John de Mol bevestigt interesse Nederlandse en Vlaamse SBS-zenders

donderdag 20 januari 2011

John de Mol heeft interesse in het aankoop van de Nederlandse én Vlaamse SBS-zenders. Dat bevestigde de tv-maker donderdagavond in 'Pauw & Witteman'. Vrijdag vertrekt er een brief waarin hij zijn interesse kenbaar maakt aan de zakenbank JP Morgan.

In het interview tijdens de talkshow op Nederland 1 werd de vraag gesteld of Talpa samen met de groep rond De Telegraaf een bod gaat uitbrengen op de Nederlandse en Vlaamse SBS-zenders. Dat gerucht ontkende John de Mol, maar hij maakte wel duidelijk dat hij interesse heeft en dat dit vrijdag officieel zal maken. Dan moeten alle geïnteresseerden hun interesse kenbaar maken aan zakenbank JP Morgan, die de verkoop van de SBS-zenders zal afhandelen. Dit officieel schrijven is de eerste stap in het verkoopproces. Pas dan kan er gekeken worden wie er met welke partijen een bod uitbrengt.


De Mol zei ook dat hij dit avontuur niet alleen zal aangaan. Hij bevestigde ook dat zijn mogelijke aankoop niet in goede aarde valt bij de RTL-top. 'Ze zijn niet blij', verklaarde John de Mol. 'Ik denk wel dat de verkoop van mijn RTL-aandelen een automatisch gevolg zijn van deze beslissing', voegde De Mol er nog aan toe.

Als deze verkoop doorgaat, dan verwerft John de Mol in Vlaanderen VT4 en VIJFtv. In Nederland gaat het om SBS 6, Net 5 en Veronica.


Lees ook:
Verkoop VT4 en VIJFtv in de startblokken!
ProSiebenSat.1 overweegt verkoop SBS-zenders in Vlaanderen en Nederland
Schrijf je NU in voor onze gratis nieuwsbrief: TV-Visie Extra

DOSSIER: SBS-zenders in de etalage

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Lerares Claire is al een tijdje single en helpt met plezier drie vriendinnen met het organiseren van hun huwelijk, die alle drie in dezelfde maand plaatsvinden. Ze heeft het dan ook erg druk en geeft bovendien een zomerstage op Blue Island. Het is dan dat ze Tom leert kennen, de kapitein die haar en de leerlingen naar het eiland moet brengen met zijn boot.

'Sailing Into Love', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers