'The Big Audition': creatieve sollicitaties voor de ultieme baan

zaterdag 29 juni 2019

In het programma 'The Big Audition' zien we hoe mensen auditie doen voor hun droombaan. Ze worden uitgedaagd om op creatieve wijze te solliciteren op uiteenlopende vacatures. Het belangrijkste is dat men een verpletterende indruk achterlaat bij de jury, die onder andere bestaat uit (mogelijk) toekomstige collega's.

De vacatures in 'The Big Audition' zijn heel divers: van presentator tot museumgids, van vlogger tot safari-ranger en van barbier tot zanger in een gospelkoor. Het maakt niet uit of iemand jong of oud is of iemand veel ervaring heeft met audities of nog geen enkele.Het enige dat telt, is talent.


Naast een inkijkje in de wereld van uiteenlopende audities, laat 'The Big Audition' ook zien wat
de drijfveren en persoonlijke ambities zijn van de deelnemers. Wat hebben ze er voor moeten doen en laten om hier te staan en deze geweldige baan te kunnen bemachtigen?

In iedere aflevering zijn drie totaal verschillende rollen te vergeven. In aflevering 1 zijn dat:

Een gay lifestyle zender zoekt een veelzijdige presentator, die niet alleen verslag kan doen van het volgende Songfestival, maar ook een politicus aan de tand kan voelen. Zes kandidaten melden zich waaronder een bekende drag queen, een voormalig deelnemer aan de Mr. Gay World Verkiezing en iemand die juist af wil van het stereotype beeld van de gay scene.

Een dierencastingbureau zoekt samen met een klein filmbedrijf die ene speciale hond die een belangrijke rol kan spelen in een kattenfilm. Vijf kandidaten melden zich. Wordt het Nala die samen met een cavia een gooi doet naar de rol? Wordt het de mooie Belle die ooit van de hongerdood is gered, en ook nog eens kan skateboarden? Of toch Baco, de grappig ogende Mexicaanse naakthond.

Een Amsterdams museum tenslotte heeft haar pijlen gericht op een historisch acteur. Wordt het Sjaak die nu in een spookhuis werkt en zelf kostuums maakt of wordt het misschien Gabi, die na een turbulente jeugd, mislukte liefdesrelaties en een verslaving zichzelf heeft herpakt en deze kans met beide handen aangrijpt.

'The Big Audition', vanaf zondag 30 juni t/m 4 augustus om 20.15 uur bij de NTR op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De detectie naar kindermishandeling en de hulpverlening die erop volgt, lopen al te vaak mis. Dat kunnen Kristien, Sanghita en Abbas uit eerste hand getuigen. Jeugdrechter Nicole Caluw en kinderarts Johan Marchand geven duiding.

'Als Je Eens Wist', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers