'Quiz For Life' breekt wereldrecord indoor quizzen

zondag 12 december 2010

'Music for Life' is nog niet eens echt begonnen, maar zorgt al wel voor een recordstunt. Met de organisatie van 'Quiz for Life' in Flanders Expo heeft Studio Brussel zaterdagavond niet alleen een smak geld bijeengekregen voor de weeskinderen van aidsouders, maar in n klap ook een record gebroken: met 501 quizploegen van vijf personen was 'Quiz for Life' immers officieel de grootste zaalquiz aller tijden. Dat werd deurwaardersgewijs gecontroleerd en bevestigd.

Iedere deelnemer betaalde 10 euro inschrijvingsgeld voor het goede doel en de Nationale Loterij had beloofd dat bedrag te verdubbelen als Quiz for Life de 500 ploegen haalde. En – om het met de woorden van een bekende quizmaster te zeggen - 't‘Is gebeurd!'

2505 kwissers zakten zaterdagavond af naar Flanders Expo in Gent voor een knetterende IQ-crash in 'Quiz For Life'. De quiz werd gepresenteerd door Freek Braekman en Sven De Leijer. De teams hadden ludieke namen als Nouvelle Quizine, Quizabella A en Jezus Quiztus.

BV-ploegen
Bij de deelnemende ploegen waren ook een aantal BV-teams. Zo was er een slim kwintet van VRT-Nieuws (met Slimste Mens Linda De Win, Maarten Van Gramberen, Wim
Moreau, Jan Vandewouwer en Laurence Coosemans). Ook het VTM-Nieuws had een
superteam afgevaardigd (Faroek Ozgunes, Tim Verheyden, Peter Morren, Ezra Eeman en Rosalie Pieters). MNM stuurde Ann Reymen, Eva Daeleman, Annemie Gulickx, Julie Pottie en Ward D’Hulst naar Flanders Expo en Michiel De Vlieger vormde samen met onder meer Lieven Scheire en Sem Van Hellemont het team 'Leve de redactievos'.

De 501ste ploeg tot slot was een verrassingsteam van Studio Brussel met een hoog Glazen Huis-gehalte: Siska Schoeters, Tomas De Soete, Sofie Lemaire, Sam De Bruyn en Christophe Lambrecht.

Er waren in totaal 8 ronden met algemene kennisvragen, maar uiteraard ook veel muziekvragen. Die werden van live muziek voorzien door de coverband Cookies & Cream. Daarnaast waren er ook heel wat beeldvragen, waarvoor vaak werd geput uit het rijke VRT-archief.

And the winner is ….
Na een spannende nek-aan-nek-race werd de tweede editie van 'Quiz for Life' uiteindelijk gewonnen door … dezelfde ploeg als vorig jaar: De Kastaar. Zij haalden het met 76 punten op 80, vóór Piets condoom en de sperma brothers met 74 en De Zeekamelen met 73 punten. De Kastaar is een gelegenheidsploeg uit het Leuvense die
haar thuisbasis heeft in de gelijknamige bruine kroeg in Kessel-Lo. De leden van het ‘winning team’ waren: Marnix Baes, Erik De Rycke, kapitein Eric Hemelaers, Bart Permentier en Tom Trogh. “Wat ben ik toch een varken” luidde het opschrift op hun
t-shirt, maar dat heeft naar verluidt vooral te maken met de voorgeschiedenis van hun
thuisbasis, café De Kastaar. Ezels zijn het alleszins niet, want voor het tweede jaar op rij
waren ze de terechte winnaars van 'Quiz for Life'.

De beste BV-ploeg was die van het VTM-Nieuws: zij haalden een mooie tiende plaats met 71 punten. De ploeg van het VRT-Journaal moest het voor één keer stellen met minder cijfers dan hun collega’s van de commerciële omroep: zij haalden 64 punten.

'Quiz for Life' goed voor 50.000 euro
Dé belangrijkste vraag van de avond was uiteraard: wat brengt dit nu op voor 'Music for
Life'. Een klein rekensommetje: 500 ploegen1 x 5 deelnemers per ploeg x 10 euro
inschrijvingsgeld x 2 (dankzij de Nationale Loterij) = 50.000 euro !!

Met dat bedrag kan het Rode Kruis heel wat weeskinderen in zuidelijk Afrika helpen, als
je weet dat een hygiënepakket 3 euro kost, een deken 5 euro, een voedselpakket 10
euro en een schooluniform 50 euro.  En daar gáát Music for Life dus voor.
De Kastaar zal het gewonnen bedrag tijdens 'Music for Life' hoogstpersoonlijk gaan
overhandigen in het Glazen Huis.Lees ook:
TV-Visie Trofee 2010: de genomineerden!

DOSSIER: Music For Life 2010

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De detectie naar kindermishandeling en de hulpverlening die erop volgt, lopen al te vaak mis. Dat kunnen Kristien, Sanghita en Abbas uit eerste hand getuigen. Jeugdrechter Nicole Caluw en kinderarts Johan Marchand geven duiding.

'Als Je Eens Wist', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers