Wie wordt de nieuwe MNM Rising Star?

maandag 30 september 2019
Foto: MNM - © VRT 2019

Vlaanderen barst van het muzikale talent. Op het wereldwijde web vinden we de meest wonderbaarlijke muzikale parels, om nog maar te zwijgen van het muziektalent dat elke ochtend onder de douche ontluikt.

Om dat verborgen talent bloot te leggen, startte VRT-jongerenzender MNM voor het derde jaar op rij zijn zoektocht naar hét strafste nieuwe muzikale talent in Vlaanderen. Alle MNM-luisteraars konden de afgelopen weken muzikaal talent dat dringend ontdekt moest worden met de radiozender delen.


Na een succesvolle inschrijfperiode heeft de MNM-jury 3 finalisten geselecteerd. Die finalisten werden vanochtend bekendgemaakt in 'De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow'. Vanaf nu kan iedereen een hele week lang stemmen op zijn of haar favoriet. Op maandag, dinsdag en woensdag gaan de finalisten samen met MNM-dj Laura Govaerts op pad om op een bomvolle spitstrein hun cover te spelen en promo te voeren. Op donderdag 3 oktober weten we wie de MNM Rising Star 2019 wordt. Stemmen kan tot donderdag 3 oktober 17.00 uur via de MNM app.

In 2017 werd zangeres OT - Olivia Trappeniers - de eerste MNM Rising Star en dat leidde onder meer tot een samenwerking met Regi, meerdere Big Hits op MNM, en een platencontract. Vorig jaar nog ging INE met de titel lopen. Zij tekende intussen een platencontract bij Universal, wat de start betekende van een succesvolle muzikale carrière.

3 finalisten

Chapter Two
De twee beste vrienden Grego Van Holderbeke (26 jaar) en Lennert Haenen (24 jaar) uit Bilzen

Cover: 'Bad liar' van Imagine Dragons
Werken als vertegenwoordigers
Werden ingeschreven door een gemeenschappelijke vriendin
Gaan elke zaterdag naar een grote stad en spelen een aantal songs op straat
Kijken muzikaal op naar Ed Sheeran, Bruno Mars, Justin Timberlake, Jonas Brothers, Shawn Mendes, Beyonce en Whitney Houston

Enchanté
De drie zussen Anke Verschueren (25 jaar), Femke Verschueren (19 jaar)
en Ymke Verschueren (22 jaar) uit Morkhoven (Herentals)

Song: 'Bad guy' van Billie Eilish
Samen met hun gitarist en percussionist brengen ze uiteenlopende nummers van alle tijden in alle talen in een nieuw jasje
Anke (links) studeert woordkunst aan het conservatorium Antwerpen, presenteert concerten en zingt reclamespots in
Femke (midden) is tweedejaarsstudente Wiskunde en mocht in 2011 België vertegenwoordigen op het 'Junior Eurovisiesongfestival' in Armenië met 'Een kusje meer'
Ymke (rechts) wil volgend jaar starten als leerkracht secundair onderwijs, deed in 2010 mee met 'Junior Eurosong' en belandde in de finale met het nummer 'Vive la fête'

Yasmine Alves
Yasmine Alves (18 jaar) uit Brecht

Song: 'Rhythm inside' van Loïc Nottet
Werd ingeschreven door haar vader
Studeert orthopedagogie en werkt als redster in een zwembad
Doet al 11 jaar aan acro
Kijkt muzikaal op naar Demi Lovato en Miley Cyrus

De MNM-luisteraar beslist wie van de bovenstaande drie finalisten dé nieuwe MNM Rising Star wordt. Stemmen kan tot donderdag 17.00 uur via de MNM app. Donderdagavond weten we na een spannende live finale in 'Planeet De Cock' wie zichzelf de MNM Rising Star 2019 mag noemen.

MNM Rising Star, van maandag 30 september tot en met donderdag 3 oktober op MNM, via mnm.be en via de MNM app.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers