'Music For Life 2010' helpt aids-weeskinderen

maandag 28 juni 2010

Wereldwijd hebben 15 miljoen kinderen hun moeder of vader verloren aan aids. Wie zal voor hen zorgen? Wie geeft hen opnieuw een leven? Van 18 tot en met 24 december 2010 organiseert Studio Brussel voor de vijfde keer 'Music For Life', een geldinzamelingsactie voor een goed doel, een stille ramp waar het Rode Kruis zich voor inzet. Dit jaar is dat het lot van weeskinderen die hun ouders verloren hebben aan aids.

Het basisrecept van 'Music for Life' is opnieuw een zes dagen durende radiomarathon vanuit Het Glazen Huis - dit jaar voor ’t eerst in Antwerpen- waarbij luisteraars geld bieden om hun favoriete plaat op de radio te horen. Het ingezamelde geld gaat volledig naar de hulpprogramma’s van het Rode Kruis voor weeskinderen van AIDSouders.


Tomas De Soete kondigde vanmorgen in zijn programma aan dat Music For Life dit jaar aids-wezen wil steunen. Deze kinderen hebben onze hulp meer dan nodig, zei Axel Van de Veegate van het Rode Kruis Vlaanderen deze ochtend aan Tomas.

Wereldwijd hebben 15 miljoen kinderen hun moeder of vader verloren aan aids. Ze blijven alleen achter, maar dat is pas het begin van hun problemen. Het gros van de weeskinderen van aids-ouders wonen in Zuidelijk Afrika. Het Rode Kruis steunt daar jaarlijks meer dan 100 000 weeskinderen met onderwijs, materiële en psychologische hulp en een betere toegankelijkheid tot de gezondheidszorg. Het ingezamelde geld gaat integraal naar deze hulpprogramma’s.

De radiomarathon speelt zich ook dit jaar af in Het Glazen Huis, een radiostudio annex leefruimte die dit jaar op de Groenplaats in Antwerpen staat. Drie presentatoren worden er voor zes dagen in opgesloten, zonder eten en ze drinken alleen maar sapjes.

Rest nog één spannende vraag: welke drie presentatoren zitten dit jaar in Het Glazen Huis? Maar dát wordt pas later bekendgemaakt.


Lees ook:
Schrijf je NU in voor onze gratis nieuwsbrief: TV-Visie Extra

DOSSIER: Music For Life 2010

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is, maakt Nick Dunne bekend dat zijn beeldschone vrouw Amy vermist is. Onder druk van de politie en de media ontstaan er scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van een perfect huwelijk. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst bij iedereen de vraag: heeft Nick Dunne zijn vrouw vermoord?

'Gone Girl', film uit 2014 met oa. Ben Affleck, om 20.35 uur op VIER.

Dossiers