Noodscenario voor Eurovisie Songfestival?

vrijdag 6 maart 2020
Foto: © NPO 2019

Nederland broedt op verschillende scenario's voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival nu het coronavirus steeds meer de kop op steekt. Welke alternatieven dat zijn, is nog niet bekend.

Het coronavirus woedt volop in Europa. Het aantal besmettingen neemt elke dag toe. En zo bedreigt het virus ook de organisatie van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.

De Nederlandse publieke omroep overweegt het opzetten van verschillende scenario's en zal dit ook overleggen met de EBU, de Europese producent van het festival.

De NPO wil de inhoud van de mogelijke scenario's niet bevestigen. Of het festival mogelijk zonder publiek uitgezonden wordt, is dus nog niet zeker. Eerder vroegen experten zich al af of het festival wel kan doorgaan. Een massapubliek uit heel Europa verzamelen in één stad lijkt geen goed idee om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wordt ongetwijfeld vervolgd...


Bron: AD.nl

Ondertussen zijn wel al de inzendingen van Nederland en België bekend: 

DOSSIER: Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Lance' (foto: VIER - © SBS Belgium 2020)

'Lance' vertelt het verhaal over de opkomst van de Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong, zijn strijd met teelbalkanker, zijn zeer succesvolle carrière, zijn zeven opeenvolgende Tour de France-zeges én zijn val nadat hij opbiechtte dat hij betrokken was bij een van de grootste dopingschandalen aller tijden. Het deed de wielersport op zijn grondvesten daveren. Waar liep het fout? En hoe kon dit schandaal zo lang onder de radar blijven? Armstrong deelt zijn waarheid met het grote publiek. Ook heel wat mensen uit de wielerwereld komen aan bod.

'Lance', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers