Videoland en RTL Telekids presenteren 'Sint en co: de verdwenen sleutel'

zaterdag 12 november 2016

'Sint en co: de verdwenen sleutel' is de nieuwe sinterklaasserie van RTL. De serie is vanaf zondag 13 november, tijdens het weekend van de intocht, voor het eerst te zien bij Videoland.

Vanaf maandag 14 november is de serie dagelijks te volgen bij RTL Telekids. In de serie van vijftien afleveringen draait het om twee jonge leerling-pieten, Slim en Pret, die het liefst meteen als echte Pieten aan het werk willen. Maar eerst moeten ze hun examen doen. Als de sleutel van het supersterke slot op de Pakjeskamer verdwenen is, komt Pakjesavond in gevaar... en komen Slim en Pret in actie!


Elke aflevering van 'Sint en co' duurt tien minuten. Bij Videoland kunnen nieuwsgierige kids vanaf 13 november wekelijks al vijf afleveringen vooruitkijken. Bij RTL Telekids is de serie vanaf 14 november doordeweeks op het kanaal van RTL 8 en bij het themakanaal RTL Telekids 24/7 te zien.

Cast
'Sint en co' draait vanzelfsprekend om Sinterklaas en zijn Pieten: Hoofdpiet, Meesterpiet,  Pietza (de keukenpiet), PAS Piet (Persoonlijk Assistent van Sint), de leerling-pieten Slim, Pret en Super én om de sikkeneurige meneer Bram Brom en het hondje Wolf. Daarnaast zijn er bijzondere gastrollen van Loretta Schrijver als asielmedewerkster en Eric Corton als de overijverige smid.

Verhaal
Als Sint en alle Pieten na hun aankomst in Nederland hun intrek nemen in het Pietenhuis, willen de jonge leerling-pieten Slim en Pret niets liever dan het échte werk doen. Maar de leerling-pieten moeten eerst hun pietenexamen behalen. Als Slim en Pret dan toch een keer mogen helpen in de Pakjeskamer, ontdekken ze een achtergebleven pakje. De twee leerling-pieten twijfelen geen moment en besluiten zelf het cadeautje te bezorgen. Al snel raken ze verdwaald, omdat het spoor van pepernoten dat Slim heeft uitgezet, is opgegeten door een zwerfhondje. Toch worden Slim en Pret grote vrienden met de hond, die ze Wolf dopen. Wolf volgt hen naar het Pietenhuis, waar Hoofdpiet en Meesterpiet niets van het hondje moeten hebben.

Gelukkig is Sint milder gestemd en mag Wolf blijven. Maar Sint heeft zo zijn eigen sores. Zijn modebewuste assistent PAS Piet probeert Sint een geweldige huistabberd én een afzichtelijke mijter aan te meten. En terwijl Meesterpiet dagelijks zijn leerling-pieten tot de orde moet roepen, is Hoofdpiet een missie gestart om Pietza, de keukenpiet, eens iets anders te laten bakken dan haar pizza’s. Iets gezonds, iets met groenten.

Maar dan verdwijnt de sleutel van de Pakjeskamer, juist nadat er een groot slot op is gezet. Kan de smid het slot nog open krijgen? Of kunnen de Pieten de sleutel op tijd terugvinden? Op tijd... want anders zou Pakjesavond wel eens niet door kunnen gaan.

'Sint en co: de verdwenen sleutel' wordt geproduceerd door RTL Productions.

Bij Videoland is 'Sint en co' vooruit te kijken:
- afleveringen 1 tot en met 5 zijn te zien vanaf 13 november
- afleveringen 6 tot en met 10 zijn vanaf 20 november te zien
- afleveringen 11 tot en met 15 aflevering zijn vanaf 27 november te zien

Bij RTL Telekids is de serie van 14 november tot en met 2 december elke doordeweekse dag rond 07.25 uur, 10.50 uur, 12.15 uur en 16.00 uur op het kanaal van RTL 8 te zien. Op 5 december wordt de laatste aflevering herhaald.

In de weekenden van 19 en 20 november, 26 en 27 november en 3 en 4 december worden er compilaties uitgezonden van de weekafleveringen:

- op zaterdagochtend rond 8.45 uur
- op zondagmiddag rond 14.55 uur

Daarnaast is de serie te bekijken via het digitale themakanaal RTL Telekids 24/7 en via de gratis Telekids-app.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Temptation Island' - koppels (foto: VIJF - © SBS Belgium 2020)

De beelden liegen er niet om: er staat hl wat te gebeuren in het nieuwe seizoen van 'Temptation Island'. Het nieuwe seizoen start met een extra lange aflevering.

'Temptation Island', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers