Geen nieuwe afleveringen meer van 'Sesamstraat'

vrijdag 28 juni 2019
Foto: © NTR 2019

'Sesamstraat' zal ook de komende twee jaar bij de Publieke Omroep te zien zijn. NPO heeft, in nauwe samenwerking met de NTR, een nieuw contract afgesloten met de Amerikaanse educatieve non-profit organisatie Sesame Workshop, licentiehouder van 'Sesamstraat'.

Het contract behelst dat de NTR tot het najaar van 2021 dagelijks bestaande afleveringen mag blijven uitzenden op NPO Zappelin. Daarnaast blijft 'Sesamstraat' te zien op het themakanaal NPO Zappelin extra, via de NPO Zappelin app, op de NPO Zappelin site en op het Sesamstraat YouTube-kanaal. Daarmee is 'Sesamstraat' als vaste waarde voor de Publieke Omroep behouden.


Het contract voorziet in een herlicentie voor ruim 200 bestaande recente afleveringen van 'Sesamstraat', aangevuld met afleveringen van de 'Sesamstraat'-titels '10 voor' en 'Koekie Monsters Eetkar'.

Dit betekent dat er voor de contractduur van de komende twee jaar geen nieuwe afleveringen van 'Sesamstraat' in Nederland geproduceerd zullen worden. Dat is een moeilijke keuze geweest, maar wel een die binnen de huidige financiële mogelijkheden van NPO en NTR te verdedigen is. De NTR heeft zoveel afleveringen van 'Sesamstraat', waarvan een flink aantal recent geproduceerd in 2018, dat de huidige generatie hier voor dit moment goed mee uit te voeten kan, op televisie of online. Daarnaast vernieuwt de jonge doelgroep zich elke drie jaar waardoor de huidige afleveringen van 'Sesamstraat' steeds een nieuwe generatie bedienen en daarvoor nieuw zijn. De investering van de publieke omroep in dit nieuwe licentiecontract garandeert dat een nieuwe generatie Nederlandse peuters en kleuters de komende twee jaar van 'Sesamstraat' kan leren en genieten.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers