NCRV overhandigt Koningslied aan Belgisch ambassadeur in Nederland

zaterdag 20 juli 2013

'De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier...'. Deze inmiddels legendarische zin heeft een vervolg gekregen in het Belgische Koningslied voor Prins Filip.

Dit lied is geschreven op initiatief van het NCRV-programma 'Cappuccino' op Radio 2. Speciaal voor de abdicatie van Koning Albert op zondag 21 juli heeft 'Cappuccino' aan het Belgische duo Mathieu en Guillaume gevraagd een Koningslied te schrijven.


In de uitzending vanochtend is het lied voor het eerst uitgevoerd, in aanwezigheid van de ambassadeur van Belgie, Frank Geerkens. 'Ik vind het lied interessant en heel Belgisch. Ik zal zorgen dat het bij de juiste oren terechtkomt', aldus de ambassadeur. Aansluitend op de eerste uitvoering overhandigde Cappuccino-presentator Jurgen van den Berg de CD van het Koningslied aan ambassadeur Geerkens.

Beluister het Konigslied HIER.

DOSSIER: Troonsafstand Koning Albert II

volledig dossier
koningfilip

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Luizenmoeder' (foto: VTM - © DPG Media 2019)

De Akker houdt haar jaarlijkse sponsorloop. Directeur Erik heeft kinder-hiv als goed doel gekozen en wil van alle scholen uit de buurt het meeste sponsorgeld ophalen, hij is zelfs bereid om zelf ook mee te lopen. Juf Els gaat intussen fanatiek de strijd aan met te veel suiker in de drank en het voedsel van haar leerlingen. Hannah nodigt Ronald uit om samen eens te gaan eten. Karel doet zijn best om zijn dochter Maledieve het meeste sponsorgeld te laten ophalen.

'De Luizenmoeder', om 20.35 uur op VTM.

Dossiers