VPRO serveert 'Goed Volk' van Belgische kok Jeroen Meus

dinsdag 27 februari 2018
Foto: Eén - © VRT 2016

In de serie 'Goed Volk' reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken.

De gemeenschappen zijn stuk voor stuk moeilijk te doorgronden. Meus probeert via de keukendeur bij de mensen door te dringen om meer inzicht te krijgen in hun manier van leven. Hij bezoekt zowel heel verre en afgelegen samenlevingen als groepen die dichterbij ons staan.


Zo gaat hij onder meer langs bij chassidische joden van Antwerpen, kookt hij voor de dames van een wegbordeel in Nevada en logeert hij bij de extreem gelovige Hutterietenkolonie in Canada.

Tijdens zijn bezoek aan het Vreemdelingenlegioen staat Meus voor de uitdaging om het vertrouwen van de mannen te winnen, wanneer blijkt dat vers voedsel geen prioriteit is tijdens hun zware trainingen. Ook leert hij meer over het sportdieet van Cubaanse boksers en belandt hij via de eetkraam van Marco Delforge in de rondtrekkende kermiswereld.

'Goed Volk', vanaf vrijdag 16 maart wekelijks om 20.25 uur op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Australië, het land dat in de tijd van de dinosaurussen op drift raakte. Hier tref je merkwaardige en wonderlijke dieren aan die je nergens anders ter wereld vindt. In de jungle ontmoeten we de kasuaris, een van de gevaarlijkste vogels op aarde. Meer in het binnenland trotseren kangoeroes en wombats sneeuwstormen en bossen vol gombomen worden bevolkt door nooit eerder geziene roofdieren. In het rode woestijnhart van het continent drinken reptielen via hun huid en gaan grote zwermen grasparkieten op zoek naar water. Op verborgen eilanden zwerft de Tasmaanse duivel rond en in zee komen duizenden haaien samen voor een heel speciale gebeurtenis.

'Seven Worlds, One Planet: Australia', om 20.55 uur op Canvas.

Dossiers