'Nathalie Makoma: Congolese Bruiloft Op Het Platteland' bij RTL 5

maandag 31 augustus 2015

Wat doe je als je in Nederland wilt trouwen, maar dan wel op traditioneel Congolese wijze? Dan haal je gewoon een stukje Congo naar Nederland!

In de nieuwe realityserie 'Nathalie Makoma: Congolese Bruiloft Op Het Platteland', vanaf dinsdag 1 september om 21.30 uur bij RTL 5, worden zangeres Nathalie Makoma en haar verloofde JC gevolgd in aanloop naar hun bijzondere huwelijksdag. Er is alleen één klein obstakel: wanneer JC niet kan voldoen aan alle eisen die Nathalie’s familie aan de veelomvattende bruidsschat stelt, kan het maar zo zijn dat er helemaal geen huwelijk plaatsvindt.


Zangeres Nathalie Makoma brak in Nederland door met haar deelname aan 'Idols 4', waar ze als tweede eindigde. Daarna was ze nog in verschillende tv-programma's te zien. In haar geboorteland Congo is Nathalie een ware superster en kan ze tijdens haar tours steevast rekenen op uitverkochte zalen. Samen met haar verloofde Jean-Claude 'JC' en hun zoontje Giovanni woont ze afwisselend in Nederland en België.

Omdat Nathalie en JC hun bruiloft volgens Afrikaanse traditie willen vieren, gaan ze in Nederland op zoek naar een locatie die groot genoeg is om te kunnen omtoveren tot een stukje Congo. En zo komen ze terecht bij Gerard en Annie, de ouders van Nathalie’s beste vriendin Evelien. Zij is opgegroeid op een Hollandse boerderij, maar voelt zich van binnen een echte Afrikaanse. De zeer traditionele Gerard en Annie snappen niks van de levensstijl van hun dochter. Zelf wonen ze al sinds jaar en dag in de ouderlijke boerderij van Gerard. Op vakantie gaan ze nooit. Hooguit rijden ze een paar dorpen verder om daar even op een terras te zitten. Het allerliefste blijven ze op hun eigen erf tussen hun eigen spullen en eten ze hun vertrouwde Hollandse pot: Gerard eet al veertig jaar lang twee keer per dag sperziebonen met gebakken aardappels en appelmoes. Eveliens ouders zitten dan ook niet echt te wachten op een Afrikaanse big wedding op hun rustige boerenerf.

JC heeft het zwaar in aanloop naar de bruiloft. Om met Nathalie te mogen trouwen, eist haar familie een behoorlijke bruidsschat. Werk aan de winkel dus voor JC, want de geëiste bruidsschat is niet mis. Zo moet hij onder meer zorgen voor gouden sieraden, horloges, herenkostuums, overhemden, twintig kratten bier en frisdrank, tien kilo suiker, wijn, Afrikaanse stoffen én merkschoenen. Het salaris dat JC verdient als tourmanager van Nathalie is bij lange na niet genoeg om alles te kunnen kopen. Het ziet er dus naar uit dat hij meerdere baantjes moet gaan zoeken. Daarnaast moet hij Nathalie’s familie nog een geldboete betalen om de schande af te kopen die hij heeft veroorzaakt door ongetrouwd een kind met Nathalie te krijgen. JC gaat keihard aan de slag, want geen bruidsschat betekent geen bruiloft en dat zal Nathalie hem nooit vergeven...

'Nathalie Makoma: Congolese Bruiloft Op Het Platteland' wordt geproduceerd door Simpel Media.

'Nathalie Makoma: Congolese Bruiloft Op Het Platteland', vanaf dinsdag 1 september elke week tussen 21.30 uur en 22.30 uur bij RTL 5.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Bartel Van Riet mag als laatste de uitdaging aangaan om Saartje te verslaan in een zelfgekozen sport. Als durfal, avonturier, natuurmens en leerkracht lichamelijke opvoeding van opleiding kwam hij al snel uit bij wildwaterkajak. Wildwaterkajak-fanaat Servaes Timmerman neemt Bartel en Saartje mee voor een afdaling van een kolkende rivier in Frankrijk, inclusief stroomversnellingen, watervallen en scherpe bochten. Wie houdt op het einde van de rit het hoofd boven water?

'Op de Man Af', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers