Najaar Nickelodeon: nieuwe soap 'Hotel 13' start op 3 september

maandag 23 juli 2012

Nickelodeon en Studio 100 zenden vanaf september dagelijks een nieuwe jongerenserie uit boordevol humor, liefde en avontuur. De opnames van de nieuwe reeks 'Hotel 13' startten al in april in Koksijde en wordt vanaf 3 september uitgezonden op de jongerenzender Nickelodeon. Zes tieners beleven tijdens hun vakantiejob de tijd van hun leven in een betoverend hotel aan de kust.

Het hotel is het perfecte decor voor ontluikende vriendschappen en liefdesverhalen, strandfeesten en plezier maar ook voor intriges en geheimen. Vooral wanneer een van de tieners op zoek moet gaan naar kamer 13. Want bestaat kamer 13 wei?

Zes tieners beleven de tijd van hun leven in een prachtig hotel aan de kust. Het hoteL is het perfecte decor voor strandfeesten en plezier maar ook voor intriges en geheimen. Want waar is kamer 13?


Het avontuur van 'Hotel 13' als nieuwe dagelijkse soap van Nickelodeon begint meteen al spannend. Tom is een slimme en vindingrijke uitvinder die een boodschap ontdekt waarin wordt aangegeven dat hij in een hotel moet zijn. In de boodschap staat ook dat hij in dat hotel moet zoeken naar kamer 13. Nieuwsgierig als hij is, reist hij af naar de kust, waar hij zichzelf voordoet als student op zoek naar een tijdelijk baantje in het hotel. Zo kan hij ongestoord het mysterie van kamer 13 proberen op te lossen. Het duurt niet lang voordat hij erachter komt dat zijn zoektocht niet zo gemakkelijk is als hij in eerste instantie dacht.

Hij schakelt de hulp in van de andere werknemers van het hotel die hem helpen om het geheim van kamer 13 op te lossen. Terwijl de zoektocht naar kamer 13 onverstoorbaar doorgaat ontdekt Tom nog iets anders ... namelijk zijn gevoelens voor Anna. Anna is een slimme en spontane meid die hem helpt bij het oplossen van het mysterie samen met haar beste vriendin Liv. Wanneer ze eindelijk de deur van kamer 13 hebben gevonden en geopend, vinden ze een doorgang naar een stoffige kamer met een grote ingewikkelde machine. Wat is het doel van dit vreemde apparaat?

Naast de avonturen rondom kamer 13, ontstaat er ook aardig wat actie binnen de vriendschappen en rivaliteiten tussen het hotelpersoneel. Flo - de vaak onbewust hilarische leerling kok en ontluikende goochelaar - wordt tot over zijn oren verliefd op de verwaande Victoria die door haar rijke moeder gedwongen werd om een baan te zoeken in het hotel. Lenny de kok en Ruth de huishoudster helpen de jongeren tijdens hun avonturen en geven advies in tijden van nood. Bovenal zijn zij een luisterend oor voor de jongeren.

En Lenny blijkt niet altijd de handigste adviezen te geven. De bron van alle intriges en onenigheid tijdens het avontuur is Jack. Hij is supervisor van de studenten die een vakantiebaantje hebben in het hotel en is tevens de zoon van de hoteleigenaar, Richard. In zijn poging om aan zijn vaders verwachtingen te voldoen probeert Jack de hotelmedewerkers tegen elkaar uit te spelen. Zijn vader heeft echter een geheime agenda; hij is namelijk ook op zoek naar kamer 13.

Het avontuur van kamer 13 is niet het enige wat iedereen scherp houdt; de dagelijkse activiteiten van het hotel staan garant voor veel plezier en hilarische situaties. Het maakt niet uit of het gaat om het organiseren van een Hawaï-party of beachvolleybal toernooi of om het opvangen van een film crew voor een shoot.

Cast

Tom (15 jaar oud), gespeeld door Patrick Baehr
De hoofdpersoon. Een slimme en vindingrijke uitvinder, maar heel verlegen tegenover andere mensen. Vooral tegen Anna die hij stiekem heel leuk vindt.

Anna (15 jaar oud), gespeeld door Carola Schnell
Tom's tegenspeelster: een down-to-earth, vriendelijke en slimme meid die altijd met iedereen goed kan opschieten - vooral met Tom.

Liv (15 jaar oud), gespeeld door Julia Schlifle
Anna's beste vriendin. Een party girl in hart en nieren. Ze is altijd spontaan en vrolijk en haar gedrag werkt bij anderen vaak aanstekelijk wat leidt tot chaotische maar grappige situaties.

Flo (16 jaar oud), gespeeld door Marcel Glauche
Onbewust lief en grappig. Flo is de leerling kok in de keuken van het hotel Hij is dol op goochelen en haalt graag trucjes uit met iedereen
die hij tegenkomt. Dit leidt soms tot onverwachte resultaten...

Victoria (15 jaar oud), gespeeld door Hanna Scholz
Een verwend rijk meisje die door haar moeder wordt gedwongen om in een hotel te werken. In eerste instantie wil ze niet toegeven dat ze erg eenzaam is maar zodra ze zich meer openstelt maakt ze hele dierbare vrienden.

Jack (17 jaar oud), gespeeld door Gerrit Klein
De sluwe zoon van de hoteleigenaar die constant vecht voor de goedkeuring van zijn vader. Als bedrijfsleider van alle parttime studenten
werknemers doet hij alles om achter hun geheimen te komen.

Lenny (42 Jaar oud). gespeeld door Jorg Moukkadam
De gezellige hotel kok en het grootste kind van allemaal. Hij was ooit kok aan boord van een schip en geeft vaak eigenaardig maar goed advies over het Leven.

Richard (48 Jaar oud). gespeeld door Peter Nottmeier
De verwaande hoteleigenaar en de vader van Jack. Hij zoekt al zijn hele leven naar kamer 13 en heeft er alles voor over om het geheim te ontrafelen.

Ruth (45 Jaar oud). gespeeld door Ilka TeichmuUer
De huishoudster. Ze heeft bijna haar hele leven in het hotel gewerkt en is als een moeder voor de jongeren. Ze is streng doch rechtvaardig en staat altijd klaar wanneer ze haar nodig hebben.

'Hotel 13', vanaf 3 september elke maandag tot en met vrijdag om 19.00 uur bij Nickelodeon.


DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
nickelodeon

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Hoge Noorden' (Eén)

Met een sneeuwstorm op komst moet Mark op Hardangervidda de colonne voorbereiden. Dorien en Arent vertrekken vroeger dan gepland bij Evelyne. Arent wordt geplaagd door heimwee. Soetkin is nu 7 maanden zwanger en komt samen met Adah naar Belgi voor een reeks concerten. Voor Ellen verloopt de aanpassing in Rondane niet altijd even makkelijk.

'Het Hoge Noorden', om 20.40 uur op En.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 10:00
  Radio2 op n
  12:00
  Winterbeelden
 • 07:30
  Ketnet Junior
  12:30
  Winterbeelden
 • 11:50
  Oma en Oma
  12:00
  Grizzy & the Lemmings
 • 10:00
  Geen Uitzending
  12:00
  Border Security USA
 • 10:40
  Geen uitzending
  13:40
  Achter gesloten deuren
 • 11:30
  Sturm der Liebe
  12:20
  Onderbreking
 • 02:00
  Geen Uitzending
  13:20
  Papillon
 • 06:00
  Geen programmagegevens beschikbaar
 • 10:00
  Joe
  14:40
  Geen uitzending
 • 09:55
  Geen uitzending
  12:00
  De tafel van vier
 • 11:20
  Grey's Anatomy
 • 11:10
  Blue Bloods
  11:55
  Storage Wars
 • 11:25
  Million Dollar Listing: Los Angeles
  12:30
  My Sister's Keeper
 • 11:45
  Winters grillen
  12:10
  Klaar in 20 minuten
 • 08:15
  Herhalingslus
  12:00
  Wijzer Wonen
 • 10:00
  Lf !
  12:00
  al-1-maar-hits
 • 11:50
  Schrijnwerk awards 2022 (1)
  11:57
  Schrijnwerk awards 2022 (2)
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 11:40
  Dok
  12:25
  Duivelsweg
 • 11:35
  All Creatures Great and Small
  12:25
  Death in Paradise
 • 11:35
  Storage Wars
  12:25
  Sell This House: Extreme
 • 11:14
  Tijd voor MAX
  12:00
  NOS Journaal (middag)
 • 11:18
  Noord-Zuid-Oost-West
  11:56
  Kook mee met MAX
 • 11:53
  Maya!
  12:05
  Sesamstraat