'Dancing With The Stars'-deelnemers gaan los op nummer 1 van 'NRJ TENS 500'

vrijdag 23 november 2018
Foto: NRJ - © SBS Media Belgium 2018

Vrijdagavond staan de deelnemers van 'Dancing With The Stars' opnieuw op de planken. Met de halve finale in zicht kunnen Kat Kerkhofs, Ian Thomas, James Cooke, Karen Damen en Leen Dendievel wel een goede opwarming gebruiken voor de Friends & Family show.

En dat hebben ze maar al te goed begrepen. In de backstage lieten ze zich daarnet zonder danspartner, maar met minstens evenveel overgave, volledig gaan op de nummer 1 uit de 'TENS 500' van NRJ: 'Shape of You' van Ed Sheeran. Ook Elodie Ouedraogo, de afvaller van vorige week, is het dansen duidelijk nog niet verleerd...


Het nummer van de Britse singer-songwriter werd door de NRJ-luisteraars op de eerste plaats gestemd in de 'TENS 500', de lijst van de 500 allergrootste hits van 2010 tot nu. Op de tweede plaats staat Avicii ft. Aloe Blacc met ‘Wake Me Up’ en het brons is voor Justin Timberlake met ‘Can’t Stop The Feeling’.

‘Formidable’ van Stromae is hoogste Belgische notering
Bruno Mars en Rihanna zijn de winnaars van de prijs met de meeste noteringen in de lijst (11). Maar ook Belgische producties doen het goed: van de 72 producties was het ‘Formidable’ van Stromae dat het hoogst eindigde op plek 7. Verder was er ook ruimte voor Nederlandstalige songs met onder andere ‘Goud’ van Bazart, dat de 35ste plaats veroverde. Verder kregen maar liefst 90 nummer 1 hits stemmen van de luisteraars. 

Dit is de top 10 van de 'TENS 500':

1) Ed Sheeran – Shape of You
2) Avicii ft. Aloe Blacc – Wake Me Up
3) Justin Timberlake – Can’t Stop The Feeling
4) Pharrell Williams – Happy
5) Calvin Harris & Dua Lipa – One Kiss
6) Mark Ronson ft. Bruno Mars – Uptown Funk
7) Stromae – Formidable
8) Macklemore & Ryan Lewis ft. Ray Dalton – Can’t Hold Us
9) Gotye ft. Kimbra – Somebody That I Used To Know
10) Daft Punk ft. Pharrell Williams & Nile Rodgers – Get Lucky

Een hele week lang, van maandag t.e.m. vrijdag, stond NRJ volledig in het teken van de 'TENS 500'. NRJ-dj’s Louise Ailliet en Toon Smet loodsten iedereen door de lijst van de 500 allergrootste hits van 2010 tot nu. Hun collega van de ochtendshow Kim Muylaert ontving in de studio ook elke dag een 'TENS'-gast. Zo liet journalist Steven De Bock op maandag zijn licht schijnen op binnen- en buitenlands nieuws van die periode, kwam Tourist LeMC het dinsdag hebben over zijn nieuwe muziek en bracht hij ook live 'Spiegel', kwam Britt Valkenborghs op woensdag vetellen over de vele films en reeksen van de 'tens', gaf sportjournalist Ludo Vandewalle op donderdag een overzicht van de sportontwikkelingen in binnen- en buitenland en kwam Bab Buelens op vrijdag praten over social influencing en 'Dancing With The Stars'. Daarna ging ze ook op de loopband staan.

Persbericht NRJ
http://www.nrj.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Aan de hand van persoonlijk beeldmateriaal wordt het bewogen leven van Matangi/Maya/M.I.A. geschetst - een opmerkelijke transformatie van vluchteling tot popster. Matangi is de dochter van de oprichter van het gewapende Tamil-verzet in Sri Lanka. Ze vluchtte met haar gezin mee naar Groot-Brittannië, waar ze Maya werd, een vroegrijpe en creatieve Londense tiener. De wereld leerde haar kennen als M.I.A., de popster die met de zelfzekerheid van een multicultureel jongere een catchy mix brengt van Tamilpolitiek, kunstchoolpunk en hiphop-beats.

'Matangi/Maya/M.I.A', om 23.45 uur op Canvas.

Dossiers