Disney+ schrapt Michael Jackson uit 'The Simpsons'

vrijdag 15 november 2019

Een aflevering van 'The Simpsons' waarin Michael Jackson te horen is, is niet opgenomen in het aanbod van Disney+, de nieuwe streamingservice van Disney. Dat weet Het Laatste Nieuws.

The King of Pop sprak daarin de stem in van het personage Leon Kompowsky, een psychiatrische patiënt die beweert Michael Jackson te zijn.


Eerder dit jaar zorgde de HBO- documentaire 'Leaving Neverland' er al voor dat de aflevering waarin de King of Pop een stem inspreekt, werd verwijderd uit het uitzendschema van de herhaling van 'The Simpsons'. In deze documentaire wordt Jackson beschuldigd van kindermisbruik. Of dat ook de reden is dat Disney+ de aflevering schrapt, is onduidelijk. Disney wilde deze week nog niet reageren op het ontbreken van de aflevering.

In de aflevering genaamd 'Stark Raving Dad' wordt Homer Simpson abusievelijk aangezien voor een anarchist, en eindigt de vader van het hele gezin in een psychiatrische instelling. Daar ontmoet hij zijn kamergenoot, Leon Kompowsky, die beweert dat hij Michael Jackson is. Hoewel Kompowsky op het einde van de aflevering toegeeft dat hij niet de King of Pop is, werd zijn stem wel degelijk verzorgd voor de zanger zelf. Desondanks komt de naam van Jackson niet voor in de aftiteling.

Disney lanceerde eerder deze week zijn nieuwe streamingsite. Hoewel Disney+ in Nederland wel beschikbaar is, zullen we in België nog even moeten wachten.

Bron: Het Laatste Nieuws

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Vijftig jaar geleden leerden de bezielers van Abba elkaar kennen, veertig jaar geleden gaven ze hun laatste concert en twintig jaar geleden werd de musical 'Mamma Mia!' een wereldwijd fenomeen. De bandleden krijgen de kans om hun verhaal te vertellen, een verhaal dat begon nog voor Abba echt is ontstaan. Alle grote hits passeren de revue, afgewisseld met interviews met de vier bandleden en talloze andere artiesten en nooit eerder vertoond beeldmateriaal, onder meer van 'Mamma Mia!'.

'ABBA Forever: The Winner Takes It All', om 21.35 uur op En.

Dossiers