Morgan Freeman op zoek naar God in nieuwe serie op National Geographic Channel

zaterdag 2 april 2016

'Het verhaal van God is één van de grootste mysteries in de wereld', aldus Morgan Freeman. Voor het nieuwe programma 'The Story Of God', te zien vanaf zondag 3 april bij National Geographic Channel, reist Freeman de hele wereld over voor zijn zoektocht naar de betekenis van het geloof.

Hierin probeert hij het geloof te begrijpen en laat hij zich onderdompelen in alle religieuze ervaringen en rituelen.


In iedere aflevering van 'The Story Of God' staat een vraag centraal over het geloof, het mysterie rondom de schepping van de mensheid, de ware kracht van de wonderen tot aan de opstanding. Freeman bezoekt de grootste en indrukwekkendste religieuze plaatsen zoals, de Klaagmuur van Jeruzalem, de Bodhi Tree in India, de Maya tempels in Mexico en de Lakewood Church in Texas. Hij reist met archeologen om de eeuwenoude religies van onze voorouders te ontdekken, zoals de 10.000 jaar oude ruïnes in Göbekli Tepe in Turkije en het Keltische oude monument Stonehenge in Engeland. Gedurende zijn zoektocht, geeft Freeman in iedere aflevering zijn persoonlijke bevindingen prijs over het geloof dat hij onderzocht heeft.

'The Story Of God', zondag 3 april om 22.00 uur bij National Geographic Channel.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Sporza logo

Karl Vannieuwkerke herbeleeft met Peter Vandenbempt en Gert Verheyen legendarische wedstrijden uit de rijke geschiedenis van het EK en het WK voetbal. Gert kiest voor België - Brazilië in de 2de ronde van het WK 2002. De match waarin het kleine België het grote Brazilië bijna uitschakelde, de match waardoor voetbalminnend België nog altijd de Jamaicaanse scheidsrechter Peter Prendergast vervloekt. Het commentaar is van Frank Raes. Peter keert terug naar de kwartfinale op het EK 2004 tussen Portugal en Engeland. Portugal - in eigen land - gaat op zoek naar het opperste voetbalgeluk. Met commentaar van Filip Joos.

'Sporza Retro', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers