'Verminkt' helpt gedupeerden na mislukte cosmetische behandeling

dinsdag 23 april 2019

In de nieuwe reeks van het RTL 4-programma 'Verminkt' komen wekelijks mensen aan bod waarbij cosmetische ingrepen verkeerd zijn uitgepakt.

Presentatrice Evelyn Struik duikt met een gespecialiseerd team van plastisch chirurgen in de verschillende cases en probeert de gedupeerden hun leven weer terug te geven. Dit gebeurt onder andere door het uitvoeren van hersteloperaties. Vanaf woensdag 24 april zijn de vaak zeer schrijnende verhalen te zien bij RTL 4.


In de eerste aflevering staat het verhaal van Esmeralda centraal. Zij is ten einde raad na het inspuiten van fillers in haar billen. Ze heeft veel pijn en last van harde bulten. De schoonheidsspecialiste die de ingreep deed, heeft de 30 gaten dichtgeplakt die veroorzaakt zijn door de gebruikte canules met secondelijm. Esmeralda staat doodsangsten uit over wat er in haar billen is gespoten. Met een verborgen camera gaat ze terug naar de salon met haar klachten en vraagt welk middel er ingespoten is.

Plastisch chirurg Ali Pirayesh, voorzitter Nederlandse Vereniging Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC), onderzoekt de ingespoten substantie en vindt de reactie van de schoonheidsspecialiste schrikbarend: 'Tegen Esmeralda zegt de schoonheidsspecialiste dat ze hyaluronzuur gebruikt heeft, zodat zij daar niet op aangesproken kan worden. Hyaluronzuren mogen namelijk gebruikt worden en permanente filters zijn verboden in Nederland. Maar er zijn duidelijk andere middelen gebruikt. Ik vind dit een kwalijke zaak, het is misleiding.'

Ook Gaby roept de hulp in van 'Verminkt'. Zij is drager van het borstkanker-gen en liet uit voorzorg haar borsten en eierstokken verwijderen. Verschillende operaties mislukten waardoor haar borsten en buik compleet verminkt zijn. Er groeit zelfs haar op één van haar gehavende borsten. Plastisch chirurg Wouter van der Pot zet alles op alles om Gaby weer een mooi lichaam te geven.  

'Verminkt' wordt geproduceerd door ME Media in co-productie met Vorst Media.

'Verminkt', vanaf woensdag 24 april om 21.30 uur bij RTL 4.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers