Stem vanaf nu op 'De Lage Landenlijst'

vrijdag 30 augustus 2019
Foto: Radio 1 - © VRT 2019

Radio 1 en haar luisteraars gaan met Omroep Brabant, de Limburgse L1, en Omroep Zeeland opnieuw op zoek naar het beste Nederlandstalige lied.

Op zaterdag 14 september zendt Radio 1 de vierde editie van 'De Lage Landenlijst' uit, de top 100 van de beste Nederlandstalige songs sinds 1945. De uitzending vindt plaats van 9.00 tot 18.00 uur vanop een locatie die zowel voor België als Nederland bijzonder is: de veerpont de President Willy Claes in Ophoven (Kinrooi) aan fietsknooppunt 22. De veerpont pendelt symbolisch van het ene naar het andere land.


Start stemming
Jan Hautekiet lanceerde vrijdag 30 augustus de stemming met een uitzending van 9.00 tot 12.00 uur. De insteek van 'De Lage Landenlijst' luidt dit jaar: 'We kennen elkaars klassiekers, maar kennen we ook de laatste nieuwe muziek van over de grens?'. Vanaf vandaag, vrijdag 30 augustus, kunnen luisteraars via radio1.be stemmen op hun favoriete nummers uit Vlaanderen en Nederland. Wat het populairste Nederlandstalige nummer is, ontdekken ze op zaterdag 14 september.

De top 100 van de Lage Landen wordt die zaterdag gepresenteerd door Jan Hautekiet en Maarten Kortlever op Radio 1, L1, Omroep Brabant en Omroep Zeeland, van 09.00 tot 18.00 uur. Dat doen ze vanop de veerpont aan de jachthaven, hotel-restaurant en watersportcentrum De Spaenjerd, Maasstraat 84, 3640 in Ophoven (Kinrooi) aan fietsknooppunt 22. Er is een elektrische veerpont voor fietsers en voetgangers tussen Ohé en Laak en Ophoven. De veerpont aan de uitzendlocatie is die zaterdag 14 september ook gratis voor publiek.

Tot en met zaterdag 14 september presenteren Jan Hautekiet en Maarten Kortlever elke zondag van 13.00 tot 14.00 uur 'De Lage Landenlijst' op Radio 1.

Stemmen voor de Lage Landenlijst kan nog tot en met vrijdag 13 september, via radio1.be, l1.nl, omroepbrabant.nl en omroepzeeland.nl. Vorig jaar nog stond 'Ruimtevaarder' van Kommil Foo op 1 in de lijst, gevolg door 'Ploegsteert' van Het Zesde Metaal. De instant-klassieker 'Zoutelande' van BLØF met Geike Arnaert vervolledigde de top drie.

'De Lage Landenlijst' is een samenwerking tussen Radio 1, L1, Omroep Brabant en Omroep Zeeland. Het initiatief kan rekenen op de steun van deBuren/Grensverleggers.

'De Lage Landenlijst', zondag 1 en 8 september van 13.00 tot 14.00 uur en op zaterdag 14 september van 9.00 tot 18.00 uur op Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

In Kattegat lijkt Ragnar het respect van het volk te zijn kwijtgespeeld. Bjorn, die plannen maakt om een expeditie te leiden naar de Middellandse Zee, is bereid om zijn vader enkele oude schepen te lenen, zodat die opnieuw naar Wessex kan varen. Sigud lokt Ivar uit zijn tent.

'Vikings', om 22.40 uur op CAZ.

Dossiers