EO start samen met NPO Radio 1 wekelijks programma via Instagram TV

maandag 16 september 2019
Foto: © Evangelische Omroep 2019

Vanaf 16 september start de EO in samenwerking met NPO Radio 1 met het Instagram TV-programma 'Wat jij?'. Dagelijks worden kijkers getriggerd om te reageren op stellingen via de Instagram Stories van NPO Radio 1.

Deze stellingen gaan over het actuele thema van die week. Op vrijdagmiddag gaan twee influencers hierover in discussie. Lynda Hessel, presentator van 'Dit is de Zaterdag' en'‘Dit is de Zondag' op NPO Radio 1, is host van het programma.


Jan Pieter Kos, eindredacteur EO op NPO Radio 1: 'Jongeren halen hun dagelijkse portie nieuws steeds vaker op de socials. Ook op die plek willen wij iets toevoegen aan thema’s die spelen onder jongeren, zoals relaties of body positivity. Hierbij laten we, net als in onze NPO Radio 1-programma’s, beide kanten van de medaille zien.'

'Wat jij?' is het eerste NPO Radio 1-programma dat enkel op Instagram te zien is. Laurens Borst, zendermanager van NPO Radio 1: 'Als nieuwsmerk vinden wij het belangrijk om jongeren te bereiken. Dat doen we met onze zender, in grote mate met onze onderscheidende podcasts en met dit programma willen we nog meer in de 'timeline' van de jongeren zitten.'

Eerste weekthema
'Wat jij?' start met het weekthema over in hoeverre we kinderen wel of niet moeten posten op social media kanalen. Welke voor- en nadelen zijn er? Aanstaande vrijdag gaat social media-expert van het AD, Jaap van Zessen, in het Instagram TV-programma hierover in discussie met schrijver en influencer Janne Schuijn.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

Voormalig special forces-soldaat Jack Tuliver is de laatste jaren aan de slag als professioneel dief op het Europese vasteland. Zijn nieuwste opdracht bestaat erin drie geldwagens te bestelen, die samen de opbrengsten van 20 casino's vervoeren. De overval krijgt echter een verrassende wending wanneer een derde partij zich in de strijd mengt. Tuliver kan ontsnappen maar neemt - zonder hij het goed en wel beseft - een kostbaar schilderij van Van Gogh mee. De criminelen die hij net heeft afgeschud, willen het - koste wat het kost - in handen krijgen, terwijl ook de Roemeense politie en zelfs de NAVO zich met de kwestie bemoeit.

'7 Seconds', om 20.40 uur op CAZ.

Dossiers