Nickelodeon en Veilig Verkeer Nederland komen met 'De Grote Verkeerstest in 2019'

dinsdag 27 november 2018

'De Grote Verkeerstest' is het nieuwe spelprogramma van Nickelodeon dat vanaf maart 2019 in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) wordt uitgezonden.

In deze show waarin spel en plezier voorop staan en tegelijkertijd verkeerskennis wordt getest, strijden basisschoolleerlingen uit Nederland en België om wie het meeste weet en wie het veiligst onderweg is.


Het programma wordt uitgezonden in aanloop naar het Nationaal VVN- Verkeersexamen dat begin april door leerlingen van groep 7 en 8 wordt afgelegd. Nickelodeon-gezichten Nienke van Dijk en Wout Verstappen presenteren De Grote Verkeerstest die vanaf 3 maart 2019 op Nickelodeon te zien is.

Challenge
'De Grote Verkeerstest' is een spelprogramma met challenges. Wie het verkeerde antwoord geeft op verkeersvragen, stapt uit het spel. Na elke spelronde kunnen de afvallers hun plek in het spel opnieuw veroveren door het uitvoeren van een ludieke challenge.
De show van Viacom Benelux-zender Nickelodeon die door MasMedia wordt geproduceerd, bestaat uit 5 afleveringen waarin Nederlandse en Vlaamse leerlingen het tegen elkaar opnemen.

Verkeersveiligheid
Nickelodeon en Veilig Verkeer Nederland bundelen hun krachten om op een competitieve en grappige manier veelvoorkomende verkeerssituaties aan de deelnemende schoolklassen voor te leggen. Doel is om de verkeerskennis en met name het verkeersinzicht te vergroten bij de hoogste groepen van de basisschool om zo bij te dragen aan meer verkeersveiligheid.

VVN
Veilig Verkeer Nederland is dé verkeersveiligheidsorganisatie van Nederland. VVN is maatschappelijk betrokken en weet wat er leeft op straat. Onze missie: iedereen veilig over straat. Veilig Verkeer Nederland activeert en faciliteert zoveel mogelijk mensen en organisaties om daar een bijdrage aan te leveren. Meedoen is makkelijk!

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Luizenmoeder' (foto: VTM - © DPG Media 2019)

De Akker houdt haar jaarlijkse sponsorloop. Directeur Erik heeft kinder-hiv als goed doel gekozen en wil van alle scholen uit de buurt het meeste sponsorgeld ophalen, hij is zelfs bereid om zelf ook mee te lopen. Juf Els gaat intussen fanatiek de strijd aan met te veel suiker in de drank en het voedsel van haar leerlingen. Hannah nodigt Ronald uit om samen eens te gaan eten. Karel doet zijn best om zijn dochter Maledieve het meeste sponsorgeld te laten ophalen.

'De Luizenmoeder', om 20.35 uur op VTM.

Dossiers