Disney+ schrapt Michael Jackson uit 'The Simpsons'

vrijdag 15 november 2019

Een aflevering van 'The Simpsons' waarin Michael Jackson te horen is, is niet opgenomen in het aanbod van Disney+, de nieuwe streamingservice van Disney. Dat weet Het Laatste Nieuws.

The King of Pop sprak daarin de stem in van het personage Leon Kompowsky, een psychiatrische patiënt die beweert Michael Jackson te zijn.


Eerder dit jaar zorgde de HBO- documentaire 'Leaving Neverland' er al voor dat de aflevering waarin de King of Pop een stem inspreekt, werd verwijderd uit het uitzendschema van de herhaling van 'The Simpsons'. In deze documentaire wordt Jackson beschuldigd van kindermisbruik. Of dat ook de reden is dat Disney+ de aflevering schrapt, is onduidelijk. Disney wilde deze week nog niet reageren op het ontbreken van de aflevering.

In de aflevering genaamd 'Stark Raving Dad' wordt Homer Simpson abusievelijk aangezien voor een anarchist, en eindigt de vader van het hele gezin in een psychiatrische instelling. Daar ontmoet hij zijn kamergenoot, Leon Kompowsky, die beweert dat hij Michael Jackson is. Hoewel Kompowsky op het einde van de aflevering toegeeft dat hij niet de King of Pop is, werd zijn stem wel degelijk verzorgd voor de zanger zelf. Desondanks komt de naam van Jackson niet voor in de aftiteling.

Disney lanceerde eerder deze week zijn nieuwe streamingsite. Hoewel Disney+ in Nederland wel beschikbaar is, zullen we in België nog even moeten wachten.

Bron: Het Laatste Nieuws

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

De knappe en intelligente privédetectives Dylan, Natalie en Alex zijn gewapend met de allerlaatste hoogtechnologische snufjes en wagens, werden getraind in oosterse gevechtskunsten en beschikken over een uitgebreid arsenaal aan vermommingen. Het drietal werkt voor Charlie. De dames moeten tussenkomen in de ontvoeringszaak van de bekende miljonair Eric Knox. De oprichter van Knox Technologies heeft een stemherkenningsprogramma ontwikkeld dat nog accurater werkt dan de huidige technieken die gebaseerd zijn op vingerafdrukken; een wetenschappelijke doorbraak die een ware ramp kan betekenen als die in de verkeerde handen terechtkomt...

'Charlie's Angels', film uit 2000, om 22.10 uur op Q2.

Dossiers