'Music For Life 2010' helpt aids-weeskinderen

maandag 28 juni 2010

Wereldwijd hebben 15 miljoen kinderen hun moeder of vader verloren aan aids. Wie zal voor hen zorgen? Wie geeft hen opnieuw een leven? Van 18 tot en met 24 december 2010 organiseert Studio Brussel voor de vijfde keer 'Music For Life', een geldinzamelingsactie voor een goed doel, een stille ramp waar het Rode Kruis zich voor inzet. Dit jaar is dat het lot van weeskinderen die hun ouders verloren hebben aan aids.

Het basisrecept van 'Music for Life' is opnieuw een zes dagen durende radiomarathon vanuit Het Glazen Huis - dit jaar voor ’t eerst in Antwerpen- waarbij luisteraars geld bieden om hun favoriete plaat op de radio te horen. Het ingezamelde geld gaat volledig naar de hulpprogramma’s van het Rode Kruis voor weeskinderen van AIDSouders.


Tomas De Soete kondigde vanmorgen in zijn programma aan dat Music For Life dit jaar aids-wezen wil steunen. Deze kinderen hebben onze hulp meer dan nodig, zei Axel Van de Veegate van het Rode Kruis Vlaanderen deze ochtend aan Tomas.

Wereldwijd hebben 15 miljoen kinderen hun moeder of vader verloren aan aids. Ze blijven alleen achter, maar dat is pas het begin van hun problemen. Het gros van de weeskinderen van aids-ouders wonen in Zuidelijk Afrika. Het Rode Kruis steunt daar jaarlijks meer dan 100 000 weeskinderen met onderwijs, materiële en psychologische hulp en een betere toegankelijkheid tot de gezondheidszorg. Het ingezamelde geld gaat integraal naar deze hulpprogramma’s.

De radiomarathon speelt zich ook dit jaar af in Het Glazen Huis, een radiostudio annex leefruimte die dit jaar op de Groenplaats in Antwerpen staat. Drie presentatoren worden er voor zes dagen in opgesloten, zonder eten en ze drinken alleen maar sapjes.

Rest nog één spannende vraag: welke drie presentatoren zitten dit jaar in Het Glazen Huis? Maar dát wordt pas later bekendgemaakt.


Lees ook:
Schrijf je NU in voor onze gratis nieuwsbrief: TV-Visie Extra

DOSSIER: Music For Life 2010

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Team Scheire' (foto: Canvas - © VRT - Sofie Silbermann 2018)

Debby geeft als zaalverantwoordelijke graag het goede voorbeeld aan haar team. Omdat ze geboren werd zonder linkerhand stoot ze echter op praktische problemen, zoals het dragen van een plateau. Kristel Van den Bergh probeert via 3D-printing tot een oplossing te komen. Toen Tatjana 16 jaar was liep ze ernstige gehoorschade op. Hoewel haar tinnitus op dit moment leefbaar is, is ze als de dood dat het erger zou worden. Maarten Weyn bedenkt een hulpmiddel dat hopelijk haar leven zal veranderen.

'Team Scheire', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers