Studio Brussel vierde 35 jaar 'De Afrekening' - VIDEO

woensdag 1 april 2020

Dit jaar bestaat 'De Afrekening' maar liefst 35 jaar. Daarom rekende Studio Brussel woensdag af met zijn verleden en waren er alleen maar nummers n uit 35 jaar 'De Afrekening' te horen.

Tussen 16.00 en 19.00 uur presenteerden Eva De Roo en Nelles De Caluwé 'De Ultieme Eindafrekening' op Studio Brussel.


35 jaar De Afrekening
'35 jaar De Afrekening': dat zijn 5.719 nummers, 18.872 minuten muziek én 9 presentatoren. Samen nemen ze je mee op een trip door de geschiedenis.


'De Ultieme Eindafrekening'
Alle luisteraars konden sinds maandag stemmen op de 35 best scorende nummers uit 35 jaar 'De Afrekening': één nummer uit elk jaar van 1985 tot 2019. 'Killing In the Name' van Rage Against the Machine kreeg het meeste stemmen, en is daarmee het ultieme Afrekeningnummer aller tijden volgens de Studio Brussel-luisteraar. 'R U Mine' van Arctic Monkeys en 'Instant Street' van dEUS vervolledigen de top drie.

dEUS staat als enige band vier keer in de lijst. Muse, R.E.M. en Tool staan elk twee keer in de lijst. Ruim een derde van de nummers - twaalf om precies te zijn - zijn van Belgische makelij.

Top 10
1. Killing in the Name – Rage Against the Machine
2. R U Mine? – Arctic Monkeys
3. Instant Street – dEUS
4. Schism – Tool
5. Karma Police – Radiohead
6. Hard Times – The Scabs
7. Time is Running Out – Muse
8. Walk – Foo Fighters
9. Losing My Religion – R.E.M.
10. Everything Now – Arcade Fire

De volledige lijst van 'De Ultieme Eindafrekening' vind je hier terug. 

Na twee weken afwezigheid is er vanaf zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur trouwens opnieuw 'De Afrekening' op Studio Brussel. Nelles De Caluwé gidst iedereen door de 30 beste platen van het moment. Stemmen kan zoals steeds op stubru.be.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Advocaat Andrew Beckett krijgt, kort na zijn promotie, te horen dat hij wordt ontslagen. Zijn werkgever geeft als reden dat hij een opdracht verknoeid heeft. Maar Andy denkt daar anders over: hij vermoedt dat het advocatenkantoor ondekt heeft dat hij homoseksueel is en aids heeft en dat dat de reden voor zijn ontslag is. In een wereld vol onbegrip en intolerantie vecht hij voor gerechtigheid.

'Philadelphia', film uit 1993 met oa. Tom Hanks en Denzel Washington, om 21.25 uur op En.

Dossiers