Snollebollekes is Carnavalskneiter 2015

zaterdag 14 februari 2015

Aan de vooravond van carnaval hebben muziekzenders TV Oranje en RADIONL bekendgemaakt dat de single 'Alaafrojack' van Snollebollekes door de kijkers en luisteraars is uitgeroepen tot Carnavalskneiter 2015.

De trofee werd vanmiddag uitgereikt tijdens een live uitzending van RADIONL vanaf het grote muziekfeest '3 Uurkes Vurraf' in Eindhoven. De afgelopen elf dagen kon via internet en sms gestemd worden op een lijst met meer dan honderd nieuwe Nederlandse carnavalsliedjes. De elf nummers die de meeste stemmen kregen, vormen samen de '11 van Oranje'.


Snollebollekes bleek de grote favoriet bij de stemmers en is uitgeroepen tot Carnavalskneiter 2015. Hoge noteringen zijn er verder voor Ronnie Ruysdael, Stef Ekkel en De Dikdakkers. De 33 nummers die het hoogst eindigden zijn na te lezen op tvoranje.nl en radionl.fm.

Bliksemcarrière als feestzanger
Snollebollekes is de artiestennaam van Rob Kemps uit Best. De afgelopen twee jaar timmerde hij keihard aan de weg als feestartiest, in samenwerking met producers DJ Maurice en Jurjen Gofers. Snollebollekes scoorde een grote hit met Vrouwkes, wat hem onder meer een Buma NL Award voor 'Beste single van het jaar' en een Party Award voor 'Populairste partysingle' opleverde. De nieuwe single Alaafrojack ('de nummer 11 Feest DJ van Reusel') heeft nu dus zijn eerste onderscheiding al binnen. Het is een typische Snollebollekes-plaat: een ouderwets vrolijke carnavalskraker voorzien van een stevige house-beat.

Volop carnaval bij TV Oranje
De volledige '11 van Oranje' is bij TV Oranje te zien op vrijdag 13 februari om 23.11 uur en zaterdag 14 februari om 11.11 uur. Tijdens carnaval is TV Oranje weer dé feestzender van Nederland, met non-stop carnavalsclips van eigen bodem. Op zaterdag 14 februari is er om 19.30 uur een feestelijke carnavalsaflevering van het muziekprogramma Toppers van Oranje, met optredens van Nederlandse artiesten.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers