Kijkcijfers: eerste resultaten EK 2016 bij de NOS

dinsdag 21 juni 2016

Na tien dagen EK heeft bijna 70% van alle Nederlanders van zes jaar en ouder 5 minuten of langer naar het EK gekeken. Dat komt neer op 10,8 miljoen mensen.

Van de 26 duels die de eerste tien dagen zijn gespeeld, heeft de gemiddelde EK-kijker er zeven gezien.


Na tien dagen heeft de gemiddelde EK-kijker er ruim acht uur op zitten; 6,5 uur aan wedstrijden en 1,5 uur 'NOS Studio France'.

Per wedstrijd kijken gemiddeld ongeveer 1,6 miljoen mensen.

De meest bekeken wedstrijd tot nu toe is België-Italië met ruim 3,1 miljoen kijkers.

Ook de openingswedstrijd deed het goed met 2,3 miljoen kijkers. Ter vergelijking: naar de openingswedstrijd van het vorige EK (waar Nederland wel aan mee deed) keken 2,6 miljoen mensen. En om nog meer context te schetsen: de Champions League-finale Real Madrid-Atletico Madrid (uitgezonden door SBS6) eind mei trok gemiddeld 1,7 miljoen kijkers.

De wedstrijden worden gemiddeld gewaardeerd met een 7,3. Engeland-Wales werd tot nu toe het hoogst gewaardeerd met een 7,6.

Na 10 uitzendingen trekt het vroege deel 'NOS Studio France' om 20.30 uur gemiddeld 1,5 miljoen kijkers. Het late deel van de uitzending (rond 23.00 uur) heeft gemiddeld 1 miljoen kijkers. Het marktaandeel is op dat moment 26%.

De gemiddelde leeftijd van de EK-kijker is 52 jaar. Dat is jong voor NPO 1, want normaal is de gemiddelde leeftijd van de kijker 57.

Er kijken meer mannen dan vrouwen; 65% van de EK-kijkers is man, tegenover 35% vrouw. Dat is anders als Nederland wel meedoet, dan gaat de verdeling vaak richting 50-50 bij de wedstrijden van Oranje.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

De Belgische tortelduifjes Michel en Sofie ruilen met Jeanette, een alleenstaande moeder van twee zoons. Ze zal met haar zoons een week vertoeven in een riante penthouse met seaview in Blankenberge. Michel en Sofie zullen creatief om moeten gaan met het weekbudget van 80 euro terwijl zij verblijven in een sociale huurwoning in Oosterhout.

'Steenrijk, Straatarm', om 22.25 uur op Vitaya.

Dossiers