Opnames van eerste Nederlandse Netflix Original 'Ares' gestart in Amsterdam

dinsdag 12 februari 2019

Het filmen van 'Ares', de eerste Nederlandse Netflix Original serie, is begonnen in Amsterdam. De cast bestaat uit Jade Olieberg, Tobias Kersloot, Lisa Smit, Robin Boissevain, Frieda Barnhard en Gouden Kalf winnares Rifka Lodeizen.

De serie wordt geregisseerd door Giancarlo Sanchez en Michiel ten Horn en is geschreven onder leiding van Michael Leendertse. 'Ares' verschijnt dit jaar op Netflix.


Welkom bij 'Ares'. Regeer de Wereld.
'Ares' is een achtdelige psychologische horrorserie over beste vrienden Rosa en Jacob die worden uitgenodigd door een geheim studentengenootschap in het hart van Amsterdam. Ze geven zich over aan deze wereld vol rijkdom en macht. Maar dan blijkt deze plek gebouwd op demonische geheimen uit het Nederlandse verleden. Een plek waar zij een verschrikkelijke prijs betalen om bij de elite te horen.

'Ares' wordt gemaakt door productiebedrijf Pupkin en geproduceerd door Pieter Kuijpers ('Van God Los', 'Feuten', 'TBS'), Iris Otten en Sander van Meurs. Het script is geschreven door Winchester McFly ('Bankier van het Verzet', 'Smeris'): Michael Leendertse, Thomas van der Ree, Joost Reijmers, Matthijs Bockting, Pieter van den Berg en Sarah Offringa. De cast bestaat verder uit Roos Dickmann, Jip van den Dool, Steef de Bot, Janni Goslinga, Dennis Rudge, Minne Koole, Jennifer Welts en Florence Vos Weeda.

Over de cast

Jade Olieberg (speelt Rosa Steenwijk)
Jade debuteerde in de speelfilm 'Hoe overleef ik mezelf?', gebaseerd op de populaire boeken van Francine Oomen. Ze speelde ook mee in de films 'Zomer', 'Julia's Hart' en televisieseries zoals 'Ik weet wie je bent', 'Penoza', 'Celblok H', 'Dokter Deen' en 'Van God Los'. Jade speelde ook een rol in een aflevering van de Amerikaanse CBS-serie 'Ransom' in 2018.

Tobias Kersloot (speelt Jacob Wessels)
Tobias speelde in televisieseries zoals 'Brussel', 'Tessa', 'Klem' en in speelfilms als 'De Reünie', 'Publieke Werken' en 'Kappen'. Onlangs had hij een rollen in series 'Nieuwe Buren' en 'Van God Los' - 'Dienstpistool' waarvoor hij de FIPA-prijs kreeg voor Beste Mannelijke Acteur.

Lisa Smit (speelt Carmen Zwanenburg)
Lisa begon haar acteercarrière op 12-jarige leeftijd in de horrorfilm voor kinderen 'De Griezelbus'. Hierop volgden succesvolle rollen in televisieseries als 'Willemspark', 'Dokter Deen', 'Max & Billy's Drill Machine Girl', 'Project Orpheus' en speelfilms als 'TBS', 'Shocking Blue', 'Lena', 'Kenau', 'Redbad' en 'Die Quellen des Lebens'. Dit jaar speelt ze in de Nederlandse film 'Baantjer' en is ze genomineerd voor Beste Actrice op het Amsterdam Shortcutz Festival voor haar rol in 'All the Single Ladies'.

Robin Boissevain (speelt Roderick van Hall)
Robin Boissevain werd bekend bij het grote publiek door zijn rol als David in de jeugdfilm 'Spijt!'. Nadien speelde hij verschillende rollen in televisieseries als 'Gouden Bergen', 'Flikken Maastricht' en 'Moordvrouw'. Robin heeft ook de film 'Parnassus' en de korte film 'Woody Gold' geschreven en geregisseerd. In 2019 speelt Robin een rol in de Nederlands-Belgische coproductie 'Grenslanders'.

Giancarlo Sanchez (regie)
Giancarlo Sánchez won verschillende prijzen voor zijn werk als regisseur, onder meer voor zijn afstudeerproject 'Gameboy'. Voor zijn film 'Horizon' won hij in 2016 een Gouden Kalf voor Beste Televisiedrama. Sinds 2018 is Sánchez onderdeel van Superprime Films. Recent regisseerde Giancarlo nog de succesvolle misdaadserie 'Mocro Maffia'.

Michiel ten Horn (regie)
Regisseur en scenarioschrijver Michiel ten Horn debuteerde met de film 'De Ontmaagding van Eva van End', die zijn wereldpremière beleefde op het Toronto International Film Festival. Ten Horn werd door Variety uitgeroepen tot een van de tien 'European Directors to Watch'. Zijn tweede speelfilm 'Aanmodderfakker' won verschillende prijzen, waaronder drie Gouden Kalveren voor Beste Acteur, Beste Scenario en Beste Film.

Over Pupkin
Film- en televisieproducent Pupkin staat bekend om het ontdekken en ontwikkelen van filmtalent. Pupkin produceert uitdagend drama, variërend van jeugdseries, auteurs gedreven speelfilms tot true crime. Zo produceerde Pupkin de speelfilms 'Riphagen' en 'Aanmodderfakker', de series 'Smeris' en 'Van God Los' en de jeugdproducties 'Jongens en Taart' (beiden genomineerd voor een Emmy).


TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Moordzaken: Eeuwige Twijfel' (VTM)

Op 30 juni 1993 verdwijnt melkveehouder Roger Kerckaert spoorloos van zijn erf in Moerbrugge. Acht maanden later wordt hij dood teruggevonden in de beerput onder een van zijn stallen. Voor het parket in Brugge is zijn echtgenote Rosie verdachte nummer n. Zij ontkent alle aantijgingen en neemt Jef Vermassen als advocaat onder de arm. Zal Rosie voor het hof van assisen worden veroordeeld voor de moord op haar man?

'Moordzaken: Eeuwige Twijfel', om 21.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:45
  Journaallus
  09:00
  Herfstbeelden
 • 23:55
  Canvaslus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 23:45
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:00
  Geen uitzending
  06:10
  Kabouter Plop
 • 02:25
  Geen uitzending
  07:20
  Verzamelkoorts!
 • 01:40
  Geen uitzending
  11:20
  The Big Bang Theory
 • 01:20
  Geen uitzending
  14:30
  Siren
 • 22:00
  Wordt aangekondigd
 • 00:15
  Geen uitzending
  06:00
  Joe
 • 01:35
  Geen uitzending
  08:40
  Roger van Damme: Bakken
 • 02:20
  Geen uitzending
  05:45
  Criminal Minds
 • 02:20
  The First 48
  05:00
  Geen uitzending
 • 01:15
  Geen uitzending
  08:00
  Wordt aangekondigd
 • 02:35
  De Gastentafel
  03:20
  Panklaar
 • 00:50
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog Even Soezen
 • 02:46
  Hobbyklus
  03:17
  Hallo Roger
 • 02:00
  Wordt aangekondigd
  05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 01:20
  WK Rugby 2023
  03:20
  PSV - Go Ahead Eagles
 • 02:20
  Queens of Mystery
  03:05
  Grantchester
 • 02:50
  The Walking Dead
  03:35
  The Real Housewives of New York City
 • 02:52
  NOS Journaal
  05:55
  Nederland in Beweging
 • 02:02
  Nieuwsuur
  08:00
  Petrus in het land
 • 02:40
  Khalid & Sophie
  04:28
  NOS Jeugdjournaal met gebarentaal