Noodscenario voor Eurovisie Songfestival?

vrijdag 6 maart 2020
Foto: © NPO 2019

Nederland broedt op verschillende scenario's voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival nu het coronavirus steeds meer de kop op steekt. Welke alternatieven dat zijn, is nog niet bekend.

Het coronavirus woedt volop in Europa. Het aantal besmettingen neemt elke dag toe. En zo bedreigt het virus ook de organisatie van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.

De Nederlandse publieke omroep overweegt het opzetten van verschillende scenario's en zal dit ook overleggen met de EBU, de Europese producent van het festival.

De NPO wil de inhoud van de mogelijke scenario's niet bevestigen. Of het festival mogelijk zonder publiek uitgezonden wordt, is dus nog niet zeker. Eerder vroegen experten zich al af of het festival wel kan doorgaan. Een massapubliek uit heel Europa verzamelen in één stad lijkt geen goed idee om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wordt ongetwijfeld vervolgd...


Bron: AD.nl

Ondertussen zijn wel al de inzendingen van Nederland en België bekend: 

DOSSIER: Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Aan de hand van persoonlijk beeldmateriaal wordt het bewogen leven van Matangi/Maya/M.I.A. geschetst - een opmerkelijke transformatie van vluchteling tot popster. Matangi is de dochter van de oprichter van het gewapende Tamil-verzet in Sri Lanka. Ze vluchtte met haar gezin mee naar Groot-Brittannië, waar ze Maya werd, een vroegrijpe en creatieve Londense tiener. De wereld leerde haar kennen als M.I.A., de popster die met de zelfzekerheid van een multicultureel jongere een catchy mix brengt van Tamilpolitiek, kunstchoolpunk en hiphop-beats.

'Matangi/Maya/M.I.A', om 23.45 uur op Canvas.

Dossiers