'Born in the U.S.A.' van Bruce Springsteen op 1 in allereerste Album Top 500 bij Joe

zaterdag 20 april 2019

Sinds de start van de paasvakantie konden de Joe-luisteraars twee weken lang de 500 meest iconische albums uit meer dan 60 jaar popgeschiedenis horen tijdens de allereerste Album Top 500 bij Joe.

Het album 'Born in the U.S.A.' van Bruce Springsteen kon de Joe-luisteraars het meest bekoren en staat helemaal bovenaan de lijst. 'Reckless' van Bryan Adams en 'The Dark Side of the Moon' van Pink Floyd vullen de top 3 verder aan. Het hoogst genoteerde Belgische album is het debuutalbum 'Gorki' van Gorki op plaats 25. 'Hoezo' van Clouseau en 'Hier en Nu' van De Kreuners staan respectievelijk op plaats 36 en plaats 44.


De Joe-luisteraars stemden heel uiteenlopende albums in de lijst: van de popsongs van ABBA tot de chanson van Jacques Brel en de punk van Sex Pistols. Joe-dj’s Nathalie Delporte, Carl Schmitz, Kenneth Stevens en Jan Bosman loodsten de luisteraars door de lijst. Zij draaiden telkens twee nummers uit elk album.

The Beatles halen meeste noteringen in de lijst
The Beatles hebben met negen noteringen de meeste albums in de lijst staan, en dan zijn de solo-albums van Paul McCartney en John Lennon niet meegerekend. Queen en U2 verdienen met elk 8 noteringen de zilveren medaille. Madonna volgt op de voet met zeven noteringen.

Ook soundtracks van iconische films scoren
Ook de meest iconische soundtracks mochten volgens de Joe-luisteraars niet ontbreken in de lijst. De hoogst genoteerde soundtrack staat op plaats 24 en is van de film Grease. Hits als 'You're the One that I want' en 'Sandy' laten de andere soundtracks ver achter zich. Dirty Dancing haalde plaats 192, gevolgd door The Bodyguard op plaats 243.

De top 10 van de Album Top 500:

1. BRUCE SPRINGSTEEN - Born in the U.S.A.
2. BRYAN ADAMS - Reckless
3. PINK FLOYD - The Dark Side of the Moon
4. FLEETWOOD MAC - Rumours
5. MICHAEL JACKSON - Thriller
6. MADONNA - True Blue
7. BEATLES – Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band
8. ABBA - Arrival
9. DIRE STRAITS - Brothers in Arms
10. PRINCE & THE REVOLUTION - Purple Rain

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hillary' (foto: Canvas/VRT - © hulu 2020)

In deze aflevering onderzoeken de documentairemakers hoe de Democratische kandidate van het establishment in 2016, Hillary Clinton, haar nationale debuut maakte in de jaren 90 en hoe ze een uitdagende transformatie onderging tot First Lady van de Verenigde Staten.

'Hillary: Becoming a Lady', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers