MNM helpt jongeren met de MNM Stemtest

maandag 13 mei 2019

Op zondag 26 mei is het zover: de Vlaming trekt naar de stembus voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Ook veel jongeren gaan, sommigen voor het eerst, die dag stemmen.

Speciaal voor hen lanceerde MNM, samen met VRT NWS, vanochtend de MNM Stemtest, te vinden in de MNM app. In 'De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow' vertelde Ivan De Vadder over de test, die vooral gericht is op jongeren. Met de MNM Stemtest krijgen zij snel en gemakkelijk meer informatie over de verkiezingen. Zo wil de VRT-jongerenzender hen helpen een bewuste keuze te maken over hun toekomst.


De MNM Stemtest: mobiel, snel en gemakkelijk
De MNM Stemtest is gemaakt om gemakkelijk via smartphone in te vullen. Gebruikers krijgen via de korte, mobiele stemtest snel een exact zicht op welke partij het beste aansluit bij hun eigen standpunten. Ook wie al beslist heeft op wie hij of zij gaat stemmen, maar die keuze nog eens wil aftoetsen via een aantal stellingen, kan in de MNM app terecht voor de stemtest.

Maar dat is nog niet alles: gebruikers kunnen er ook extra informatie over de verschillende partijen vinden. De test geeft ook een antwoord op de meest gestelde vragen over de verkiezingen die binnenkomen via de MNM app. Gebruikers krijgen ook uitleg bij de stellingen uit de test, en kunnen nog dieper gaan met de SOS Keuzestress van VRT NWS. Daar kunnen ze partijen selecteren en in een oogopslag hun standpunten vergelijken. Zo kunnen alle jongeren, en bij uitbreiding alle Vlamingen, een bewuste keuze maken in het stemhokje.

MNM-dj Tom De Cock gaat in gesprek met politici en jongeren
MNM helpt zijn luisteraars niet enkel met hun keuze via de app, maar ook via de radio-uitzendingen en online. MNM-dj Tom De Cock staat de komende weken luisteraars bij in hun stemkeuze en brengt nieuws over de verkiezingen.

In 'Planeet De Cock' krijgt Tom vanaf vanavond tot en met donderdag 16 mei elke dag bezoek van een politiek kopstuk: Jinnih Beels (sp.a), Hilde Crevits (CD&V), Raoul Hedebouw (PVDA), Tom Van Grieken (Vlaams Belang). Volgende week ontvangt hij van maandag 20 tot en met woensdag 22 mei nog Theo Francken (N-VA), Maggie De Block (Open Vld) en tot slot Kristof Calvo (Groen). De Cock peilt naar de stress voor de verkiezingen, legt hen telkens vragen voor van luisteraars, en luisteraars kunnen ook zelf in interactie gaan met een politicus en hun eigen vraag stellen.

Op woensdag 22 mei gaat Tom De Cock in 'Generation M' tot slot in gesprek met een aantal jongeren met verschillende politieke standpunten die zullen discussiëren over de belangrijkste thema's in deze verkiezingscampagne.

Online lanceert MNM vier korte explainer-video's die jongeren wegwijs maken in het grote verhaal van de verkiezingen.

Wie meer wil weten over de verkiezingen en de verschillende partijen, kan dus vanaf vandaag terecht bij MNM, op MNM.be en in de MNM app.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Bernard D'hooge, een zeventiger met een beginnende vorm van alzheimer, verdwijnt uit het rusthuis. Is hij weggelopen in een verwarde bui of is er meer aan de hand? Erg gelukkig was Bernard niet in het rusthuis. De verdwijning van Bernard is Nicks eerste zaak na zijn terugkeer bij de Cel Vermiste Personen en ze eist meteen een emotionele tol voor de speurder.

'Vermist', om 22.25 uur op VIER.

Dossiers