VPRO wijst concurrent PowNed af

vrijdag 7 maart 2014

De VPRO wijst een samenwerkingsverband met de collega-omroep PowNed af door 'te weinig programmatische inhoudelijke argumenten'. Dat liet de VPRO-directeur Lennart van der Meulen weten.

Volgens van der Meulen zit er geen toekomst in deze samenwerking. Volgens de woordvoerster eist een samenwerking ook te veel tijd. Volgens haar kan de omroep beter op technisch gebied een samenwerking aangaan met de NTR.


Een andere reden voor de afwijzing is mogelijk omdat de omroep PowNed eerder erg kritisch was over de VPRO. Die zou zich te links en te partijdig opstellen.

Samenwerken of fuseren
De kleine omroep PowNed zoekt een partner omdat het enkel dan nog programma's kan uitzenden in de nieuwe periode 2016-2020.

Het Nederlandse kabinet stimuleert de fusie of samenwerking tussen omroepen. Voorzitter Weesie zei eerder dat PowNed al bij verschillende omroepen te rade is gegaan om samen te werken, maar een fusie weigert het. 'Verder is daar nog geen zinnig woord over te zeggen.'

Omroep WNL laat intussen weten dat het technisch zal samenwerken met Omroep MAX.

Bron: telegraaf.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Elise Donner is mede-eigenaar van het reisbureau van haar harteloze ex-man. Sinds de scheiding maakt hij het Elise op verschillende manieren erg lastig. Elise heeft het plan met Kerstmis een date te vinden, om haar ex jaloers te maken. Daarnaast wil ze de feestdagen ook niet in haar eentje doorbrengen. Per toeval ontmoet Elise in een winkelcentrum Nick, een knappe en machtige advocaat. Nick is ook alleenstaand en er ontstaat meteen een band tussen de twee.

'The Mistletoe Promise', om 20.30 uur op VIJF.

Dossiers