Peter Van de Veire & Julie Van den Steen spelen hoofdrol in Aalst Carnaval

maandag 18 februari 2019

Op 3, 4 en 5 maart 2019 is het zover: Carnaval Aalst, het bekendste en grootste carnavalsevenement in België én Unesco Werelderfgoed. Ook Peter Van de Veire en Julie Van den Steen lopen dit jaar uitzonderlijk mee voor 'De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow'.

De twee MNM-dj's spelen namelijk de hoofdrol in het thema van Oeverboeft, een van de carnavalsgroepen in de jaarlijkse carnavalsstoet.


Op zondag 3 maart 2019 trekt zoals elk jaar de carnavalsstoet vol praalwagens door de straten van Aalst, met thema’s die verwijzen naar de actualiteit of recente gebeurtenissen. Een van de 72 carnavalsgroepen in de stoet is Oeverboeft, een kleine groep. Het thema van Oeverboeft is 'Oilsjt Ajoin', verwijzend naar de twee carnavalsradiozenders uit Aalst: Oilsjt Mjoezik en Ajoin Music. Oeverboeft gaat de strijd aan met de twee zenders. Hun baseline: 'De twee carnavalsradio’s verdelen in Aalst de koek, maar krijgen concurrentie uit onverwachte hoek.' De stoetwagens pakken uit met koppen van bekende Aalsterse radio-dj’s en sluiten af met twee grote koppen van Peter en Julie. Peter en Julie zelf zullen op de slotwagen dansen.

Over Oeverboeft  
De kwaliteit van de wagenbouw en koppen van Oeverboeft is heel sterk. De groep werkt met een sculpturist samen die ook de decors van Tomorrowland en de pretparkattracties van Plopsa maakt. Het is een kleine groep die bestaat uit veertig à vijftig leden. Ze zijn jong (bestaan nog maar een jaar of zeven), maar zijn wel op korte tijd naar de top van de kleine groepen gestegen. Oeverboeft neemt de 36ste plaats in in de stoet dit jaar.

David Van Geert, voorzitter akv Oeverboeft: 'We kijken reikhalzend uit naar de stoet waarin we samen met Peter en Julie de 'concurrentie' aangaan met onze lokale carnavalsradio’s!'

Peter Van de Veire en verkleden gaan hand in hand, dus het prikkelde al lang bij hem om eens carnaval te vieren. Hij is dan ook verheugd dat hij en Julie uitgenodigd werden om Aalst Carnaval dit jaar te beleven vanuit een actieve hoofdrol.

Peter Van de Veire: 'Ik ben met verbazing geslagen na de eerste vergadering met Oeverboeft. Altijd gedacht dat die mannen, vrouwen en jeanetten van Aalst een paar pinten dronken en dan snel een houten kar timmerden maar, mijn God … da’s rocket science! Dat ze ons hebben gevraagd om de stoet nog mooier te maken; zorgt uitsluitend voor dronken vlinders in mijn buik.'

Julie Van den Steen: 'Het is mijn eerste carnaval ooit en ik heb geen idee wat ik moet verwachten.'

Bram De Baere
Bram De Baere is een illustrator en karikaturist die al jaren voor Oeverboeft en heel wat andere Aalsterse carnavalverenigingen ontwerpen maakt. Bram is geen onbekende voor 'De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow'. Een tijdje geleden maakte hij ook de portretten van Peter en Julie voor de goeiemorgenkopjes die luisteraars dagelijks in de 'Ochtendshow' kunnen winnen.

Ook dit jaar werken Oeverboeft en Bram De Baere nauw samen en zorgt Bram voor het ontwerp van hun wagen en kostuum. Nu krijgt hij dus de uitdaging om ook de hoofden van Peter en Julie nog op tijd uit te tekenen, zodat de twee dj's als pop op de wagen van Oeverboeft kunnen prijken.

Bram De Baere: 'Ik kijk er heel erg naar uit om Peter en Julie nog eens in karikatuur vast te leggen. Het eindproduct zal deze keer geen goeiemorgenkopje maar een grote sculptuur zijn, dus moet ik ze allebei in voor- en zijaanzicht uittekenen. Wat het carnavalsgebeuren betreft merk ik bij hen een heel oprechte interesse. Geen sensatiedrang, maar de goesting om er écht eens deel van uit te maken. Dit type gelegenheidscarnavalisten wordt in Aalst met open armen ontvangen!'

'DANS DJ DANS!'
Speciaal voor dit project schreef Peter Van de Veire het carnavalsnummer 'DANS DJ DANS!'. De hit werd in een Aalsters jasje gestoken en zal op zondag 3 maart tijdens de stoet te horen zijn.

Nog meer in de MNM-app
Vanaf vandaag kan iedereen op de MNM-app luisteren naar 'De Grote Peter Van de Veire Carnavalsshow': een drie uur durend programma speciaal rond Aalst Carnaval.

De stream omvat onder meer:

- Interviews met David Van Geert, voorzitter akv Oeverboeft; Jani Kazaltzis - maakte twee jaar geleden een reportage over Aalst Carnaval; Bram De Baere, tekenaar van de koppen voor de stoet en Volkskundige Jef Langenaeken van FEN Vlaanderen
- Lievelingscarnavalsnummers van Jelle en Robbe, twee leerlingen van De Strafste School uit Aalst, Yves Segers, Snollebollekes en Feest DJ Lucki Luc
- Een babbel met Prins Carnaval Aalst 2019: De Meyst
- Een mix vol party- en carnavalstoppers van DJ Merlo!

Carnavalsweek op MNM
De week voor carnaval bouwt MNM de hele week tussen 6.00 en 9.00 uur op naar het evenement met onder meer bezoek van Jani Kazaltzis, Gilles Van Schuylenbergh, An Swartenbroeckx, Yves Segers en anderen.

Op zondag 3 maart zijn de belevenissen van Peter en Julie op Aalst Carnaval de hele dag te volgen via alle kanalen van MNM.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 2 logo

De 54-jarige Rotterdammer John is altijd al een stevige drinker geweest, maar wanneer zijn grote liefde Adele overlijdt aan de gevolgen van leukemie, is het hek helemaal van de dam. Zijn kinderen Nathalie en Giovanni maken zich grote zorgen. Wanneer Maarten aan de slag gaat met de familie, blijkt al gauw dat het gebruik van alcohol en drugs niet alleen een probleem van vader John is.

'Verslaafd', om 21.40 uur op VTM 2.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 10:00
    radio2 op VRT 1: ann&daan
    00:50
    Thuis
  • 07:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Winterbeelden
  • 10:40
    Berry Bees
    21:00
    Geen uitzending
  • 09:45
    Geen uitzending
    06:00
    Super Monsters
  • 10:45
    Geen uitzending
    06:55
    Blind getrouwd: Australië
  • 09:15
    Geen uitzending
    11:15
    Sturm der Liebe
  • 09:00
    Geen uitzending
    14:10
    Airwolf
  • 10:25
    All Saints
    01:35
    House
  • 10:00
    Joe
    00:45
    Geen uitzending
  • 10:00
    Geen uitzending
    00:45
    De Tafel van Gert
  • 10:05
    CSI: Miami
    00:50
    ER
  • 10:05
    Manifest
    01:30
    Undercover Boss
  • 09:45
    The Block NZ
    00:55
    The Block NZ: On Point
  • 10:35
    Snapped
    00:40
    Castle
  • 09:00
    Herhalingslus
    08:00
    Wijzer Wonen
  • 10:40
    Mijn tuin
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 10:45
    Guillaume's Paris
  • 10:40
    Premier League
    22:00
    Wordt aangekondigd
  • 10:30
    Hope Street
    00:45
    London Kills
  • 10:47
    NOS Journaal
    00:41
    Op1
  • 10:25
    Expeditie Nederland
    00:20
    Nieuwsuur
  • 10:41
    Bing
    00:06
    Sophie & Jeroen