NCRV overhandigt Koningslied aan Belgisch ambassadeur in Nederland

zaterdag 20 juli 2013

'De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier...'. Deze inmiddels legendarische zin heeft een vervolg gekregen in het Belgische Koningslied voor Prins Filip.

Dit lied is geschreven op initiatief van het NCRV-programma 'Cappuccino' op Radio 2. Speciaal voor de abdicatie van Koning Albert op zondag 21 juli heeft 'Cappuccino' aan het Belgische duo Mathieu en Guillaume gevraagd een Koningslied te schrijven.


In de uitzending vanochtend is het lied voor het eerst uitgevoerd, in aanwezigheid van de ambassadeur van Belgie, Frank Geerkens. 'Ik vind het lied interessant en heel Belgisch. Ik zal zorgen dat het bij de juiste oren terechtkomt', aldus de ambassadeur. Aansluitend op de eerste uitvoering overhandigde Cappuccino-presentator Jurgen van den Berg de CD van het Koningslied aan ambassadeur Geerkens.

Beluister het Konigslied HIER.

DOSSIER: Troonsafstand Koning Albert II

volledig dossier
koningfilip

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Eric Randall is een bekende schrijver van boeken over hoe je best single zou moeten blijven. Hij heeft het bovendien niet echt voor Kerstmis en alles wat er bij te kijken komt. Dit jaar moet hij op zijn neefje en nichtje passen wanneer hun ouders er niet zijn. Met de hulp van zijn buurvrouw April Stewart leert hij de liefde te vinden en in de kerstsfeer te komen.

'Christmas Next Door', film uit 2017 met oa. Jesse Metcalfe, om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers