'Verminkt' helpt gedupeerden na mislukte cosmetische behandeling

dinsdag 23 april 2019

In de nieuwe reeks van het RTL 4-programma 'Verminkt' komen wekelijks mensen aan bod waarbij cosmetische ingrepen verkeerd zijn uitgepakt.

Presentatrice Evelyn Struik duikt met een gespecialiseerd team van plastisch chirurgen in de verschillende cases en probeert de gedupeerden hun leven weer terug te geven. Dit gebeurt onder andere door het uitvoeren van hersteloperaties. Vanaf woensdag 24 april zijn de vaak zeer schrijnende verhalen te zien bij RTL 4.


In de eerste aflevering staat het verhaal van Esmeralda centraal. Zij is ten einde raad na het inspuiten van fillers in haar billen. Ze heeft veel pijn en last van harde bulten. De schoonheidsspecialiste die de ingreep deed, heeft de 30 gaten dichtgeplakt die veroorzaakt zijn door de gebruikte canules met secondelijm. Esmeralda staat doodsangsten uit over wat er in haar billen is gespoten. Met een verborgen camera gaat ze terug naar de salon met haar klachten en vraagt welk middel er ingespoten is.

Plastisch chirurg Ali Pirayesh, voorzitter Nederlandse Vereniging Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC), onderzoekt de ingespoten substantie en vindt de reactie van de schoonheidsspecialiste schrikbarend: 'Tegen Esmeralda zegt de schoonheidsspecialiste dat ze hyaluronzuur gebruikt heeft, zodat zij daar niet op aangesproken kan worden. Hyaluronzuren mogen namelijk gebruikt worden en permanente filters zijn verboden in Nederland. Maar er zijn duidelijk andere middelen gebruikt. Ik vind dit een kwalijke zaak, het is misleiding.'

Ook Gaby roept de hulp in van 'Verminkt'. Zij is drager van het borstkanker-gen en liet uit voorzorg haar borsten en eierstokken verwijderen. Verschillende operaties mislukten waardoor haar borsten en buik compleet verminkt zijn. Er groeit zelfs haar op één van haar gehavende borsten. Plastisch chirurg Wouter van der Pot zet alles op alles om Gaby weer een mooi lichaam te geven.  

'Verminkt' wordt geproduceerd door ME Media in co-productie met Vorst Media.

'Verminkt', vanaf woensdag 24 april om 21.30 uur bij RTL 4.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Het team van Safety First gaat een dag op cursus bij Dirks ultieme goeroe: de Nederlander Hendrik Manderfelt, schrijver van het boek Safety First. Dirk is bloednerveus. Hij verplicht iedereen in uniform te komen, maar dat ligt gevoelig bij Ingrid. Luc probeert haar op allerlei manieren op te beuren. Geen gemakkelijke opdracht, temeer omdat de knappe Vanessa ook aanwezig is. Vanessa is een ex van Smos die hem tot zijn grote frustratie niet meer herkent.

'Safety First', om 22.25 uur op Q2.

Dossiers