Wilders-proces van minuut tot minuut te volgen bij RTL Nieuws en RTL Z

donderdag 17 maart 2016

De eerste openbare zitting van proces tegen Geert Wilders is morgen van minuut tot minuut te volgen bij RTL Nieuws en RTL Z.

Ieder uur geeft RTL Z live updates vanuit de rechtszaal. Ook viatwitter,eenliveblog eneen live stream op rtlnieuws.nl en in de RTL Nieuws-apps zijn de gebeurtenissen in de rechtszaal op de voette volgen. Wilders is zelf aanwezig in de zwaarbeveiligde rechtszaal bij Schiphol. De PVV-voorman wordt vervolgd voor zijn 'minder minder'-uitspraak van twee jaar geleden.


Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem van belediging van een groep mensen op grond van ras en het aanzetten tot discriminatie en haat. RTL Nieuws publiceert online een uitgebreide special met achtergrondinformatie over het proces en een reconstructie van alle gebeurtenissen.

'RTL Nieuws': vanaf 7.30 uur achtergronden, updates, liveblog en livestream
- rtlnieuws.nl en de RTL Nieuws-apps bieden vanaf 07:30 uur updates in een liveblog.
- Op rtlnieuws.nl is het mogelijk om het proces te volgen via een live stream van 09.30 uur.
- Verslaggever Rik Konijnenbelt is voor RTL Nieuws aanwezig bij de zitting en doet in de nieuwsuitzendingen uitgebreid verslag.
- rtlnieuws.nl publiceert een online specialover de stafzaak met achtergrondinformatie, waaronder een reconstructie. Ook komen voor- en tegenstanders van Wilders uitgebreid aan het woord. http://www.rtlnieuws.nl/proces-wilders

RTL Z: live updates in nieuwsuitzendingen
- RTL Z-verslaggever Ilan Sluis is aanwezig bij de rechtszaal en geeft ieder uur een live update in de nieuwsuitzendingen van RTL Z.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De voorbije 30 jaar zijn de stedelijke gebieden verdrievoudigd in grootte. Door de bouw van steden worden dieren uit hun habitat verdreven. Zij moeten vechten voor hun plek in een gebied dat ooit van hen was. Zo volgen we olifanten in Sri Lanka die de strijd aangaan met de mens om hun territorium en zien we hoe de toekomst van de kapucijnapen in Costa Rica bedreigd wordt. Maar we leren ook dat een goeie relatie tussen wilde dieren en de mens mogelijk is en voordelig kan zijn voor beide partijen.

'Cities: Nature's New Wild', om 21.10 uur op Canvas.

Dossiers