'Ploegsteert' van Het Zesde Metaal opnieuw verkozen tot beste Belgische popnummer in 'Belpop 100'

zaterdag 7 december 2019
© Radio 1

'Ploegsteert' van Het Zesde Metaal werd zaterdag door de luisteraars van Radio 1 voor het derde jaar op rij verkozen tot het beste Belgische pop- en rocknummer in de 'Belpop 100'.

De 'Belpop 100' werd tussen 9.00 en 18.00 uur door Floris Daelemans en Sien Wynants gepresenteerd vanuit het 'Belpop'-café in Hasselt.


'Ruimtevaarder' van Kommil Foo eindigde op de tweede plaats. 'Mia' van Gorki steeg, vijf jaar na het overlijden van Luc De Vos, opnieuw naar plaats 3. Verrassende nieuwkomers waren 'Steentje' van Brihang, dat uit het niets meteen op plaats 7 terechtkwam. Ruim 12.000 luisteraars brachten hun stem uit. Dat is maar liefst een derde meer dan vorig jaar.

Top 10

Dit is de volledige top 10:

Ploegsteert - Het Zesde Metaal
Ruimtevaarder - Kommil Foo
Mia - Gorki
Ne me quitte pas - Jacques Brel
Instant Street - Deus
I can't live in a living room - Red Zebra
Steentje - Brihang
Twee meisjes - Raymond van het Groenewoud
Oh La La La - TC Matic
There will be no next time - The Kids

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Wallander moet de zaak afhandelen van een Zweeds staatsburger die vermist is in Kaapstad. De daaropvolgende zoektocht weegt zwaar op hem. Hij trekt van het Afrikaanse platteland naar de armste buurten van de townships en komt er oog in oog te staan met iemand die het geloof in zijn land is verloren en alles verraden heeft waar hij ooit voor stond. Onderweg ontmoet hij Grace Thembu, een alleenstaande moeder en politieagente en Mabasha, een jongeman met een leven vervuld van misdaden. Zij zetten Wallander aan tot nadenken, niet enkel over de Zweedse maatschappij, maar ook over zijn veertigjarige carrire als politieofficier.

'Wallander', om 20.35 uur op En.

Dossiers