VPRO wijst concurrent PowNed af

vrijdag 7 maart 2014

De VPRO wijst een samenwerkingsverband met de collega-omroep PowNed af door 'te weinig programmatische inhoudelijke argumenten'. Dat liet de VPRO-directeur Lennart van der Meulen weten.

Volgens van der Meulen zit er geen toekomst in deze samenwerking. Volgens de woordvoerster eist een samenwerking ook te veel tijd. Volgens haar kan de omroep beter op technisch gebied een samenwerking aangaan met de NTR.


Een andere reden voor de afwijzing is mogelijk omdat de omroep PowNed eerder erg kritisch was over de VPRO. Die zou zich te links en te partijdig opstellen.

Samenwerken of fuseren
De kleine omroep PowNed zoekt een partner omdat het enkel dan nog programma's kan uitzenden in de nieuwe periode 2016-2020.

Het Nederlandse kabinet stimuleert de fusie of samenwerking tussen omroepen. Voorzitter Weesie zei eerder dat PowNed al bij verschillende omroepen te rade is gegaan om samen te werken, maar een fusie weigert het. 'Verder is daar nog geen zinnig woord over te zeggen.'

Omroep WNL laat intussen weten dat het technisch zal samenwerken met Omroep MAX.

Bron: telegraaf.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

'Brasserie Romantiek' is een gerenommeerd restaurant in het Antwerpse. Het wordt met succes gerund door uitbaatster Pascaline en kok Angelo. Vanavond is het Valentijn, een van de drukste avonden van het jaar. Angelo zorgt voor een gepast liefdesmenu en Pascaline heeft de tafels tiptop gedekt. Maar dan staat ineens Pascalines oude vlam Frank op de stoep. Voordat ze van haar verrassing bekomen is, komen de andere gasten aan. De vlotte autoverkoper Paul kijkt uit naar een zwoele avond met zijn vrouw Roos, maar zij lijkt met haar gedachten elders te zijn. De onzekere Walter kan zijn geluk niet op met zijn blind date Sylvia, maar waarover moet hij praten? En waarom is de in het zwart geklede Mia alleen komen opdagen? Tot overmaat van ramp is de nonchalante garçon Lesley weer eens te laat. De gerechten volgen elkaar op, maar in de keuken stijgt de spanning wanneer Pascaline, door Franks onverwachte komst, haar gebruikelijke controle over zichzelf verliest. En ook in de zaal worden maskers afgezet...

'Brasserie Romantiek', om 21.30 uur op VTM.

Dossiers