Kinderen doen 90.209 Power Checks voor NPO Zapp Your Planet

zondag 19 mei 2019

De afgelopen weken hebben kinderen in Nederland met elkaar maar liefst 90.209 Power Checks gedaan tijdens Zapp Your Planet, een samenwerking tussen NPO Zapp en de EO.

Dit werd bekend gemaakt tijdens de finale van de Zapp Your Planet-dag op het Media Park in Hilversum, een dag die in het teken stond van energie en het klimaat.


Duurzaamheidsingenieur Daniël Poolen van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs heeft berekend dat als een gemiddeld Nederlands huishouden de Power Checks van afgelopen actieperiode een heel jaar door zou doen, ze potentieel 19% kunnen besparen op hun totale energieverbruik. Uiteraard kunnen kinderen ook na deze actie Power Checks blijven doen voor een beter klimaat.

Daniël Poolen, KIVI: 'Om als Nederland het Parijs Klimaatakkoord te halen, gaat er veel veranderen in ons land. Naast besparing door nieuwe technologieën dienen we ook ons gedrag te veranderen en dat begint bij bewustwording over ons energieverbruik. Door met de Power Checks aan de slag te gaan krijgen kinderen dat inzicht. Het kost niks, je kunt vandaag beginnen en het levert zelfs geld op! Dat is de kracht van Zapp Your Planet die wij vanuit het KIVI graag ondersteunen.'

Zapp Your Planet-dag
Vandaag was de Zapp Your Planet-dag in Hilversum. Een dag vol spektakel, die in het teken stond van energie en het klimaat met (dans)workshops, battles met bekende Zappers, de energiequiz met Jack Power Check, een live verslag van het Jeugdjournaal, meezingen met de Kids Top 20 Karaoke, challenges met het Checkpoint testteam en meet & greets met de casts van 'Brugklas', 'SpangaS' en verschillende YouTubers. Ook werd er energie opgewerkt op een energie-opwekkende dansvloer met optredens van onder anderen FOURCE, Stefania, Kinderen voor Kinderen, Mylene & Rosanne, Max & Anne, Wieke & DS en het Junior Songfestival.

De hele dag kon worden meegekeken via NPO Start en het NPO Zapp YouTube-kanaal. De finaleshow op NPO Zapp op 3 werd gepresenteerd door Klaas van Kruistum en Rachel Rosier.

Over Zapp Your Planet
Zapp Your Planet wil kinderen bewuster laten opgroeien. In eerdere edities werd aandacht gevraagd voor een bedreigde diersoort, dit jaar wordt aandacht gevraagd voor energiebesparing: ons energieverbruik heeft effect op het klimaat en we roepen op om te besparen met de Power Checks. Op de website zappyourplanet.nl vinden kinderen diverse tips en impulsen om zelf duurzame keuzes te (kunnen) maken. Tevens kunnen ze in de NPO Zapp-app Power Checks doen, waarmee ze op een speelse en toegankelijke manier leren hoe makkelijk het is om zelf energie te besparen. Op zaterdag 18 mei was het evenement en de finaleshow waarin bekend werd gemaakt hoeveel Power Checks er zijn gedaan. Zapp Your Planet is een samenwerking van NPO Zapp en de EO en wordt gesteund door Klimaatverbond Nederland.

Persbericht KRO-NCRV
Meer artikels over KRO-NCRV

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

De knappe en intelligente privédetectives Dylan, Natalie en Alex zijn gewapend met de allerlaatste hoogtechnologische snufjes en wagens, werden getraind in oosterse gevechtskunsten en beschikken over een uitgebreid arsenaal aan vermommingen. Het drietal werkt voor Charlie. De dames moeten tussenkomen in de ontvoeringszaak van de bekende miljonair Eric Knox. De oprichter van Knox Technologies heeft een stemherkenningsprogramma ontwikkeld dat nog accurater werkt dan de huidige technieken die gebaseerd zijn op vingerafdrukken; een wetenschappelijke doorbraak die een ware ramp kan betekenen als die in de verkeerde handen terechtkomt...

'Charlie's Angels', film uit 2000, om 22.10 uur op Q2.

Dossiers