Nederland kiest het mooiste liedje: 'Het Dorp'

maandag 18 november 2019
Foto: SBS6 - © Talpa Network 2019

Nederland heeft gekozen. Het allermooiste liedje van Nederland is: 'Het Dorp' van Wim Sonneveld. De spannende ontknoping van een wekenlange zoektocht naar het mooiste liedje van ons land werd zondag bekendgemaakt in 'Shownieuws'.

De afgelopen weken zongen de beste artiesten van Nederland de vijftig liedjes waar het meest op was gestemd door de kijker van SBS6 en luisteraar van Radio 10. Bij deze liedjes hoorden we mooie, grappige en ook emotionele verhalen. De vakjury koos de tien finalenummers en uiteindelijk bepaalde de kijker vanavond de winnaar.


'Het Dorp' van Wim Sonneveld, wist de harten van de meeste kijkers te raken. Dit liedje werd gezongen door Jan Dulles. Op plek 2 en 3 zijn 'Zeg me dat het niet zo is' van Frank Boeijen Groep en 'Avond' van Boudewijn de Groot geëindigd.

Presentator Johnny de Mol: ''Het Mooiste Liedje' was niet alleen een muzikale zoektocht naar het allermooiste liedje van een Nederlandse artiest, maar ook een emotionele zoektocht met bijzondere en dierbare verhalen van mensen. Naar de kracht van muziek, hoe een lied echt veel kan betekenen voor mensen en symbool staat voor bijzondere momenten. Voor mij is elk liedje dat je zo diep kan raken een winnaar.'

De beste artiesten van ons land brachten in vijf afleveringen alle vijftig liedjes ten gehore, waarbij een wisselende vakjury onder leiding van Eric van Tijn bepaalde welke tien liedjes naar de finale gingen. In de finale was het aan de kijker. Er is massaal gestemd. 'Het Dorp' is het allermooiste liedje van Nederland.

Bekijk hier het 'Het Dorp' van Wim Sonneveld gezongen door Jan Dulles:


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Amerika, eind jaren 30. Henri Young wordt in de gevangenis van Alcatraz opgesloten omdat hij vijf dollar heeft gestolen om zijn zusje eten te kunnen geven. Hij probeert te ontsnappen, maar wordt gevat en wordt het slachtoffer van gevangenisdirecteur Milton Glenn. Henry brengt drie jaar in een isoleercel door, wordt regelmatig geslagen en ziet geen greintje licht. Wanneer hij eindelijk de toelating krijgt om naar de andere gevangenen terug te keren, vermoordt hij degene die hem heeft verraden voor het oog van honderden getuigen. De gaskamer lijkt onafwendbaar. Henri zal immers voor moord met voorbedachten rade veroordeeld worden. Maar dan wordt zijn - naar alle schijn hopeloze - zaak toevertrouwd aan de beginnende advocaat James Stamphill.

'Murder in the First', om 23.25 uur op Eén.

Dossiers