NCRV overhandigt Koningslied aan Belgisch ambassadeur in Nederland

zaterdag 20 juli 2013

'De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier...'. Deze inmiddels legendarische zin heeft een vervolg gekregen in het Belgische Koningslied voor Prins Filip.

Dit lied is geschreven op initiatief van het NCRV-programma 'Cappuccino' op Radio 2. Speciaal voor de abdicatie van Koning Albert op zondag 21 juli heeft 'Cappuccino' aan het Belgische duo Mathieu en Guillaume gevraagd een Koningslied te schrijven.


In de uitzending vanochtend is het lied voor het eerst uitgevoerd, in aanwezigheid van de ambassadeur van Belgie, Frank Geerkens. 'Ik vind het lied interessant en heel Belgisch. Ik zal zorgen dat het bij de juiste oren terechtkomt', aldus de ambassadeur. Aansluitend op de eerste uitvoering overhandigde Cappuccino-presentator Jurgen van den Berg de CD van het Koningslied aan ambassadeur Geerkens.

Beluister het Konigslied HIER.

DOSSIER: Troonsafstand Koning Albert II

volledig dossier
koningfilip

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Filip van België, de lange weg naar de troon (Canvas)

De geboorte van Filip op 15 april 1960 is groot nieuws, het land is in extase. Na de geboorte van Astrid en Laurent is de liefde tussen Albert en Paola echter voorbij. De kinderen kennen een moeilijke jeugd waarbij ze vooral door nanny's worden opgevoed, terwijl Albert en Paola het te druk hebben met hun affaires. Filip keert in zichzelf. Toch heeft hij al op jonge leeftijd een groot plichtsbesef en is doordrongen van het idee dat hij ooit koning wordt.

'Filip van België: De Lange Weg Naar De Troon', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers