Terug naar het oude klaslokaal in nieuwe reeks 'De ReŁnie'

dinsdag 22 oktober 2019
Foto: © KRO-NCRV 2019

Vanaf woensdag 23 oktober worden er weer volop herinneringen opgehaald aan die bijzondere middelbare schooltijd in een nieuwe zesdelige reeks van het KRO-NCRV programma 'De ReŁnie'.

Met leerlingen van toen gaat Anita Witzier op zoek naar boeiende levensverhalen van oud-leerlingen op de plek waar het ooit allemaal begon: hun oude school.


In het klaslokaal van toen, met de geuren en kleuren van toen, ontmoeten de medeklasgenoten elkaar, delen ze verhalen van vroeger en horen hoe het iedereen is vergaan. Dat zorgt voor mooie, vrolijke en soms ook aangrijpende verhalen.

In elke aflevering ontmoet Anita stuk voor stuk openhartige mensen die graag over hun levens vertellen. Zo reist ze naar Appingedam waar boerenzonen en kinderen van asielzoekers bij elkaar in de klas zaten en reist ze naar Limburg om herinneringen op te halen aan het Venlo van de Katholieke jaren ’70. Ook komen scholen in Amsterdam, Alphen en het instituut Clingendael aan bod. Waar steeds weer een nieuwe groep mensen klaarstaat om na al die jaren de balans op te maken.

Anita Witzier: 'De middelbareschooltijd is een intense en vormende tijd. Vriendschappen die ontstaan, ontdekken wie je zelf bent, een eerste verliefdheid, een blik op 'later'…  Heel leuk en bijzonder om in deze nieuwe reeks ook echt terug te gaan naar de omgeving en de school van toen en om die tijd van vroeger ook letterlijk te kunnen ruiken, zien en horen.'

'De Reünie', vanaf woensdag 23 oktober om 21.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Over Water' fictie op Eťn

John zijn handeltje op de terreinen van De Beco draait volop en hij verdient bakken geld. Alles loopt volgens plan, tot Ella een afschrift van de bank vindt en John confronteert met zijn leugens: hij had haar beloofd nooit nog crimineel werk te doen. Barry beslist om te werken met John, wat John vleugels geeft. Zeker omdat hij intussen ontdekt wat de zwakke plek van De Pelsmaecker is. Barry is intussen met andere dingen bezig: Julie Beckers.

'Over Water', om 20.50 uur op Eťn.

Dossiers