. Wij dénken dat we onze beslissingen nemen uit vrije wil. Maar is dat wel zo?
«
»
15:21 God schittert door afwezigheid
Erik Fransman onderzoekt zijn familiegeschiedenis en de daarbij behorende Joodse tradities. Tijdens deze zoektocht stuit hij ook op het veelal onbesproken oorlogsverleden van de familie Fransman.
«
»
16:25 Iedereen verlicht
Narsingh Balwantsingh reist met zijn tuktuk door Nederland en ontmoet mensen die op zoek zijn naar persoonlijke verlichting en levensgeluk.
«
»
16:51 Socutera
De Dierenbescherming helpt jaarlijks tienduizenden dieren in nood. Door het hele land staan medewerkers en vrijwilligers dag en nacht klaar om ze te redden, op te vangen en te beschermen.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:05 Politieke partijen: DENK
Informatief programma.
«
»
17:13 Jacobine op 2
In het spraakmakende boek 'Ik ga leven' van Lale Gül is vrijheid hét centrale thema. Judith Koelemeijer schreef een biografie over Etty Hillesum.
«
»
17:46 Kloostergasten
Noraly Beyer, oud-Journaalpresentatrice, is drie dagen te gast in het klooster van de missiezusters in het Limburgse Steyl.
«
»
18:20 Podium Klassiek
De winnaar van het Internationale Franz Liszt Pianoconcours is te gast. * Floris Kortie wil meer aandacht voor Crisantemi van Giacomo Puccini.
«
»
19:27 Brommer op zee
Schrijver P.F. Thomése praat over zijn boek 'Swansdale', over twee gebroken gezinnen en een ontluikende liefde. Inge Schilperoord vertelt over haar roman 'Het licht in de stad'.
«
»
20:09 Nu te Zien!
Een keer per twee jaar staat de hele stad Breda in het teken van foto's. Dit jaar staat het fotofestival in het teken van hoop en verandering.
«
»
20:21 De neven van Eus
De all-invakanties naar Turkije zijn populair onder Nederlanders, maar er is meer te beleven. Zo bezoekt Eus halalhotels waar vrouwen en mannen worden gescheiden.
«
»
21:09 Metropolis
Hoe diep tast de wereldburger in de buidel voor het feest van de liefde? Bruidegom Mohammed (Afghanistan) trouwt met zijn verloofde Rahela en viert het op een massabruiloft.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
22:08 Pointer
Het aantal mensen met dementie neemt enorm toe, maar nieuwe verpleeghuisplekken komen er niet bij. Volgens de overheid willen mensen namelijk graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen.
«
»
22:42 De sociëteit
Inclusieve talkshow waarin met open blik de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen.
«
»
23:30 Gold Digger
Leo maakt zichzelf wijs dat zijn ouders elkaar nog graag zien en verzint een plan om hen weer bij elkaar te brengen. Hij krijgt daarbij onverwachte hulp van Benjamins halfbroer.
«
»
00:36 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»
01:13 Buitenhof
Interviewprogramma met maatschappelijke en politieke debatten, gesprekken en opinies.
«
»
02:08 Nieuwsuur
Nieuwsuur brengt onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden achtergronden bij het nieuws.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Zonder vulkanen zou er nooit leven op aarde zijn geweest. Ze zijn verantwoordelijk voor de zuurstof in de atmosfeer en voor onze oceanen. Regelmatige uitbarstingen zorgen voor mineraalrijke assen die het land bevruchten. Het zijn de architecten van onze planeet; meer dan tachtig procent van het aardoppervlak is het resultaat van magma dat uit het gesmolten binnenste naar boven komt en dat zorgt voor een platform voor leven.

'A Perfect Planet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers