Els wint finale 'So You Think You Can Dance'

zondag 29 november 2009

Vlaanderen en Nederland hebben beslist: de 23-jarige Els uit Aalst is zondagavond de grote winnares geworden van de danswedstrijd 'So You Think You Can Dance' op vtm en RTL 5. Met haar moderne dans op de tonen van Michael Jackson's Ben en de opzwepende jazz-performance op Dirty Diana haalde Els het van de andere finalist Angelo.

De grote liveshow begon met een spetterende openingsdans met alle achttien kandidaten. Maar slechts vier van hen konden de jury en het publiek de afgelopen weken het meest overtuigen: Els, Evelien, Angelo en Michael. 


Wie ontvangt  de titel van ‘meest favoriete danser van de Lage Landen ‘? En wie krijgt een rol in de Nederlandse musical ‘Hairspray’ , een dansopleiding naar keuze in Amerika en een cheque van 20.000 euro. Dat was de inzet van de finaleshow, reden genoeg voor de finalisten om te dansen alsof hun leven ervan hing.

Ook nu weer waren Dan Karaty, Nicky Vernieuwe en Jan Kooijman trouw op post  als de vaste juryleden. 

De 22-jarige Michael schopte het, ondanks zijn onopvallende houding, toch tot de finale. Samen met de 23-jarige Els brachten ze de passionele Rumba.  Jan Kooijman zette zijn petje ervoor af, maar hij was zeker niet de enige.  Daarna was het de beurt aan de 23-jarige Evelien die zich ontpopte tot een echte danskameleon.  Samen met de laatste overgebleven Nederlander, de 21-jarige Angelo, bracht ze een sensuele tango. De passie spatte van het scherm! En dat is ook de juryleden niet onopgemerkt gebleven. Ze vonden het briljant!

Tijdens de voorbereidingen moesten alle dansers op één dag maar liefst drie duetten instuderen. Tegen de avond verliep het onthouden van de passen wat moeizamer dan  gewoonlijk, maar daar was tijdens de liveshow niets van te merken.  Evelien en Michael dansten op Michael Jacksons’ ‘The way you make me feel’.  Els en Angelo gaven het beste van zichzelf tijdens een moeilijke choreo op Michael Jackson’s ‘Ben’.

Nadien was het de beurt aan de twee vrouwen om te bewijzen wat ze in hun mars hadden. Els en Evelien, brachten een Jazzdans op Michael Jackson’s ‘Thriller’, een stoere performance met twee strijdende topdanseressen. Angelo en Michael dansten een hiphop fast-battle op Michael Jacksons’ ‘Smooth criminal’.

Ook nadien werd er nog heel wat afgedanst. Els mocht als eerste de spits afbijten met haar solo op een nummer van Celine Dion. De volgende dertig seconden gingen naar Michael. Om stemmen te ronselen zorgde zijn fans voor een onaangekondigd dansoptreden in het Gentse station. Evelien bedacht een andere manier om aan stemmen te geraken. Haar fans verkochten een berg appels om haar te steunen. Eveliens solo was, zoals verwacht, gewéldig goed!

Angelo hield het simpeler en trok samen met een paar vrienden de Rotterdamse stad. Daar overtuigden ze heel wat voorbijgangers om op hem te stemmen.  Na zijn solo kreeg hij zelfs een staande ovatie van alle juryleden en het publiek.  Dan Karaty verwoorde het heel mooi; ‘de beste danser wint dit programma bijna nooit, de meest favoriete danser wel’.

Het uur van de waarheid was aangebroken. Duizenden dansers begonnen de zoektocht naar de meest favoriete danser van de Lage Landen, maar slechts één topdanser kon de ultieme prijs in onvangst nemen. Evelien werd als eerste afgeroepen, helaas haalde ze niet voldoende sms’en. Vervolgens maakte Ann Lemmens het opnieuw spannend. Na Evelien viel ook Michael af.

Zo moesten Els en Angelo het tegen elkaar opnemen met een freestyle op het nummer ‘The don’t Really Care About Us’  van Michael Jackson.

Uiteindelijk viel het beslissende woord. De kijkers had beslist: de 23-jarige Els uit Aalst is de winnares van ‘So You Think You Can Dance 2009’.

‘Tot volgend jaar’ waren de woorden waarmee An Lemmens de finaleshow besloot. Wat wel eens zou kunnen betekenen dat vtm en RTL 5 ook volgend jaar opnieuw de handen in elkaar slaan voor een nieuwe editie.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Boer zkt Vrouw' (VTM)

Na een uit de hand gelopen avond koos Raphaël voluit voor Jasha. Nu de rust in de manege is teruggekeerd, stelt de hoefsmid zijn favoriete voor aan zijn beste vrienden. Ook de mannen van Cathy worden vandaag op de rooster gelegd en dat door niet één, maar twee partijen. Een groep enthousiaste kids gaat op zoek naar een goed lief voor 'tante Cathy'. Ook Cathy's vriendinnen onderwerpen Dries, Kenny, Kristof en Björn aan een spervuur van pittige vragen.

'Boer zkt Vrouw', om 19.5 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:40
  Hollington Drive
  01:30
  Journaallus
 • 00:15
  Canvaslus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 20:55
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 23:45
  Bestemming X
  01:20
  Bestemming X: het Complot
 • 22:30
  Godzilla
  01:00
  999: What's Your Emergency?
 • 23:30
  Taxi 3
  01:00
  Mrs. America
 • 00:30
  Dave
  01:00
  Geen uitzending
 • 06:00
  Geen programmagegevens beschikbaar
 • 00:40
  Geen uitzending
  06:00
  Joe
 • 00:20
  Big Brother
  01:30
  Geen uitzending
 • 00:55
  Geen uitzending
  01:55
  Without a Trace
 • 00:45
  Blue Bloods
  03:00
  Geen uitzending
 • 00:10
  Blind Gekocht NL
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 00:15
  De Wereldkeuken
  01:00
  De Sterrenkaart - Nederland
 • 21:00
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog Even Soezen
 • 00:38
  De ambachter
  01:08
  Het appartement
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 23:50
  Vitesse - PSV
  01:35
  2023 BNP Paribas Open Tennis
 • 00:50
  DCI Banks
  01:35
  Inspector George Gently
 • 00:30
  Make You Laugh Out Loud
  01:15
  Outcast
 • 00:52
  Freeks Saturday Night Safari
  01:45
  Bed & Breakfast
 • 00:53
  Nieuwsuur
  05:56
  Suhoor Stories
 • 00:50
  Hollands Hoop
  01:40
  NOS Jeugdjournaal met gebarentaal