RTL Z lanceert 'De Toekomstmakers Top 100'

donderdag 29 oktober 2015

Het RTL Z-programma 'Toekomstmakers' lanceert op 30 oktober de Toekomstmakers top 100, een lijst met de honderd meest baanbrekende innovaties uit Nederland.

Per 1 januari 2016 is Nederland voorzitter van de Europese Unie. Dit voorzitterschap staat in het teken van de Innovatieve Unie. Met de Toekomstmakers top 100 wil RTL Z Nederland op de kaart zetten als innovatief en ondernemend land en buitenlands bezoek kennis laten maken met de rijkdom van Nederlands vernuft. De 'Toekomstmakers Top 100' vertegenwoordigt de diversiteit en hoge kwaliteit van Nederlandse innovatie en is een visitekaartje voor iedereen die Innovatief Nederland beter wil leren kennen. De 'Toekomstmakers top 100' wordt bekend gemaakt tijdens de Accenture Innovation Awards in Maarssen.


De 'Toekomstmakers top 100' is samengesteld door een onafhankelijke jury bestaande uit afgevaardigden uit het Nederlandse bedrijfsleven en de wetenschap. De lijst bestaat uit Nederlandse innovaties die zijn gerealiseerd in deze eeuw, die tot de wereldtop in hun sector behoren en die een goed visitekaartje voor Nederland zijn. Voorzitter van de jury Eppo Bruins, directeur van technologiestichting STW: 'We zien Nederland vaak als een vlekje op de kaart. Dat is echt valse bescheidenheid. Het is goed als we beseffen hoeveel slimme en innovatieve Nederlandse ideeën de wereld veroveren en veranderen. Ik hoop dat De 'Toekomstmakers top 100' ons bewust maakt in wat voor uniek kennisland wij leven.'

Joris van Lierop, uitgever RTL Nieuwsgroep: 'Met RTL Z richten we ons op vooruitgang, innovatie en de nieuwsgierige mens, onder andere met het wekelijkse programma Toekomstmakers. Met 'Toekomstmakers' onderzoeken we waar de BV Nederland in de toekomst geld mee gaat verdienen, welke innovatieve bedrijven straks groot gaan worden. De Toekomstmakers top 100 geeft een mooi beeld van de vindingrijkheid en ondernemerschap die ons land te bieden heeft.'

Alle innovaties uit de 'Toekomstmakers top 100' zijn winnaar. De lijst wijst geen specifieke winnaars aan. Het publiek kan de top 100 bekijken en zelf aangeven wat de favoriete innovatie is op http://www.toekomstmakerstop100.nl (live op 30 oktober 17.30 uur). Tijdens de laatste uitzending van 'Toekomstmakers' van het seizoen wordt de publieksfavoriet bekend gemaakt.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Filip van Belgi√ę, de lange weg naar de troon (Canvas)

De geboorte van Filip op 15 april 1960 is groot nieuws, het land is in extase. Na de geboorte van Astrid en Laurent is de liefde tussen Albert en Paola echter voorbij. De kinderen kennen een moeilijke jeugd waarbij ze vooral door nanny's worden opgevoed, terwijl Albert en Paola het te druk hebben met hun affaires. Filip keert in zichzelf. Toch heeft hij al op jonge leeftijd een groot plichtsbesef en is doordrongen van het idee dat hij ooit koning wordt.

'Filip van BelgiŽ: De Lange Weg Naar De Troon', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers