'Verminkt' helpt gedupeerden na mislukte cosmetische behandeling

dinsdag 23 april 2019

In de nieuwe reeks van het RTL 4-programma 'Verminkt' komen wekelijks mensen aan bod waarbij cosmetische ingrepen verkeerd zijn uitgepakt.

Presentatrice Evelyn Struik duikt met een gespecialiseerd team van plastisch chirurgen in de verschillende cases en probeert de gedupeerden hun leven weer terug te geven. Dit gebeurt onder andere door het uitvoeren van hersteloperaties. Vanaf woensdag 24 april zijn de vaak zeer schrijnende verhalen te zien bij RTL 4.


In de eerste aflevering staat het verhaal van Esmeralda centraal. Zij is ten einde raad na het inspuiten van fillers in haar billen. Ze heeft veel pijn en last van harde bulten. De schoonheidsspecialiste die de ingreep deed, heeft de 30 gaten dichtgeplakt die veroorzaakt zijn door de gebruikte canules met secondelijm. Esmeralda staat doodsangsten uit over wat er in haar billen is gespoten. Met een verborgen camera gaat ze terug naar de salon met haar klachten en vraagt welk middel er ingespoten is.

Plastisch chirurg Ali Pirayesh, voorzitter Nederlandse Vereniging Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC), onderzoekt de ingespoten substantie en vindt de reactie van de schoonheidsspecialiste schrikbarend: 'Tegen Esmeralda zegt de schoonheidsspecialiste dat ze hyaluronzuur gebruikt heeft, zodat zij daar niet op aangesproken kan worden. Hyaluronzuren mogen namelijk gebruikt worden en permanente filters zijn verboden in Nederland. Maar er zijn duidelijk andere middelen gebruikt. Ik vind dit een kwalijke zaak, het is misleiding.'

Ook Gaby roept de hulp in van 'Verminkt'. Zij is drager van het borstkanker-gen en liet uit voorzorg haar borsten en eierstokken verwijderen. Verschillende operaties mislukten waardoor haar borsten en buik compleet verminkt zijn. Er groeit zelfs haar op één van haar gehavende borsten. Plastisch chirurg Wouter van der Pot zet alles op alles om Gaby weer een mooi lichaam te geven.  

'Verminkt' wordt geproduceerd door ME Media in co-productie met Vorst Media.

'Verminkt', vanaf woensdag 24 april om 21.30 uur bij RTL 4.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Baltimore, 1962. Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog werkt Elisa Esposito als schoonmaakster in een geheim overheidslaboratorium. Op een dag wordt er onder het toezicht van kolonel Strickland een mysterieus wezen binnengebracht in het labo. Elisa, die al sinds haar geboorte niet kan praten, kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen, en dringt de kamer binnen waar het creatuur wordt gevangengehouden. Ze ontdekt dat het om een mensachtig amfibisch wezen gaat. Het duurt niet lang voor Elisa sympathie begint te voelen voor hem. Wanneer ze te horen krijgt dat Strickland een vivisectie wil uitvoeren op het wezen, bedenkt Elisa een plan om samen met hem te vluchten.

'The Shape Of Water', film uit 2017 om 23.20 uur op VTM.

Dossiers