'I SPY', step into the shadow bij AVROTROS

zondag 1 december 2019
Foto: © AVROTROS 2019

Elke dag vechten geheime diensten een onzichtbare strijd om de nationale veiligheid in een land te waarborgen en terroristische aanslagen te voorkomen.

Wat ze doen is geheim. Maar spionage gebeurt iedere dag, waar we bij zijn, vlak onder onze ogen. Voor het nieuwe AVROTROS- programma 'I SPY' stappen drie Nederlandse voormalige inlichtingenofficieren uit de schaduw. Zij zetten hun kennis en ervaring in en onderwerpen 14 gewone Nederlanders aan een trainingsprogramma met als doel: zelfstandig uitgezonden worden op een buitenlandse missie. Een spion wordt niet geboren, een spion wordt gemaakt.


De veertien geselecteerde deelnemers gaan dag en nacht intern voor de training waarin hun grenzen worden verlegd en moed en lef hard nodig zijn. Ze krijgen te maken met verraad, gaan undercover onder totaal onverwachte omstandigheden, worden ondervraagd en moeten ongezien een target volgen. Wat doen zij, geblinddoekt en met een doorgeladen pistool, als er een dreiging op hen afkomt? Weten zij hun hoofd koel te houden? Weten zij, op het moment dat hun leven of dat van een ander ervan afhangt, de juiste beslissing te nemen?

Voormalig inlichtingenofficieren
Onno is bijna 17 jaar lang betrokken geweest bij risicovolle en politiek gevoelige operaties in het buitenland. Khalil heeft de afgelopen 10 jaar onder diverse dekmantels in het buitenland geheime missies uitgevoerd en verzorgde onder meer de techniek die daarbij nodig is. Hiske heeft in analytische en operationele rollen nationale en internationale onderzoeken gecoördineerd.


'I SPY', vanaf maandag 2 december om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The Sky is the Limit' (foto: VIER - © SBS Belgium 2020)

Guy neemt zijn Sona mee naar Monaco voor de bootshow. Terwijl Frederik fier en met grote passie zijn huis toont. Seka en Christian zakken af naar LA. Een nieuw seizoen, nieuwe gezichten.

'The Sky is the Limit', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers