Cesar Majorana interviewt bestsellerauteurs in 5-delige webserie 'LIT!'

zondag 22 september 2019
Foto: © BNNVARA 2019

Speciaal voor de Boekenweek voor Jongeren van 20 t/m 29 september maakt BNNVARA op NPO3.nl het programma 'LIT!'.

Presentator Cesar Majorana gaat in gesprek met bestsellerauteurs Saskia Noort, Connie Palmen, Pepijn Lanen Mano Bouzamour en Johan Fretz over vragen die leven bij jongeren over boeken én het schrijverschap. Kun je geld verdienen als schrijver? Moet je daarvoor naar school? Hebben schrijvers ook groupies?


Ken je je eigen boek nog?
In de nieuwe rubriek, 'Ken je je eigen boek nog?', test Cesar de kennis van de bekende schrijvers over hun eigen boeken. Hoe heet de moeder van die ene hoofdpersoon ook alweer? Weten ze alles nog? Scoren ze een voldoende? Bekende Nederlanders als cabaretier Soundos El Ahmadi, presentator Emma Wortelboer en zangeres Merol delen hun boekentips.

Cesar Majorana: 'Alles wat stom is aan lezen op school is leuk aan dit programma. Hier vragen we schrijvers wat ze verdienen met een roman & leren we tussendoor alles over de boekenwereld en het literaire leven. Ik had nooit verwacht dat alle grote schrijvers die ik vroeg om mee te doen ja zouden zeggen. Ik heb er heel veel zin in!'

'LIT!' is van 23 tot en met 27 september iedere dag om 13.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO3.nl.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

Voormalig special forces-soldaat Jack Tuliver is de laatste jaren aan de slag als professioneel dief op het Europese vasteland. Zijn nieuwste opdracht bestaat erin drie geldwagens te bestelen, die samen de opbrengsten van 20 casino's vervoeren. De overval krijgt echter een verrassende wending wanneer een derde partij zich in de strijd mengt. Tuliver kan ontsnappen maar neemt - zonder hij het goed en wel beseft - een kostbaar schilderij van Van Gogh mee. De criminelen die hij net heeft afgeschud, willen het - koste wat het kost - in handen krijgen, terwijl ook de Roemeense politie en zelfs de NAVO zich met de kwestie bemoeit.

'7 Seconds', om 20.40 uur op CAZ.

Dossiers